Skip to main content

Innherred in Trøndelag

Ontdek verborgen schatten

Ziet er gezellig uit, niet?

Wie heeft er gezegd dat je alleen in de zomer kunt kamperen? Winter en tonnen sneeuw zorgen ervoor dat het nog leuker is om in een luxueuze canvastent met tweepersoonsbed en houtkachel te kruipen!

Dichter bij de natuur kun je niet komen dan bij Villnis in Inderøy.

Je krijgt er bij een verblijf ook een gratis mand vol producten gemaakt door fantastische lokale voedselproducenten!

Eén van de belangrijkste attracties in deze regio ligt ongeveer een uur ten noorden van Trondheim. Het is The Golden Road — Den Gyldne Omvei, een unieke route door prachtige natuur vol belevenissen.

Maak een kleine omweg vanaf de E6, de hoofdweg tussen noord en zuid, en ontdek het beste lokale eten en drinken, boerderijwinkels, galerijen en spannende accommodatiemogelijkheden.

Het is moeilijk om niet naar dit uitzicht te blijven kijken.

Bij het Øyna cultuurlandschapshotel maak je echt deel uit van de omgeving, maar dan in comfortabele en moderne kamers.

Het hotel ligt op de top van Inderøy met uitzicht op het Trondheimsfjord, Innherred en Den Gyldne Omvei.

Stop zeker eens in het stadje Steinkjer, met zijn gezellige winkelstraten in de binnenstad.

Voor geschiedenisliefhebbers loont het zeker de moeite om de stad en de omgeving te bezoeken, aangezien het in de Vikingtijd en de vroege middeleeuwen een machtscentrum was.

Krijg een beter begrip van het leven in de oudheid in het Egge museum, waar ooit de machtigste Vikingleiders woonden. De regio is leuk voor kinderen van alle leeftijden!

De ’Slag bij Stiklestad’ in het jaar 1030 is één van de beroemdste Vikingveldslagen in de geschiedenis van Noorwegen en vond hier plaats, in Innherred!

Vandaag krijg je de geschiedenis van Stiklestad gepresenteerd in het Stiklestad National Culture Centrum. Je vindt er het hele jaar door tentoonstellingen, een museumwinkel, restaurant en vlakbij het Scandic hotel bij Verdal.

Ze hebben ook een populair theaterstuk in open lucht ’Het drama van St-Olav’, dat elk jaar eind juli wordt opgevoerd tijdens de Olsok-dagen van het Stiklestad-festival.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je kunt beleven! Scrol naar beneden voor meer tips over accommodatie, activiteiten en eetgelegenheden.

Overnachten

Eten en drinken

Hoe kom je in Innherred

Uitgebreide reisinformatie vind je op de officiële website van Innherred.
Plan je reis naar Innherred met Entur.

Gebruik Entur om je reis te plannen en vind opties van het hele Noorse openbaarvervoersnetwerk.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Innherred biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's