There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – in alle belangrijkste steden van Noord tot Zuid
Nordic Choice Hotels – een bijzondere hotelketen
Thon Hotels – met een geweldig ontbijt
Radisson Blu Hotels – boek je hotel in Noorwegen
Classic Norway Hotels – van karakteristieke hotels tot authentieke vissershutten
Citybox – moderne en betaalbare hotels op een centrale locatie
DanCenter – jouw specialist voor vakantiehuizen in Noorwegen
Norgesbooking – boek je perfecte verblijf in een blokhut in Noorwegen
Campcation – Boek je camping in heel Noorwegen met Campcation
Rauland - skivakantie in een prachtig berglandschap
Vy – groen reizen zou gemakkelijk moeten zijn
SJ NORD – het avontuur begint op de trein
Vy express – gemakkelijk groen reizen met de bus
NOR-WAY Bussekspress – reis milieuvriendelijk met snelbussen
Widerøe – de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië
DFDS – Europa's toonaangevende ferrymaatschappij 2012-2021
AutoEurope – altijd een vlotte huurervaring
Rent-A-Wreck – de slimme optie voor autoverhuur
Arctic Campers – de verhuurdienst voor campers in Noorwegen
Cabin Campers – je vakantiehuis op vier wielen
Hurtigruten – 'De mooiste boottocht ter wereld'
Fjord Tours – het bedrijf achter Norway in a nutshell® - de meest populaire rondreis door Noorwegen
Authentic Scandinavia – reizen samengesteld door locals
Up Norway – luxe op maat door insiders
Norrøna Hvitserk – expedities en avontuurlijke vakanties
Booknordics.com – honderden avonturen, excursies en dagcruises in Noorwegen
Brim Explorer: – stille tochten op het fjord met een elektrische catamaran
Fjord Travel: – duurzame meerdaagse tochten
Go Fjords - rondleidingen en activiteiten in heel Noorwegen
50 Degrees North – onvergetelijke reizen in Noorwegen, op maat en voor kleine groepen.
Discover Norway – ski-, fiets- en wandeltochten in Noorwegen
Norwegian Holidays – vakantiepakketten voor een lage prijs met Norwegian. Vlucht, hotel en huurauto
Stromma – sightseeing, uitstapjes en activiteiten met de bus, boot en trein
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Reserveer ruim op voorhand voor de ervaring van je leven bij driesterrenrestaurant Maaemo in Oslo. Maar liefst 11 Noorse restaurants behoren nu tot de crème de la crème van de Scandinavische culinaire hoogstandjes.
Maaemo is één van de vier restaurants in Scandinavië met drie sterren - het andere restaurant is Noma in Denemarken.
Volgens de gids 'biedt chef-kok en eigenaar Esben Holmboe Bang een verrassingsmenu van vakkundig samengestelde en onvergetelijke gerechten met een voortreffelijke structuur en smaak'. Maaemo is ook bekroond met een groene Michelinster voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid.
Het enige Noorse tweesterrenrestaurant ligt in Stavanger, aan de westkust.
RE-NAA is 'een omweg waard'.
'Er zijn in de hele wereld maar 500 restaurants met twee Michelinsterren, dus dit is echt het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe', zo vertelde chef-kok Sven Erik Renaa de Noorse omroep NRK.
Op de exclusieve lijst van 2021 staan ook éénsterrenrestaurants Omakase, Kontrast, Statholdergaarden, Under, Sabi Omakase, Bare, Fagn, Credo en Speilsalen. Wijnkenner en sommelier bij Speilsalen in Trondheim, Henrik Dahl Jahnsen, won ook een Michelin Sommelier Award voor zijn erg kundige en moderne benadering van het samenstellen van wijnarrangementen.
In de culinaire wereld wordt er geen onderscheiding meer gewaardeerd dan opgenomen zijn in de Michelingids, die voor het eerst in 1900 verscheen.
De publicatie was het initiatief van de broers André en Édouard Michelin die banden produceerden, en het begon als praktische gids voor automobilisten in Frankrijk. In de jaren '30 is de gids geografisch uitgebreid en het thema beperkt tot het jaarlijks toekennen van sterren aan de beste restaurants van Europa.
Het toekennen van drie sterren in Le Guide Michelin betekent dat een restaurant 'echt de reis waard is', twee sterren betekent dat een restaurant 'een omweg waard is' en één ster betekent dat het 'in zijn categorie een erg goed restaurant is'.
Noorse chef-koks hebben in het buitenland een uitstekende reputatie opgebouwd door verschillende keren te winnen en een podiumplaats te behalen bij de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld: de Bocuse d'Or-wedstrijd. Sinds de wedstrijd in 1987 voor het eerst werd gehouden, heeft Noorwegen vijf gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles in de wacht gesleept, waardoor Noorwegen en Frankrijk de landen met de meeste Bocuse d'Or-prijzen zijn.
Eén van de meest ervaren Noorse wedstrijdkoks, Christian André Pettersen, won zijn tweede bronzen medaille tijdens de wedstrijd van 2021. In 2019 had hij ook al eens brons gewonnen.
Pettersen viel in de prijzen door zijn delicate en verrassende smaken uit het Noordpoolgebied. Petterson raakte tijdens zijn jeugd geïnspireerd door zijn Filipijnse moeder die chef-kok is en zijn Noorse vader met dezelfde passie. Hij groeide op in Bodø, iets ten noorden van de poolcirkel.
De Noorse keuken is uitgebreid en niet meer weg te denken. Heb jij je tafel al gereserveerd?
De meest prestigieuze beoordelingsgids voor hotels en restaurants ter wereld werd in 1900 voor het eerst uitgegeven door de Franse broers André en Édouard Michelin. De bedoeling, naar verluidt, was om automobilisten hun banden te laten verslijten (en nieuwe te laten kopen). Er waren toen nog maar zo'n 2.000 auto's op de weg in Frankrijk.
Potentiële Michelin-locaties werden vaak bezocht door twee vertegenwoordigers (die bekend staan als 'inspecteurs') van de gids, die het eten of de accommodatie kwamen testen zonder hun rol te verklappen.
Michelin-beoordelingen zijn gebaseerd op sterren. Maar als je goed kijkt, zie je dat de symbolen eigenlijk bloemvormig zijn. Sterren klinkt ongetwijfeld glamoureuzer dan bloemetjes, toch? Het beoordelingssysteem met drie sterren werd voor het eerst geïntroduceerd in 1931.
Na 100 jaar wordt de Michelingids nog steeds beschouwd als de beste gids voor reizigers die op zoek zijn naar unieke culinaire hoogstandjes (zoals bij Maaemo).
Ervaar wat dineren in een restaurant met Michelinsterren in de grootste steden van Noorwegen is. Reserveer wel ruim op voorhand een tafel!
De meest prestigieuze beoordelingsgids voor hotels en restaurants ter wereld werd in 1900 voor het eerst uitgegeven door de Franse broers André en Édouard Michelin. De bedoeling, naar verluidt, was om automobilisten hun banden te laten verslijten (en nieuwe te laten kopen). Er waren toen nog maar zo'n 2.000 auto's op de weg in Frankrijk.
Potentiële Michelin-locaties werden vaak bezocht door twee vertegenwoordigers (die bekend staan als 'inspecteurs') van de gids, die het eten of de accommodatie kwamen testen zonder hun rol te verklappen.
Michelin-beoordelingen zijn gebaseerd op sterren. Maar als je goed kijkt, zie je dat de symbolen eigenlijk bloemvormig zijn. Sterren klinkt ongetwijfeld glamoureuzer dan bloemetjes, toch? Het beoordelingssysteem met drie sterren werd voor het eerst geïntroduceerd in 1931.
Na 100 jaar wordt de Michelingids nog steeds beschouwd als de beste gids voor reizigers die op zoek zijn naar unieke culinaire hoogstandjes (zoals bij Maaemo).
Een pas ontdekte trots wat betreft Noorse culinaire tradities en ingrediënten heeft in Noorwegen geleid tot een stille gastronomische revolutie.
Ontdek de heerlijke en natuurlijke smaken van ons gerookt vlees, onze bekroonde kazen, verse vis, schaal en schelpdieren en zoete lekkernijen zoals bessen, wafels en de beste cider van de hele wereld.
Drie foodbloggers bezoeken Noorwegen en proeven enkele van onze duurzaamste lekkernijen. Tijdens hun reis duiken ze in zee op zoek naar zee-egels, ontmoeten ze rendierherders en melken ze een koe. En ze geven ook hun persoonlijke touch aan traditionele gerechten met lokale ingrediënten.
Heb jij al ooit gehoord van bruine kaas? Het is onze favoriet! Lees meer over de traditionele Noorse bruine kaas en ontdek waar je die kunt proeven.
Koningskrab, geitenkaas, gedroogde kabeljauw en rendiervlees. Ontdek bestemmingen met eersteklas ingrediënten en de echte smaken van Noorwegen.
Noorwegen is een hotspot voor fantastische restaurants en voedingsproducenten aan het worden. En deze zorgen allemaal voor gastronomische ervaringen van wereldklasse! In ons uitgestrekte land met zee en land, bergen en valleien kun je culinaire hoogstandjes ervaren die je nergens anders ter wereld vindt.
Terug naar boven