Skip to main content

Paardrijden

Ontdek Noorwegen te paard

Hoor je de paardenhoeven al?

Geef je over aan de paardenkracht terwijl dit edele dier je over smalle bruggen en door groene valleien leidt.

Of wat dacht je van een buitenrit op één van de witte zandstranden ...

… of door de prachtige bossen?

Maak je geen zorgen, je hoeft geen ervaren ruiter te zijn.

Je vindt er ritten die niet alleen geschikt zijn voor geoefende ruiters, maar ook voor kinderen en beginners - dus iedereen kan aansluiten! Professionele instructeurs leren je alles wat je moet weten en voorzien je van veiligheidsmateriaal.

Op de meeste plekken leer je zelfs hoe je voor je paard moet zorgen.

Een speciale band smeden met je loyale vriend(in) zou best wel eens de mooiste ervaring van al kunnen zijn!

Het gevoel van die warme adem en die zachte snuit die langs je kin strijkt ... da's echt uniek.

Er worden veel verschillende buitenritten aangeboden waaruit je kunt kiezen - van ritten van een uur tot dagtochten, weekendtrips en paardrijkampen.

Wat dacht je van meerdaagse rit van een week waarbij je elke dag naar een nieuwe plek rijdt?

Sommige aanbieders hebben ook meerdaagse ritten alleen voor volwassenen. Denk daarbij aan overnachtingen in uitnodigende hotelletjes in de bergen met traditionele Noorse gerechten op het menu.

Paardrijden in de bergen is bijzonder populair, en het seizoen duurt meestal van laat in het voorjaar tot vroeg in de herfst.

De meeste maneges bieden het hele jaar door buitenritten aan.

Stel je voor: paardrijden in de middernachtzon of het noorderlicht!

Een gezellige sledetocht met paarden is een perfecte activiteit tijdens de koude wintermaanden. Je zit behaaglijk in schapenvachten gewikkeld terwijl fakkels de duisternis verlichten.

Tijdens sledetochten en buitenritten in Noorwegen kom je meestal wel IJslandse pony's of één van de inheemse paardenrassen tegen.

De Dølahest, een subtype van de Dole Gudbrandsdal, is een groot, sterk trek- en tuigpaard dat oorspronkelijk uit de Gudbrandsdalen-vallei komt en vaak wordt ingezet voor draverijen.

De Nordlandshest, ook bekend als het Northlands-paard of de Northlands-pony, is een kleiner maar potig ras en komt oorspronkelijk uit Noord-Noorwegen.

In de Vikingtijd draafden onze Noorse voorouders rond in de buurt van Borg op de Lofoten, en hoe dat was kun je zelf ervaren tijdens een rit bij het Lofotr Viking Museum.

De fjord, ook wel het fjordenpaard genoemd, is niet alleen het meest unieke inheemse paardenras van Noorwegen, maar het is ook één van de oudste en zuiverste rassen ter wereld. Dit ras komt oorspronkelijk uit Fjord-Noorwegen.

Het is een klein maar sterk ras en heeft een karakteristieke beige vacht met witte manen en donkere streep die in de manen begint, over de rug loopt en in de staart eindigt.

Je kunt ze van dichtbij meemaken als je een bezoekje brengt aan het Norwegian Fjord Horse Centre in Nordfjordeid, in Fjord-Noorwegen.

Klaar om op te zadelen?

Zoek hier paardrij-aanbiedingen in heel Noorwegen.

Paardrijden in Noorwegen

Van paardrijden in de bergen tot sleeën door besneeuwde bossen - vind het aanbod dat het beste bij je past.

Lees meer

Recent bekeken pagina's