Hondensleetochten

Wil je een ritje maken?

Woef! Woef!

Blije sledehonden met kwispelende staarten doen waar ze het meest van houden: rennen!

Deze atletische Alaskan husky’s zijn hiervoor geboren.

Voel de koele wind op je gezicht terwijl je door de ongerepte, besneeuwde wildernis glijdt.

Sledehonden waren vroeger het belangrijkste vervoermiddel in het noordpoolgebied en zorgden voor een verbinding tussen enkele van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld.

Tegenwoordig hebben vliegtuigen, sneeuwscooters en auto's dit transportmiddel vervangen, maar één ding zal nooit veranderen ...

... hoe graag de sledehonden rennen en buiten zijn in de kou: hun natuurlijke omgeving!

Wees ook een musher en leid je eigen hondenteam (zo moeilijk is het niet) …

... of geniet van de rit als passagier, lekker weggestopt in warme kleding en huiden.

De kans is groot dat je een nieuwe vriendschap sluit, met een trouwe viervoeter.

Maak een korte of lange dagtocht, of ga enkele dagen lang op hondenslee-avontuur.

In Noorwegen kun je in elk deel van het land met een hondenslee rijden. Veel skibestemmingen in Zuid- en Oost-Noorwegen bieden tochten met hondenslee aan.

Ontdek het winterparadijs in Røros, of de parels van Noord-Noorwegen, zoals Tromsø, Alta en Kirkenes ...

... of stel je voor dat je op een hondenslee rijdt in het unieke landschap van Spitsbergen. Hondensleeën en sneeuwscooters zijn vaak de enige manier om je te verplaatsen aangezien het eiland amper wegen heeft.

Als je geluk hebt, zie je misschien het noorderlicht!

Noorwegen organiseert twee van de beroemdste sledehondenraces ter wereld - de Finnmark Race in Noord-Noorwegen en de Femund Race in Trøndelag.

Deze races zijn een echt spektakel!

Geen sneeuw? Geen probleem!

We rennen ook graag in de zomer en kunnen je een lift op wielen geven. Hou je vast!

Je krijgt misschien ook de kans om ons voor en na de rit te voeden en te verzorgen.

Ik ben klaar voor een leuke rit! Jij ook?

Waar kun je met de hondenslee rijden?

Het noorden van Noorwegen
Spitsbergen en Finnmark zijn populaire plaatsen voor tochten met de hondenslee. Veel lokale aanbieders - meestal kleine familiebedrijven - bieden een aantal vaste hondensleetochten aan, maar een tocht afgestemd op jouw wensen is natuurlijk ook mogelijk.

Reis je naar het noorden maar blijf je onder Finnmark of Spitsbergen, dan staan aanbieders in de buurt van Bardu en Tromsø klaar om je hartelijk te begroeten.

Het oosten en het centrale deel van Noorwegen
In andere delen van Noorwegen worden ook tochten met een hondenslee aangeboden. Er zijn twee aanbieders in Røros, en een aantal andere bedrijven in (de buurt van) de Hallingdalvallei - zoals Geilo, Ål en Nesbyen - bieden tochten aan van verschillende tijdsduur.

Ook op andere plaatsen in het oosten van het land kun je op tocht vertrekken, bijvoorbeeld in Gålå, Trysil en in Beitostølen.

Het zuiden van Noorwegen
In het zuiden worden tochten aangeboden in het bergachtige Telemark. Daarvoor reis je het beste naar Sirdal, Rauland of naar Hovden.

Alaskan husky

Absoluut favoriet bij hondensleedrijvers van wereldformaat

De Alaskan husky is het meest gebruikte ras voor hondensleeraces. Het is een mix van diverse noordelijke hondenrassen en wordt niet beschouwd als zuiver ras.

Deze huskies zijn sterke honden die in hun element zijn als ze hard kunnen werken in lage temperaturen.

Met andere woorden: trek je met je slee de ongerepte natuur en de schilderachtige wildernis in, dan zijn huskies graag van de partij!

Zie de elite in actie

Wil je van de besten leren, dan is Noorwegen een ideale bestemming. Elk jaar organiseren we twee wereldberoemde races: de Femund Race en de Finnmark Race.

De Femund Race is de grootste race ter wereld en staat te boek als extreem uitdagend. Het begint allemaal in het gezellige mijnstadje Røros dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De professionele hondensleedrijvers scheren samen met hun viervoeters midden in de stad langs de juichende menigte voordat ze in de wilde, schilderachtige omgeving verdwijnen.

In maart reizen hondensleedrijvers van over de  hele wereld naar Alta om deel te nemen aan de Finnmark Race, de langste hondensleerace van Europa. De witte, ijskoude woestijn is dan een paar dagen hun thuis. Whiteouts waar je niet doorheen kunt kijken maken het bijzonder uitdagend, zowel voor de mushers als voor de honden. Na honderden kilometers worden ze aan de finish, ook in Alta, warm onthaald door het enthousiaste publiek.

Jaag het noorderlicht na op een hondenslee

Waar wil je op hondensleetocht?

Hondensleedrijver zijn voor een dag

Heb jij ooit een hele roedel huskies willen leiden?

Zo voelt dat!

Stap op de slee

Filter je zoekopdracht en plan je vandaag je geweldig avontuur.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's