Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

"De syv søstrene", Geirangerfjord, Møre and Romsdal

Geirangerfjord

Een sprookje aan de fjord

De diepblauwe Geirangerfjord is een werelderfgoed omgeven door majestieke bergen bedekt met eeuwige sneeuw, woeste watervallen en weelderige groene bossen.

Met haar kleine dorpjes omgeven door sappige bossen in een decor van spectaculaire kliffen, hoge bergen en de diepe fjord moet je wel heel erg onverschillig zijn om dit schitterende kunstwerk van Moeder Aarde niet te kunnen waarderen.

Een bijzondere attractie zijn de vele imponerende watervallen die zich van de kliffen af de diepe fjord in storten. De meest bekende zijn De Syv Søstrene ("de Zeven Zusters"), Friaren ("De Bruidegom") en Brudesløret ("de Bruidssluier"). Het vele water bedekt de kliffen in een ragfijne sluiter van mist welk bij het minste straaltje zon de ene na de andere regenboog langs de berghellingen werpt. Het samenspel van de vele kleuren in deze schitterende omgeving zal bij menig bezoeker een indruk achterlaten die nog lang gekoesterd zal worden.

De Geirangerfjord is een ook mekka voor natuurliefhebbers die graag actief bezig zijn. Ervaar de fjorden en de watervallen van een van de vele rondvaarboten, ga wandelen in een schitterende omgeving of bekijk de fjorden vanuit een nieuw perspectief - kajakkend in de fjord. Zoals in vele plaatsen in het westen van Noorwegen bijten de vissen ook hier goed, dus werp eens een hengel uit. Ook kan er in de omgeving gefietst worden, en is het mogelijk te gaan raften.

De bergweg Trollstigen is een absolute must voor eenieder die hierheen komt. Deze smalle weg, omgeven door schitterende watervallen, is uitgehouwen in de klif met de meest eenvoudige werktuigen tijdens de moeilijke jaren '30. Een stenen muur is vaak alles wat er tussen het asfalt en het honderden meters diepe ravijn ligt. De weg, geopend in 1936, getuigt van het bouwkundige vakmanschap van de Noren uit deze moeilijke periode.

De unieke natuurlijke omgeving was gecreerd door de gletsjers in de laatste ijstijd, die de diepe fjorden uitgroeven en de bergen maakten tot hoe we deze vandaag de dag zien. Het is dan ook geen toeval dat de Geirangerfjord tegenwoordig vaak als een van de meest spectaculaire plaatsen op Aarde wordt gezien.

Trollstigen National Tourist Route, Geiranger
Trollstigen
Øyvind Heen - Visitnorway.com
Historic mountain farm Skageflå, Geiranger
Skageflå
Yancy Caldwell/Matador Network/www.fjordnorway.com
Geiranger
Geirangerfjord
CH/Visitnorway.com
Kayaking in Geirangerfjord
Geirangerfjord
Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
Ad

Wat te doen

Waar te verblijven

Eten en drinken

Reizen naar en in de omgeving

Per vliegtuig:
  • Er zijn meerdere vluchten per dag van alle grote Noorse steden naar de dichtbijzijndste luchthaven; Ålesund Vigra.
Over de weg:
  • Er rijden dagelijks bussen tussen de regio en de steden Oslo, Trondheim en Bergen.
Per trein:
  • Dagelijks vertrekken er treinen vanuit Oslo en Trondheim naar Åndalsnes, het dichtbijzijndste treinstation. Deze doen er 5,5 uur over vanuit Oslo en 4 tot 5 uur vanuit Trondheim.
  • Vanuit Åndalsnes zijn er busverbindingen naar Ålesund en Sjøholt het gehele jaar door, en in de zomer gaan er directe bussen over de bergweg Trollstigen naar Valldal en Geiranger.
Per boot:
  • Tijdens de zomer kun je met de Noorse kustexpress Hurtigruten van Bergen naar Geiranger varen. Tijdens de winter vaart Hurtigruten niet de Geirangerfjord in, maar legt aan in Ålesund. Vanaf Ålesund kun je dan een bus naar Geiranger nemen.
     

Even weg van kantoor. Op de klassieke toer

De regio Geiranger biedt meer:

Rond de Geirangerfjord is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad