Skip to main content

Treed in de voetsporen van Lucy Kay, een 32-jarige operazangeres uit Engeland, die ook van heavy metal houdt. Als foodie is Lucy aan het juiste adres, want ze bevindt zich nu in de Europese regio van de Gastronomie 2022. Trek je mooiste jurk aan en dineer in een Michelinsterrenrestaurant of geniet gewoon van een heerlijke koffie in een café op een hoekje van deze charmante stad.

Trondheim is ook één van de oudste en historisch belangrijkste steden van Noorwegen. Het historische stadscentrum is compact en op een dag of twee gemakkelijk te voet te verkennen.

Voor vele jaren was Trondheim de Vikinghoofdstad van Noorwegen en heette de stad Nidaros. Later werd het een bedevaartsoord voor gelovigen.

Bezoek zeker de enorme Nidaros-domkerk en steek de rivier over via de beroemde Oude Stadsbrug voor een wandeling door de gezellige wijk Bakklandet, met zijn traditionele en kleurrijke, houten huizen. Als je van rock 'n roll houdt, ga dan naar Rockheim, het nationale museum voor populaire muziek.

Route: HET BESTE VAN TRONDHEIM

Afstand: 5,5 km

Begin de dag met een ontbijt bij Palmehaven in het vijfsterrenhotel Britannia Hotel. Loop door het stadscentrum naar de Nidaros-domkerk en bezoek de toren en de verborgen kamers in deze majestueuze kathedraal.

Steek Gamle Bybro (de oude stadsbrug) over en wandel door de pittoreske, oude wijk Bakklandet. Beklim de heuvel tot aan de 17e-eeuwse stadsvestingen, het Kristiansten Fortress. Verken het fort met zijn panoramische uitzicht over de stad. Wandel terug naar het stadscentrum en geniet van een lunch met de beste lokale ingrediënten bij Sellanraa.

Ga daarna ’s namiddags winkelen in Midtbyen (het stadscentrum). Baan je een weg naar het fjord, naar de hippe en recent opgewaardeerde wijk Brattøra, waar je kunt genieten van een aperitiefcocktail op het dak bij Clarion Trondheim Astrum Skybar. Daarna kun je je tegoed doen aan een heerlijk diner in de innovatieve en gerespecteerde Kraft Bodega.

Geniet na je maaltijd van de zonsondergang terwijl je vanuit Brattøra langs het fjord naar Skansen wandelt, of ga bij zonsondergang op boottochtje door Trondheim met de traditionele houten boot Frøya.

Route: KUNST EN VINTAGE

Afstand: 7,5 km

Begin de dag met een ontbijt dat 13 jaar op rij werd uitgeroepen tot het beste ontbijt van Noorwegen. Je vindt het bij Scandic Nidelven. Ga dan voor een kopje koffie die vers in huis is gebrand het populaire Jacobsen & Svart in Brattørgata.

Verken daarna de streetart van Trondheim. Begin in de wijk Kattveita, waar je het nieuwste werk van de lokale kunstenaar Linnea Johansson kunt bewonderen. Ga daarna verder naar Gjelvangveita. Wandel door de fraai gerestaureerde oude huizen van Hospitalsløkkan tot aan de historische wijk Ila.

Verken Ila's streetart die werd gemaakt in samenwerking met het Trondheim Gatekunstfestival. Daarna kun je gaan lunchen aan het fjord in Lille Skansen waar je heerlijke vis en zeevruchten vindt.

Na de lunch is het tijd om wat geschiedenis op te snuiven. Bezoek de Nidaros-kathedraal met zijn rijke geschiedenis, en het Trondheim Kunstmuseum naast de kathedraal! Loop langs de Nidelva-rivier en steek de Gamle Bybro over naar het gezellige Bakklandet

Breng de namiddag door in de vintagewinkels in Midtbyen (het stadscentrum). Onze favorieten zijn: Arven, Livid vintage en Transit. Geniet van de verschillende smaken van de geweldige biodynamische wijnselectie bij Spontan vinbar.

Route: EEN HALF DAGJE WANDELEN

Afstand: 3,4 km

Begin bij Sellanraa met een heerlijk kopje koffie en een lekkere snack voor onderweg (we raden de ’munk’). Baan je een weg door het stadscentrum en steek het onlangs gerenoveerde centrale plein Torvet over tot aan de Nidaros-domkerk. Steek daarna de Gamle Bybro-brug over (perfect voor een foto) en geniet van de lunch bij het historische Bakklandet Skydsstation, dat een breed scala aan smakelijke lokale gerechten in de aanbieding heeft.

Wandel na de lunch door de gezellige geplaveide straten van Bakklandet en neem een kijkje bij de lokale winkels en kunstgalerijen. Ga in de richting van Solsiden en steek de Blomsterbrua-brug over naar het stadscentrum.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's