Skip to main content

Femund Engerdal

Steeds meer mensen komen hiernaartoe voor de rust en stilte bij de meer dan 900 meren, die alleen wordt onderbroken door volksmuziek en wilde dieren.

Wat is dat voor een geluid? Een gezin van vijf wordt tweeënhalve meter boven de grond wakker in een houten huis dat is gebouwd tussen de toppen van twee enorme bomen. Een van de kinderen kijkt naar beneden en ziet daar hoe een eland en haar kalf rustig staan te eten. De permanente eetbox zorgt dat gasten dicht bij wilde dieren kunnen komen en maakt deze plek een van de vele charmante accommodaties in Femund Engerdal.

Dit gebied, gelegen tussen de grens met Zweden en de steden Trysil en Røros, telt 67 bergtoppen en twee nationale parken: Femundsmarka en Gutulia. Wandelen, kanoën en fietsen – je zult nauwelijks een gezinsvriendelijker plek vinden om dat allemaal te doen dan hier. Er zijn verschillende manieren om in Femund Engerdal te komen.

Vliegvissen op de rivieren geniet enorme populariteit. Bovendien zijn er meer dan 900 prachtige wateren en natuurlijk het op twee na grootste meer Femunden, waar je mee kunt varen op de al in 1904 gebouwde veerpont M/S Fæmund. Onder de Fæmund en in andere wateren zit forel, trekzalm, vlagzalm, houting, baars en snoek.

Femund Engerdal kreeg het certificaat Duurzame Bestemming, een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen verminderen.

In het noordelijkste deel van Femund Engerdal wonen Sami met hun enorme kuddes rendieren – je kunt ze niet missen. De lokale bevolking zal je ook van harte de producenten van lokale voedingswaren en eetgelegenheden aanbevelen, zoals Anne på Landet. Tijdens het jaarlijkse Femund Festival kun je kennismaken met de lokale bevolking – ook op de dansvloer!

Ook in de winter zijn er talloze activiteiten. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan ijsvissen, een van de meer oorspronkelijke Noorse sporten, of langlaufen – geheide pret voor het hele gezin! Maar ook in Femund Engerdal is het op een gegeven moment tijd om naar bed te gaan. Misschien val je wel in slaap onder het zachte geritsel van vriendelijke dieren die direct onder je kamerraam staan te eten!

Topbezienswaardigheden in Femund Engerdal

Overnachten

Over hoe je hier komt en vervoer ter plekke

Gedetailleerde informatie vind je op de officiële website van Femund Engerdal
Plan je reis naar Femunden Engerdal met Entur.

Op weg naar duurzaamheid

De certificering Sustainable Destination is een label dat wordt toegekend aan bestemmingen die zich systematisch inzetten om de negatieve impact vanwege het toerisme te verminderen. De bestemming moet bezoekers niet alleen leuke ervaringen bieden, maar er ook naar streven zowel de gevolgen voor de plaatselijke natuur, cultuur en het milieu zoveel mogelijk te beperken als de plaatselijke gemeenschap en economie ondersteunen. De gemeente en de reisindustrie werken nauw samen om te zorgen dat de bestemming een fijne plek is om in te wonen en te bezoeken.

Kom meer te weten over het label Sustainable Destination


Sustainable destination

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Femund Engerdal biedt verder ook nog…

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's