Skip to main content

Sveler

Ingrediënten

4 eieren

6 el suiker

Ca. 500 g tarwebloem

1 afgestreken el baksoda

1/2 tl bakammonium

1 l kefir

2 el gesmolten boter

Bron: Matprat.no

Bereiding

1. Klop de eieren en de suiker goed door elkaar.

2. Voeg de tarwebloem, de baksoda en de bakammonium toe aan het eimengsel en roer daar de kefir door. Voeg op het laatst de gesmolten boter toe.

3. Bak de svele in een koekenpan of bakpan.

4. Besmeer na het afkoelen de svele met boter en strooi er suiker overheen.

Snijd elke svele in tweeën, vouw hem dubbel ... en klaar! Je kunt sveler ook serveren met jam en zure room.

Rugzakrecepten

Bekijk eten en tussendoortjes voor je avontuur in de buitenlucht.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's