There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – in alle belangrijkste steden van Noord tot Zuid
Nordic Choice Hotels – een bijzondere hotelketen
Thon Hotels – met een geweldig ontbijt
Radisson Blu Hotels – boek je hotel in Noorwegen
Classic Norway Hotels – van karakteristieke hotels tot authentieke vissershutten
Citybox – moderne en betaalbare hotels op een centrale locatie
DanCenter – jouw specialist voor vakantiehuizen in Noorwegen
Norgesbooking – boek je perfecte verblijf in een blokhut in Noorwegen
Campcation – Boek je camping in heel Noorwegen met Campcation
Rauland - skivakantie in een prachtig berglandschap
Vy – groen reizen zou gemakkelijk moeten zijn
SJ NORD – het avontuur begint op de trein
Vy express – gemakkelijk groen reizen met de bus
NOR-WAY Bussekspress – reis milieuvriendelijk met snelbussen
Widerøe – de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië
DFDS – Europa's toonaangevende ferrymaatschappij 2012-2021
AutoEurope – altijd een vlotte huurervaring
Rent-A-Wreck – de slimme optie voor autoverhuur
Arctic Campers – de verhuurdienst voor campers in Noorwegen
Cabin Campers – je vakantiehuis op vier wielen
Hurtigruten – 'De mooiste boottocht ter wereld'
Fjord Tours – het bedrijf achter Norway in a nutshell® - de meest populaire rondreis door Noorwegen
Authentic Scandinavia – reizen samengesteld door locals
Up Norway – luxe op maat door insiders
Norrøna Hvitserk – expedities en avontuurlijke vakanties
Booknordics.com – honderden avonturen, excursies en dagcruises in Noorwegen
Brim Explorer: – stille tochten op het fjord met een elektrische catamaran
Fjord Travel: – duurzame meerdaagse tochten
Go Fjords - rondleidingen en activiteiten in heel Noorwegen
50 Degrees North – onvergetelijke reizen in Noorwegen, op maat en voor kleine groepen.
Discover Norway – ski-, fiets- en wandeltochten in Noorwegen
Norwegian Holidays – vakantiepakketten voor een lage prijs met Norwegian. Vlucht, hotel en huurauto
Stromma – sightseeing, uitstapjes en activiteiten met de bus, boot en trein
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Van Michelinsterrenrestaurants tot ...
... leuke plekken waar je gezellig iets kunt eten en drinken met vrienden.
Kom naar Trondheim and Trøndelag, de Europese gastronomische regio 2022 en op dit moment één van de populairste bestemmingen ter wereld voor fijnproevers.
Als het om eten gaat, heeft Trondheim zowel gedurfde nieuwe smaken als traditionele favorieten in huis. In 2018 schreef de gerenommeerde Noorse krant Dagens Næringsliv dat Trondheim de nieuwe culinaire hoofdstad van Noorwegen is geworden. Tegenwoordig zijn er in de stad 3 restaurants met Michelinsterren en heerst er een levendige, innovatieve eetcultuur.
Er duiken in de stad steeds meer restaurants op, en je kunt nu een hele week lang genieten in het epicentrum van goede (en lekkere!) smaak.
Hier is de Noorse voedselblogger Helle Øder Valebrokk en de gids voor eetgelegenheden en cafés waar je moet zijn geweest van Visit Trondheim:
Maar niet alleen bij restaurants kun je lekker eten. 'Maak maar eens een tussenstop bij de self-servicewinkel vol plaatselijke etenswaren op het station van Trondheim en koop hier allerlei lekkers voor op de trein of om te gaan picknicken', luidt de tip van Øder Valebrokk.
Er zijn ook mogelijkheden te over voor zoetekauwen. 'Er zijn veel goede bakkerijen in de streek. En als je iets tegenkomt van Lars Lian, één van de beste patissiers van Noorwegen, dan zou je dat eigenlijk moeten proeven', vervolgt ze.
Drie restaurants in Trondheim behoren nu tot de crème de la crème van de Scandinavische culinaire hoogstandjes.
'Het feit dat er drie restaurants met Michelinsterren en twee Bib Gourmand restaurants (Jossa Mat & Drikke en Fagn-Bistro) in zo'n kleine stad zijn, is echt heel uniek', aldus Øder Valebrokk. Hij vindt dat er nog veel meer eetgelegenheden zijn die de volgende keer een vermelding zouden moeten krijgen, bijvoorbeeld Spontan Vinbar.
De exclusieve lijst van 2022 bevat onder andere:
Credo: ben je dol op gerechten die met liefde en respect voor het milieu voor je zijn bereid door een kok met Michelinsterren en die worden geserveerd in een informele setting, reserveer dan een tafeltje bij Credo. Het restaurant is een herkenningspunt in de stad dankzij z'n opvallende ligging in een voormalige tankfabriek.
Chef-kok Heidi Bjerkan is één van de meest innovatieve culinaire talenten van Europa. Credo ontving in 2019 zijn eerste Michelinster, naast een groene Michelinster voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid. In 2022 ontvingen Bjerkan en haar team de Michelin Welcome and Service Award.
'Ik hoop dat ik mijn restaurants kan inzetten als platform om mensen te laten nadenken over nieuwe en alternatieve manieren om voedingsmiddelen te hergebruiken en meer manieren te verkennen om de boeren te ondersteunen.'
Heidi Bjerkan, eigenaar van CREDO, in de Michelingids
Bij Credo draait het om meer dan alleen geweldig eten. Ze zijn sterk gericht op dierenwelzijn, streekproducten van kleinschalige boeren zoals Skjølberg Søndre, op microgreens, voedselverspilling en op het milieu.
Het restaurant serveert per jaar het vlees van ongeveer 13 koeien. En je kunt zomaar oog in oog komen te staan met de koeien ... neem maar eens een kijkje op de bovenverdieping! Elk deel van de dieren wordt gebruikt, zelfs hun botten. Daar worden bordjes van gemaakt waarop ze je dessert kunnen serveren.
Topkwaliteit tot in detail vind je ook in het naastgelegen restaurant Jossa Mat & Drikke, dat als doel heeft hun gasten via hun eten meer inzicht in de wereld te geven. Heidi runt zelfs het bescheiden noedelrestaurant Edoramen Restaurant in het fantastische Geitmyra Credo culinaire centrum voor kinderen (Geitmyra matkultursenter for barn) aan de andere kant van de tuin, waar ze kinderen ook les geeft in haar filosofie over voeding.
Speilsalen: de restauratie van het statige Britannia Hotel heeft 150 miljoen dollar gekost en zette Trondheim op de kaart bij zowel doorgewinterde reizigers als fijnproevers.
Bij Speilsalen presenteert wereldkampioen chef-kok en Bocuse d'Or zilveren medaillewinnaar van 2017 Christopher Davidsen een culinaire reis boordevol Noorse ingrediënten - veelal streekproducten - die vol heerlijke verrassingen zit. Als je het tafeltje vlakbij de chef-kok boekt, kun je van dichtbij zien hoe hij tewerk gaat en z'n magische touch toevoegt aan de gerechten. De Noorse topsommelier Henrik Dahl Jahnsen, die in 2021 de Michelin Sommelier Award ontving, zorgt voor de allerbeste bijbehorende wijnarrangementen.
Maar het hotel heeft meer plekken waar je kunt genieten van geweldige cocktails en heerlijk eten, zoals Brasserie Britannia en de gezellige Jonathan Grill.
Fagn: dit juweeltje waarvan de naam omhelzen en hartelijk ontvangen betekent, biedt ook een Michelintraktatie in klassieke stijl met exclusieve lokale en binnenlandse producten met een internationaal tintje. Zusterrestaurant Fagn Bistro op de bovenverdieping heeft een Bib Gourmand.
Wil je Credo, Speilsalen of Fagn zelf ervaren, dan kun je maar beter ruim van tevoren een tafeltje reserveren.
To Rom og Kjøkken: is een echt klassiek gastronomisch restaurant in de stad en is opgericht door levensmiddelengoeroe Roar Hildonen. Zijn ambitieuze zoon Eskil leidt nu het restaurant en serveert bijvoorbeeld heilbot uit Roan, mosselen uit Frøya en fonkelende bosbessencocktails.
Le Bistro: een stukje Frankrijk midden in Trondheim! Le Bistro is uitgeroepen tot de beste bistro van het land. Dit is de ideale plek om te relaxen en te genieten van hapjes of een proeverijmenu in een warme, gezellige omgeving.
Spontan Vinbar: een wijnbar en restaurant met proeverijmenu's die zijn gebaseerd op pure, seizoensgebonden ingrediënten.
Kitchen & Table: Goede smaak in combinatie met het beste uitzicht. De menukaart is Scandinavisch met een vleugje Amerikaans en Aziatisch.
Troll Restaurant: 100% Noors met een exotisch tintje! Verras je smaakpapillen in dit rebelse restaurant die traditionele Noorse gerechten naar een hoger niveau tilt.
Kraft Bodega: waar hebben we vandaag trek in? Hier maakt de keukenbrigade klaar wat ze zelf zouden willen eten.
Krab & Co.: Het team achter één van de meest legendarische visrestaurants in Noorwegen - Ansnes Brygger op het eiland Hitra - brengt nu hun heerlijke vis, schaal- en schelpdieren naar de stad, want ze hebben een uniek nieuw visrestaurant geopend!
In de regio worden jaarlijks meerdere festivals met als thema eten en drinken georganiseerd, zoals het wijnfestival in Trondheim in maart, het brouwerijfestival in Trondheim en het foodfestival in Trøndelag, één van de grootste van Europa, die allebei in juli worden gehouden, en het ginfestival in Trondheim in augustus.
