Skip to main content

Met de boot

Met de ferry naar Noorwegen

Er zijn veel veerboten die Noorwegen en andere Europese landen met elkaar verbinden, onder andere dagelijkse overtochten vanuit Denemarken, Zweden en Duitsland.

Er zijn vaak kortingen voor gepensioneerden, studenten en kinderen. Pakketten zijn meestal ook beschikbaar.

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de verschillende ferry’s naar Noorwegen.

Autoveerboten en snelboten in Noorwegen

Noorwegen heeft een uitgestrekte kustlijn, met veel fjorden en eilanden. In Fjord Noorwegen en Noord-Noorwegen, zijn reizigers voor hun transport vaak aangewezen op veerboten en expresboten. De keuze voor een overtocht met een veerboot kan de duur van je reis vaak drastisch verkorten. 

Snelboten en autoveerboten langs de kust, over de binnenwateren of op de open zee, naar dorpen, steden, en grote en kleine eilanden. Ze zijn ideaal om tijdens je vakantie te gaan eilandhoppen en gemakkelijk je reisroute te plannen.

Bereid je goed voor, in de zomermaanden kunnen er wachtrijen zijn. Voor de populairste veerboten raden we je aan vroeg aan te komen, zoals bij de verbindingen Geiranger-Hellesylt en Lauvvik-Lysebotn in Fjord-Noorwegen en bij Bognes-Lødingen en Bodø-Moskenes in Noord-Noorwegen.

De Noorse kustsnelboot Hurtigruten

De Hurtigruten is een gevestigde waarde en vaart van Bergen naar Kirkenes in Finnmark. De reis Bergen-Kirkenes-Bergen neemt 11 dagen in beslag. Tijdens deze zeereis krijg je op een uitzonderlijke manier de natuurpracht van de kust te zien. Het is dan ook ’de mooiste zeereis ter wereld’. Vooral de kleine en minder kleine dorpjes en gemeentes waar de boot onderweg halt houdt zijn voor vele toeristen ronduit fascinerend.

Elke dag vertrekken er ferry's met regelmatige haltes langs de kust. De schepen vervoeren ook auto’s, wat het gemakkelijk maakt de cruise te combineren met een stop op verschillende plaatsen aan de kust.

Havila Kystruten biedt ook cruises en tickets van haven tot haven aan. Ze varen twee keer per week dezelfde route, met enkele van de meest milieuvriendelijke schepen ter wereld.

Bekijk de prijzen bij Hurtigruten – 'De mooiste zeereis ter wereld'.

Noorse binnenschepen

In de tweede helft van de 19e eeuw maakten de Noorse binnenschepen het mogelijk om vrachten en passagiers over de binnenlandse meren en fjorden te vervoeren.

Veel schepen varen nog tot op de dag van vandaag dezelfde route en kunnen als transport gebruikt worden.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Plan je reis

Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande boot- en veerbootdiensten.

Lees meer

Recent bekeken pagina's