Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

"De syv søstrene", Geirangerfjord, Møre and Romsdal

Geirangerfjord

Een sprookje aan de fjord

De diepblauwe Geirangerfjord is een werelderfgoed omgeven door majestieke bergen bedekt met eeuwige sneeuw, woeste watervallen en weelderige groene bossen.

Met haar kleine dorpjes omgeven door sappige bossen in een decor van spectaculaire kliffen, hoge bergen en de diepe fjord moet je wel heel erg onverschillig zijn om dit schitterende kunstwerk van Moeder Aarde niet te kunnen waarderen.

Een bijzondere attractie zijn de vele imponerende watervallen die zich van de kliffen af de diepe fjord in storten. De meest bekende zijn De Syv Søstrene ("de Zeven Zusters"), Friaren ("De Bruidegom") en Brudesløret ("de Bruidssluier"). Het vele water bedekt de kliffen in een ragfijne sluiter van mist welk bij het minste straaltje zon de ene na de andere regenboog langs de berghellingen werpt. Het samenspel van de vele kleuren in deze schitterende omgeving zal bij menig bezoeker een indruk achterlaten die nog lang gekoesterd zal worden.

De Geirangerfjord is een ook mekka voor natuurliefhebbers die graag actief bezig zijn. Ervaar de fjorden en de watervallen van een van de vele rondvaarboten, ga wandelen in een schitterende omgeving of bekijk de fjorden vanuit een nieuw perspectief - kajakkend in de fjord. Zoals in vele plaatsen in het westen van Noorwegen bijten de vissen ook hier goed, dus werp eens een hengel uit. Ook kan er in de omgeving gefietst worden, en is het mogelijk te gaan raften.

De bergweg Trollstigen is een absolute must voor eenieder die hierheen komt. Deze smalle weg, omgeven door schitterende watervallen, is uitgehouwen in de klif met de meest eenvoudige werktuigen tijdens de moeilijke jaren '30. Een stenen muur is vaak alles wat er tussen het asfalt en het honderden meters diepe ravijn ligt. De weg, geopend in 1936, getuigt van het bouwkundige vakmanschap van de Noren uit deze moeilijke periode.

De unieke natuurlijke omgeving was gecreerd door de gletsjers in de laatste ijstijd, die de diepe fjorden uitgroeven en de bergen maakten tot hoe we deze vandaag de dag zien. Het is dan ook geen toeval dat de Geirangerfjord tegenwoordig vaak als een van de meest spectaculaire plaatsen op Aarde wordt gezien.

Meer inspiratie op de officiële website van de Geirangerfjord.

Trollstigen
Trollstigen
Øyvind Heen / Visitnorway.com
Skageflå, Geiranger
Skageflå
Yancy Caldwell / Matador Network / www.fjordnorway.com
Geiranger
Geirangerfjord
CH / Visitnorway.com
Geirangerfjord
Geirangerfjord
Terje Rakke / Nordic life / Visitnorway.com
Ad

Wat te doen

Geiranger
Credits
Geiranger.
Photo: CH/Visitnorway.com
Credits
Geiranger.
Photo: CH/Visitnorway.com

Waar te verblijven

Eten en drinken


Raak geïnspireerd


Reizen naar en in de omgeving

AD: Reis door Noorwegen met Fjord Tours en Norway in a Nutshell®

De regio Geiranger biedt meer:

Rond de Geirangerfjord is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad