Skip to main content

Ben je zelf een echte tuinfanaat of wil je graag iemand iets moois laten beleven?

Noorwegen is niet alleen een langgerekt en afwisselend land met een wisselend klimaat, het heeft ook nog eens heel veel verschillende parken en tuinen! Bezoek alles van een 'tropisch' paradijs in Zuid-Noorwegen en tuinen in Fjord-Noorwegen tot prachtige pooltuinen in Noord-Noorwegen.

Er zijn niet alleen zes botanische tuinen in Noorwegen, maar er zijn ook heel wat bomentuinen en thematuinen in het hele land. De tuinen hebben planten met zowel inheemse als endemische Noorse plantensoorten en planten uit de hele wereld.

De botanische tuinen en bomentuinen worden vaak beheerd door de plaatselijke gemeente, en je kunt ze meestal gratis bezoeken. Privéparken en -tuinen vragen entree.

In veel landelijke gebieden vind je ook historische hotels met schitterende tuinen. De grootse steden hebben meestal veel groene parken waar je gewoon kunt gaan zitten en genieten van je lunch of een barbecue met vrienden. Zorg er alleen voor dat je daarna de rommel opruimt.

In de hoofdstad Oslo kun je ook een aantal fantastische beeldenparken bezoeken zoals het beroemde Vigelandsparken of het beeldenpark Ekebergparken. Het enorme en imposante Kistefos Museum en beeldenpark in Hadeland ligt op maar een uurtje rijden van Oslo.

Boek je reis naar Kistefos!

Herfstbladeren

Door het wisselen van de jaargetijden is de ervaring in de tuinen steeds anders - afhankelijk van in welk jaargetijde je ze bezoekt. Net als op veel andere plekken zijn de meeste bloemen en planten in Noorwegen op hun mooist in de lente of midden in de zomer.

Maar wat dacht je van een bezoekje in de herfst, als de tuinen en bomen één grote kleurenpracht zijn? Of een totaal andere ervaring in de winter wanneer alles is bedekt met sneeuw en ze eruit zien als een winterwonderland?

Bekijk hieronder de 5 meest fantastische parken en tuinen van Noorwegen maar eens!

Duik eens in de Noorse tuinen:

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's