Skip to main content

Verken het diepblauwe Geirangerfjord, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De unieke natuurlijke omgeving van het gebied is ontstaan tijdens een opeenvolging van ijstijden, toen gletsjers diepe fjorden en hoge bergen in het landschap creërden. Met zijn natuurlijke schoonheid is het geen verrassing dat Geirangerfjord vaak voorkomt op lijsten met de meest spectaculaire plekken ter wereld.

Indrukwekkende watervallen stromen langs steile berghellingen naar beneden. De beroemde watervallen De syv søstrene (’de Zeven Zusters’), Friaren (’de Broeder’) en Brudesløret (’de Bruidssluier’) duiken het fjord in, door een waas van vederlichte nevel. 

De watervallen zorgen voor een oneindige waaier aan regenboogkleuren. Naast het landschap zijn er tal van wandelmogelijkheden en andere buitenactiviteiten.

De vele kleinschalige voedingsproducenten in de regio zijn onder meer Geiranger Brewery, dat gedeeltelijk gevestigd is in een boothuis, en Hellesylt Boutique & Bar, met een bijzondere kaart met meringues met zoethoutsmaak. 

Meer inspiratie vind je op de officiële website van Geirangerfjord.

Hoe kom je in de regio Geirangerfjord

Meer inspiratie vind je op de officiële website van Geirangerfjord.

Gebruik Entur om je reis te plannen en vind opties van het hele Noorse openbaarvervoersnetwerk.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

De regio Geirangerfjord biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Laat je inspireren

Recent bekeken pagina's