Maar in de stad is meer te doen dan alleen lekker eten. Volgens een artikel uit 2022 in Forbes is 'Trondheim één van de meest onderschatte steden van Europa'. Bekijk deze insider tips over de stad maar eens en ontdek de tips van de chef-kok van Credo - Live Krangnes Edvardsen - over haar favoriete culturele en culinaire ervaringen in de stad!
Neem een kijkje bij deze restaurants en nog meer eet- en drinkgelegenheden in Trondheim.
The Golden Road ligt vlak in de buurt van de snelweg E6 tussen Trondheim en Bodø op ongeveer 2 uur met de auto of de trein vanuit Trondheim. De lekkerste omweg van Noorwegen biedt veel verschillende boerderijwinkels met plaatselijke etenswaren, sapproducenten, microbrouwerijen, kaasmakerijen en één van de meest innovatieve aquavitproducenten van het land: Inderøy Brenneri bij boerderij Berg Gård.
Dit maakt Inderøya tot een landelijke topbestemming voor foodies. Het kleine schiereiland staat bol geweldige eetervaringen, zoals het bekendste comfort food van het schiereiland. Inderøysodd is een hartig stoofpotje dat al werd klaargemaakt in de Vikingtijd. Het wordt geserveerd met gemberbier en skjenning, een plaatselijk platbrood.
Volgens Liv Elin Olsen, eigenaar van boerderijwinkel en café Gulburet, moet voor de juiste smaaksensatie de zoete kant van het platbrood je tong raken en de hartige kant je gehemelte.
Voor een echte gastronomische avond met de beste lokale ingrediënten kun je terecht bij het restaurant van het unieke Øyna Cultural Landscape Hotel. Het werd in 2021 door Fodor's Travel uitgeroepen tot één van de 101 meest ongelooflijke hotels ter wereld dankzij de unieke architectuur en setting, helemaal geïntegreerd in het landschap van een heuveltop.
Voor de perfecte afsluiter van de avond ga je naar de indrukwekkende skybar van het hotel. Hier kun je je vergapen aan het panoramische uitzicht over het Trondheimfjord onder het genot van een Inderøyningen-cocktail met zelfgemaakte paardenbloemsiroop.
Ga met ons mee op een begeleide culinaire fietstocht over The Golden Road!
Meer bestemmingen voor foodies in Innherred:
In Steinkjer, dat in de buurt ligt, vind je ook een heel bijzondere plek die de Michelininspecteurs hebben gemist. Restaurant Experience bij boerderij Bjerkem biedt je een culinaire avond in een rustieke omgeving. Het restaurant was vroeger een schuur en is van top tot teen gerenoveerd!
Het supergezellige voormalige mijnstadje Røros ligt op iets meer dan 2 uur rijden ten zuidoosten van Trondheim. Het staat vol traditionele houten huizen en wordt in Noorwegen vaak beschouwd als de bakermat van de hausse op het gebied van plaatselijke etenswaren.
Røros staat vooral bekend om z'n zuivelproducten, kruipbramen, rendier- en elandenvlees en z'n uitstekende kazen van Eggen Gardsysteri en Galåvolden Gård. Traditionele etenswaren en banket zijn bijvoorbeeld lemse (een plat, zacht en zoet soort gebakje met boter en suiker erop), pjalt (een typisch gebakje uit de streek dat je het beste kunt omschrijven als een kruising tussen een wafel en een broodje) en flatbrød (platbrood).
Kijk in de in de supermarkt eens naar producten uit Rørosmeieriet en Rørosmat. Die kun je in heel Noorwegen zowat overal vinden. Witvis zoals ridderforel en forel zouden ook op je verlanglijstje moeten staan als je in de buurt bent.
Hitra, Frøya en de rest van het schiereiland Fosen zijn net één groot buffet! Er is iets unieks aan de grond, het klimaat en de zeestromingen aan de kust van Trøndelag dat zorgt voor streekproducten van wereldklasse.
Hitra en Frøya staan bekend om hun beroemde Hitra krab (bruine krab), mosselen, sint-jakobsschelpen en langoustines die regelmatig worden geleverd aan de meest exclusieve restaurants van Scandinavië en daarbuiten. Hier vind je ook een aantal van de grootste zalmkwekerijen ter wereld.
Het gebied is een eldorado voor de boerenkeuken dankzij plaatselijke kazen en herten en wilde schapen die vrij rondlopen in het kustlandschap waardoor ze een unieke smaak krijgen.
Was je niet van plan zelf je maaltje bij elkaar te vissen of te jagen? Geen probleem - er zijn hier genoeg uitstekende restaurants die allerlei lekkers op de kaart hebben staan.
Zeker een bezoekje waard:
Trøndelag heeft je het hele jaar door uitdagende en afwisselende smaken te bieden. Bij Frosta - de moestuin van Trondheim - vind je op elke hoek boerderijwinkels, en in Selbu is een bezoekje aan chocolatier Jentene på Tunet een echte aanrader als je de beste chocolade van Noorwegen wilt proeven.
Hier zijn nog een paar andere culinaire bestemmingen die zeker een bezoek waard zijn:
Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.
Terug naar boven