Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Finnmark Finnmark A person dog sledding in full speed
Finnmark A person dog sledding in full speed
Credits
Dog sledding in Finnmark.
Photo: Sheriff Film Company

Hondensleeën

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Geniet deze winter van een duizelingwekkende hondensleetocht door de Noorse wildernis.

Zo de witte woestijn in

Overal in het land staan onze trouwe viervoeters klaar om je de ervaring van je leven te bezorgen. Probeer het hondenspan te beteugelen en stuur je eigen roedel een paar dagen zelf aan, of geniet als passagier van het uitzicht tijdens een dagtocht met de hondenslee. De keuze is aan jou.   

Huskies zijn sterke honden en worden veel ingezet bij het hondensleeën. Tijdens de tocht trekken ze de slee pijlsnel door de witte wildernis. Voel de wind in je gezicht en proef een vleugje van hoe het leven vroeger was, toen de hondenslee nog een gebruikelijk vervoermiddel was.

Meegaan met een hondensleetocht is een unieke gelegenheid om de bijzondere interactie tussen mens en dier te ervaren. Je kunt de huskies regelmatig zelf voeren en verzorgen - iets dat vooral hondenliefhebbers zal aanspreken.

Geen paniek als je Noorwegen niet in de winter kunt bezoeken. De honden vinden lekker rennen ook heerlijk als de sneeuw gesmolten is, en in sommige plaatsen worden er ook tochten met voertuigen op wielen aangeboden.

Zie de elite in actie

Wil je van de besten leren, dan is Noorwegen een ideale bestemming. Elk jaar organiseren we twee wereldberoemde races: Femundløpet en Finnmarksløpet.

Femundløpet is de grootste race ter wereld en staat te boek als extreem uitdagend. Het begint allemaal in het gezellige mijnstadje Røros dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De professionele hondensleedrijvers scheren samen met hun viervoeters midden in de stad langs de juichende menigte voordat ze in de wilde, schilderachtige omgeving verdwijnen.

Een maand later reizen hondensleedrijvers van over de  hele wereld naar Alta om deel te nemen aan Finnmarksløpet, de langste hondensleerace van Europa. De witte, ijskoude woestijn is dan een paar dagen hun thuis. Na honderden kilometers worden ze aan de finish, ook in Alta, warm onthaald door het enthousiaste publiek.

Populaire hondensledeoperators op TripAdvisor

Waar kun je het hondensleeën proberen?

Het noorden van Noorwegen
Svalbard en Finnmark zijn populaire plaatsen voor tochten met de hondenslee. Veel lokale aanbieders - meestal kleine familiebedrijven - bieden een aantal vaste hondensleetochten aan, maar een tocht afgestemd op jouw wensen is natuurlijk ook mogelijk. 

Reis je naar het noorden maar blijf je onder Finnmark of Svalbard, dan staan aanbieders in de buurt van Bardu en Tromsø klaar om je hartelijk te begroeten.

Het oosten en het centrale deel van Noorwegen
In andere delen van Noorwegen worden ook tochten met een hondenslee aangeboden. Er zijn twee aanbieders in Røros, en een aantal andere bedrijven in (de buurt van) de Hallingdalvallei - zoals Geilo, Ål en Nesbyen - bieden tochten aan die verschillen in duur.

Ook in andere plaatsen in het oosten van het land kun je je geluk beproeven, bijvoorbeeld in Gålå, Trysil en in Beitostølen.

Het zuiden van Noorwegen
In het zuiden worden tochten aangeboden in het bergachtige Telemark. Reis daarvoor bijvoorbeeld naar Sirdal, Rauland of naar Hovden.

Blijf veilig in onze bergen

Voorkom onveilige situaties door de volgende regels in acht te nemen:

  1. Onderneem geen tochten waarvoor je ervaring en conditie ontoereikend is.
  2. Hou mensen op de hoogte van je route en rond welke tijd je terug verwacht te komen.
  3. Hou de weersverwachting in de gaten.
  4. Wees voorbereid op slecht weer, zelfs op korte tochten.
  5. Luister naar het advies van ervaren bergsporters die met de omgeving bekend zijn.
  6. Neem navigatieapparatuur mee (kaart, kompas, GPS) en leer dit te gebruiken.
  7. Ga niet alleen de bergen in.
  8. Keer op tijd terug. Als je het vandaag niet meer kan halen is er morgen weer een dag.
  9. Spaar je krachten. Als je vast komt te zitten voor de nacht, maak een sneeuwhut voordat je bent uitgeput.

Lees de Noorse bergcode met aanvullend commentaar.

Waar kun je gaan hondensleeën

Je hoeft niet te wachten tot je er bent. Filter je zoekopdracht en plan je hondenslee-avontuur vandaag nog.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad