BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Paardrijden

Vrijheid te paard
Zadel je paard en maak met ons een rit door één van de meest schilderachtige locaties van Noorwegen.
A boy horseback riding in the mountains in Hemsedal, Eastern Norway
Horseback riding in Hemsedal.
Photo: Morten Guldbrandsen / Hemsedal.com

Te paard kun je diep in de wildernis trekken en plekken bereiken die je niet voor mogelijk houdt. Geef je paard de sporen langs paden en stranden en verken het pittoreske landschap tegen de bergwand. Ondertussen geniet je van de schone lucht en het ritmische geluid van de paardenhoeven.

Paardrijden is een populaire activiteit in Noorwegen. Zowel bewoners als toeristen zijn er dol op. Dat kan ook niet anders in zo'n prachtig natuurlijk landschap. In de bergen begint het seizoen meestal laat in het voorjaar en eindigt na de zomer, maar er zijn aanbieders die met jou en de paarden het hele jaar door een rit willen maken.

Overal in het land staan ervaren gidsen klaar om je iets onvergetelijks te laten beleven. Er zijn ritten voor ervaren ruiters en voor beginners. Je kunt ook een buitenrit op uurbasis maken of met je paard oefenen in een manege.

Is dit je eerste keer? Tijdens een buitenrit krijg je een band met je paard en dit zal je helpen om je nieuwe vriend te sturen in de richting die jij wilt. Onder begeleiding van professionele gidsen leer je hoe je zowel voor als na de rit voor je paard moet zorgen. Deze gidsen zorgen ook voor veiligheidsmateriaal zoals helmen en bescherming voor je bovenlichaam.

Hardwerkende helden

Maak kennis met deze drie inheemse paardenrassen:

Fjordenpaard
Noorwegen staat bekend om haar vele fjorden en bergen langs de westkust. Er wordt aangenomen dat het Fjordenpaard zo'n 4.000 jaar geleden in dit steile landschap werd getemd. Het is één van de oudste paardenrassen ter wereld en waarschijnlijk verwant aan het aloude Aziatische wilde paard.

Nordlandshest/Lyngshest
In Noord-Noorwegen bestaat het landschap vooral uit bergen. Dit is de regio van het Nordlandshest-ras. Dit ras heeft dezelfde algemene kenmerken en lichaamsvorm als het Fjordenpaard, maar is aanzienlijk kleiner. Tegenwoordig heeft het ras twee officiële namen: Nordlandshest en Lyngshest.

Dole Gudbrandsdal
In de zuidoostelijke streken van Noorwegen ligt het gebied waar het Dole Gudbrandsdal-ras gefokt is. Deze paarden werden generaties lang gebruikt om op boerderijen en in de bosbouw te werken. Ze droegen vracht over bergen en door valleien of werden ingezet bij het paardrijden of sleeën in de winter.

Duurzaamheid in Noorwegen

Neem alleen foto's en herinneringen mee

Noorwegen is een land met ongekende natuurlijke schoonheid. Daarom moeten alle lokale inwoners en toeristen zich inzetten om dit landschap en de gemeenschappen en hun manier van leven te sparen.

De Noren leven vanuit de gedachte dat iedereen verantwoordelijkheid is voor natuurbehoud.

Noren doen hun best om alles zoveel mogelijk achter te laten zoals ze het vinden. Ongeacht of je te gast bent in een klein vissersdorpje of erop uit trekt in het landschap, "laat het achter zoals je het wilt vinden" is een mantra wat je je het best eigen kunt maken.

Zie het als een stukje levenskwaliteit, niet alleen voor onze generatie, maar ook voor die van onze (klein)kinderen.

Groen reizen in Noorwegen

Populaire aanbieders van paardrijtochten op TripAdvisor

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven