Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Mount Fløyen in Bergen Mount Fløyen in Bergen
Credits
Fløyen, Bergen.
Photo: Sverre Hjørnevik / fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Panoramische uitzichten in overvloed

De heuvel- en bergachtige omgeving rondom Bergen is perfect voor wandeltochten dicht bij de stad. Het terrein bij Voss en Stølsheimen is wilder, maar net zo belonend.


Wandelaanbiedingen in en bij Bergen

Fløibanen kabelbaan

Geniet van de spannende reis met de Fløibanen kabelbaan naar de top van de berg Fløyen (320 meter). Op de top kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en mooie wandelingen in een prachtige omgeving. Er is ook een restaurant, een cafetaria, een souvenirwinkel en een speeltuin.

Fløibanen vertrekt vanaf het centrum van de stad, op slechts 150 meter van de vismarkt en de Bryggen werf, en brengt je binnen 5-8 minuten naar de top.

Prijs vanaf NOK 90 p.p.


2 uur durende rondleiding op de berg Fløyen

Als je benieuwd bent naar de bergen rond Bergen, is deze tour een goede keuze. Samen met een lokale gids wandel je door de bossen en heuvels bij de berg Fløyen, leren over de Noorse liefde voor buitenactiviteiten en maak kennis met de flora en fauna.

De tour is inclusief uitkijkpunten, waarbij je Bergen en het gebied rondom te stad vanuit verschillende invalshoeken kunt bekijken. Er is een korte pauze met Noorse chocolade en water. De tocht is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar die in staat is om ongeveer 5 kilometer lange blauwe (matig) routes te wandelen. De tour is het hele jaar door beschikbaar voor groepen van minimaal 5 personen.

Prijs vanaf NOK 375 p.p


Wandelen op de Ulriken berg

Ulriken, de hoogste van de 7 bergen rondom Bergen, is de populairste onder de locale bevolking evenals toeristen.

De wandeling naar de top is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer 1,5 uur. Het is steil, maar je wordt beloond met verbazingwekkende vergezichten over Bergen en de omliggende bergen en fjorden. Er is ook een restaurant. Vanaf de top kunt je de Ulriken kabelbaan terug naar beneden nemen, als je genoeg hebt van het wandelen. Als je graag wat meer wilt wandelen, kun je doorgaan over Vidden naar de berg Fløyen (ongeveer 5 uur).

Prijs vanaf NOK 100 p.p.


Het beste van de bergen en de fjorden

Haal het meeste uit je bezoek aan Bergen met een 5- of 7-daagse rondtocht waarbij je geen van de hoogtepunten mist.

Wandel over prachtige bergen met een adembenemend uitzicht, verken het goddelijke fjordlandschap van de Sognefjord en het Nærøyfjord, en ga voor een boot of kajak trip. 's Avonds verblijf je in 3 moderne hotels met historische charme: Myrkdalen Hotel, Kviknes Hotel en Fretheimen Hotel. De wandelingen zijn van matig niveau en duren 2-7 uur, wat betekent dat iedereen met een redelijke conditie hiervan kan genieten. Beschikbaar op geselecteerde data in de maanden juli en augustus 2017.

Prijs vanaf NOK 9,700 p.p


In de voetsporen van de Noren

Ontdek de Noorse natuur, cultuur en geschiedenis op deze actieve rondreis op de fiets en te voet.

Na een bezoek aan het Bjørn West Museum in Matre, stap je in de voetsporen van het Noorse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onderweg passeer je een adembenemend uitzicht vanuit het diepe dal van de brede bergen. Het diner wordt geserveerd in Stordalen Fjellstove.

Prijs vanaf NOK 1,650 p.p.


Weet waar je heen gaat

Zoek je favoriete wandelingen op de kaart.

Wandelingen bij Bergen
Take the funicular railway to Mount Fløyen and see all of Bergen in just 6 minutes. The funicular railway is one of Norway's most famous attractions.… Read more
Fløibanen funicular
This tour is a good choice if you want to see and experience the mountains surrounding Bergen. Our guide will bring you through the forest and along… Read more
Hiking Mount Fløyen
Hiking up Mount Ulriken is one of the most popular tours in Bergen. There are several different routes to the top of Ulriken, here is a couple of the… Read more
Hike up Mount Ulriken
Hike beautiful mountains, sea kayak in the pristine Næroyfjord, bike the breathtaking Flåm Valley and sleep well at three modern and… Read more
The Best of Mountains and Fjords
A roundtrip from Bergen brimming with activity, nature and culture! In Matre, a good hour north of Bergen, you can go on a cycling trip, a mountain… Read more
Hiking and Biking – in Norwegian Footsteps
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen naar en in de omgeving

  • Met het vliegtuig

   Met het vliegtuig

   De meeste toeristen komen met het vliegtuig naar Bergen. Luchthaven Flesland is de op een na grootste luchthaven in Noorwegen. Met 37 directe vluchten naar steden in het buitenland en regelmatige vluchten naar Oslo en andere Noorse steden.

   Boek je vlicht met WiderøeNorwegian of SAS.

  • Met de trein

   Met de trein

   De Bergen spoorlijn tussen Oslo en Bergen staat bekend als een van de mooiste spoorlijnen in de wereld, het ritje is een ervaring op zich.

   Haal je ticket bij de NSB (de Noorse spoorlijndienst).

  • Met de auto

   Met de auto

   Als je vanuit Oslo of Oost-Noorwegen reist, kun je kiezen om de Hardangervidda, Haukeli of Hemsedalsfjellet (7 tot 8.5 uur) over te steken. Als je vanuit het zuiden of noorden komt, kun je langs de kust rijden, een veerboot nemen en over de verschillende bruggen rijden.

   Er gaan dagelijks meerdere bussen heen en waar tussen de grote steden.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages