Skip to main content

NATIONALE VESTINGEN

Maak een wandeling door de Noorse verdedigingsgeschiedenis.

Veel bekende Noorse vestingen liggen op erg idyllische plekjes.

Neem bijvoorbeeld het statige fort Oscarsborg. Dat ligt op een eiland op maar vijf minuutjes varen vanuit het stadje Drøbak of in de zomer op een schitterende boottocht van 1,5 uur vanuit Oslo.

Het fort midden in het Oslofjord heeft een geschiedenis die terug te voeren is tot 1640.

Elke zomer wordt er op de mooie binnenplaats een grote opera in de buitenlucht opgevoerd.

Neem de kinderen mee op een rondleiding door de tunnels onder het fort, ga lekker eten, snuffel rond in de kunstgalerie en het museum of geniet van een dagje wellness of relaxen op het strand van het eiland.

Je kunt er zelfs overnachten!

Als je in Oslo bent, dan moet je echt de Akershus vesting gaan bekijken. De historische en imposante vesting is echt een mooie manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad. En dan hebben we het nog niet gehad over het prachtige uitzicht over de haven en het fjord.

De Akershus vesting werd voor het eerst gebouwd in 1299 en is een populaire plek voor grote evenementen zoals concerten. Neem een kijkje bij het bezoekerscentrum, bezoek het Noorse verzetsmuseum en ga mee op een rondleiding.

Reserveer een tafeltje bij Festningen restaurant of pak een biertje onder het genot van het beste en meest zonnige uitzicht over de stad!

In de buurt van de Zweedse grens, in Halden, ligt fort Fredriksten. Dat is het grootste grensfort van Noorwegen en heeft een fantastisch uitzicht over de stad en de omliggende fjorden.

Ga mee op een rondleiding, ga naar een optreden of concert of maak een mooie wandeling bij zonsondergang.

Het fort heeft ook een paar restaurants en een café.

Iets ten noorden vind je het 17de-eeuwse fort van Kongsvinger. Hier kom je meer te weten over de unieke militaire geschiedenis en kun je genieten van het panoramische uitzicht over de Glomma-rivier.

Maak een wandeling over de stervormige vestingwallen en breng een bezoekje aan het museum voordat je de charmante houten huizen van het lagergelegen Øvrebyen in Kongsvinger gaat verkennen.

Overnacht in het statige Festningen Hotel & Resort en geniet van je maaltijd in een Koninklijke omgeving.

De geschiedenis van de Bergenhus vesting is terug te voeren tot het begin van de 15e eeuw. Verken het museum en maak een wandeling rond de oude gebouwen van de vesting op maar een klein stukje lopen van de hanzewerf Bryggen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Ben je in Bergen in de zomer? Ga dan eens kijken bij Bergenfest. Dat is één van de grootste live muziekfestivals in de buitenlucht van Noorwegen dat in de vesting wordt gehouden!

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Trondheim is de Kristiansten vesting, waarvan de hoeksteen in 1681 werd gelegd. Het populaire terrein biedt een geweldig uitzicht over de stad, en het is een mooie plek om de zon te zien ondergaan boven de stad en de bergen.

Bezoek het museum, geniet van een maaltijd of een tussendoortje en vergeet niet om de lijsten met culturele evenementen te bekijken!

Meer zien?

Scrol naar beneden voor inspiratie!

Plan je route

Ontdek meer

Recent bekeken pagina's