DE FJORDENKUST EN SUNNFJORD

Verken de pure, ongerepte natuur

De machtige natuurkrachten hebben duizenden jaren lang het kustlandschap ten noorden van Bergen gevormd en wandelpaden gecreëerd die een combinatie vormen van bergen en zee.

Dit zorgt voor een aantal zeer Instagrambare locaties!

Bezoek de vuurtoren van Kråkenes, waar je dicht bij de sterke natuurkrachten komt en kunt overnachten.

Beklim iconische bergen zoals Lihesten en Alden, een ware bezienswaardigheid die bijna recht uit de zee oprijst! De vorm van Alden heeft het de bijnaam 'Het Noorse Paard' gegeven.

Glijd door smalle zeestraten en verken de fjorden in een kajak. Er is geen betere manier om de natuur aan de kust te ervaren!

Hou je van vissen? Vissershutten (rorbu in het Noors) en tal van andere accommodaties langs de kust zijn perfect geschikt voor visvakanties.

Ga zwemmen in het turquoise water nabij het strand Refviksanden.

Het spectaculaire landschap is bezaaid met tientallen eilanden en rotseilanden.

Waag je aan eilandhoppen en ontdek kleine, idyllische gemeenschappen en vissersdorpjes zoals Værlandet, Bulandet en Solund.

Er is een breed aanbod aan uitstekende accommodatie.

Wat dacht je van een nachtje bij het Skjerjehamn Hotel of bij Værlandet Havhotell, het meest westelijk gelegen hotel van Noorwegen?

Hier kan het weer snel omslaan en kan er meer dan één seizoen op een dag zijn.

Wil je een unieke storm ervaren? Bezoek de kust, voel de krachtige wind en bewonder de golven van dichtbij, terwijl je in een veilige en warme omgeving verblijft.

Ervaar de Fjordenkust en Sunnfjord

Het avontuur ligt te wachten op de plek ten noorden van Bergen waar de zee de fjorden elkaar ontmoeten.

De Fjordenkust en Sunnfjord biedt het hele jaar door vele spannende activiteiten, zowel boven als onder de zee. Verken alles, van smalle zeestraten, fjorden en rotseilanden in de open zee tot bergwandelingen en kustpaden.

De meest westelijk gelegen eilanden van Noorwegen zijn een spectaculair landschap met duizenden eilanden en rotseilanden. Er zijn tal van regelmatige boot- en veerdiensten die de Fjordenkust een paradijs voor eilandhoppen maken. Tip: neem een fiets mee en stap aan boord van de lokale postboot voor een eilandenuitstap tussen Solund, Bulandet en Værlandet!

Sunnfjord, grenzend aan het Sognefjord-gebied en Nordfjord, wordt vaak 'de thuisbasis van watervallen' genoemd, met tal van bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Kijk hoe het water in het langste en diepste fjord van Noorwegen, de Sognefjord, spettert.

De regio biedt ook de perfecte omstandigheden voor zowel zee- als fjordvissen. Breng de nacht door dicht bij de zee, met gemakkelijke toegang tot goede boten en faciliteiten voor de voorbereiding en het bewaren van je vangst. Je gastheren geven graag advies over de beste visplekken in de omgeving.

Het hoogseizoen voor stormtoerisme loopt van november tot februari. Beleef op een veilige manier het spectaculaire weer, de wind en golven en geniet van comfortabele accommodatie, met uitstekende eetervaringen. 

Meer inspiratie vind je op de officiële website van de Fjordenkust en Sunnfjord.

Reisinformatie

Bekijk gedetailleerde reisinformatie op De officiële website van de Fjordenkust en Sunnfjord.
Plan je reis met Entur.

Gebruik Entur om je reis te plannen en vind opties van het hele Noorse openbaarvervoersnetwerk.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Meer aanbiedingen langs de Fjordenkust en Sunnfjord

 Zoek hieronder naar activiteiten en accommodatie. Plan je reis vandaag!

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's