Skip to main content

Trollstigen: dit is wat open en gesloten is

Er zijn in 2024 meerdere gevallen geweest van rotsverschuivingen in het gebied. Om veiligheidsredenen blijft de Trollstigen-weg de rest van het jaar afgesloten, maar je kunt het beroemde plateau nog steeds bezoeken.

Alternatieve route naar het plateau

Vanwege een hoog risico op steenlawines heeft de lokale overheid, de districtraad Møre og Romsdal, besloten om de populaire Trollstigen-weg die naar Åndalsnes leidt, voor de rest van 2024 af te sluiten. De weg is open tot Trollstigfoten. Rijden, fietsen en wandelen in het afgesloten gebied is verboden.

Het spectaculaire uitkijkplatform Trollstigen Plateau blijft echter open en je kunt de top nog steeds bereiken als je vanaf de Geiranger/Valldal-kant rijdt. Vergeet niet om alleen op de aangewezen plekken te parkeren. Het café aan de top en de Trollstigen Gjestegård in Isterdalen blijven open.

Je kunt het uitzicht op Trollstigen ook zien vanaf de parkeerplaats bij Trollstigenfoten (de voet van Trollstigen) in Isterdalen.

Reizen tussen Geiranger en Åndalsnes

Je kunt vanuit Geiranger naar het noorden rijden naar de veerboot Eidsal-Linge. Rijd vanuit Linge verder in westelijke richting via Sjøholt en neem dan de E39 en E136 naar Åndalsnes. Deze route duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten, inclusief de overtocht met de veerboot.

Noorse toeristische routes

Trollstigen is een van de 18 nationale toeristische routes in Noorwegen. Elk van deze routes biedt adembenemende uitzichtpunten, prachtige kunstinstallaties en een aantal van de beste toiletten ter wereld (artikel in het Engels)!

De routes nemen je mee langs de kust en over bergen door de mooiste natuur van het land.

Ontdek 18 Noorse toeristische routes

Dit zijn enkele van de mooiste wegen in Noorwegen!

Recent bekeken pagina's