NORWEGIAN SCENIC ROUTES

Onze mooiste rondreizen

Langs een selectie van wegen in Noorwegen worden de wonderen der natuur gecombineerd met kunst, design en architectuur…

…en zo kom je op nieuwe en verrassende manieren dichter bij de natuur.

Van het hoge noorden tot het diepe zuidwesten hebben de Noorse architectuur en design een plaats gekregen in het landschap…

…en geven ze iets extra aan het landschap langs 18 uitzonderlijk mooie wegen.

Je zult onverwachte rustplaatsen tegenkomen…

…adembenemende uitkijkpunten…

…en verbazingwekkende kunstinstallaties.

Maak kennis met de bekroonde Scenic Routes.

Praktische informatie

Sommige Norwegian Scenic Routes zijn vrij smal, zeker voor caravans en campers. Soms is het alleen mogelijk om tegenliggers op bepaalde specifieke plaatsen te laten passeren. Daarom zijn er tijdens het hoogseizoen soms files.

Sommige Norwegian Scenic Routes zijn tijdens de winter gesloten. Bekijk zeker nasjonaleturistveger.no voor je vertrekt.

Advertenties

Wanneer je vanuit het buitenland naar Noorwegen vliegt is je beste optie om deze prachtige wegen te ontdekken een auto of busje huren.

Bekijk tarieven en beschikbaarheden op​ Auto Europe.

Geweldige autodeals tegen redelijke prijzen bij Rent-A-Wreck.

Overnacht onderweg in een busje van Arctic Campers. Ze hebben busjes van verschillende formaten voor alle seizoenen.

Het beste van twee werelden

Stel je voor dat je over een weg rijdt met prachtige uitzichten over de fjorden, bergen, watervallen en gletsjers. Je komt aan bij een spectaculair uitkijkpunt op het perfecte moment. Je stopt er even en neemt het uitzicht in je op zonder dat je je hoeft te concentreren op de weg.

Op 18 Noorse wegen gebeurt precies dit. Hier is er interactie tussen de Noorse architectuur en design, en de natuur. Deze staat niet in de weg van de natuur, maar wil deze net beter tot haar recht laten komen en creëert ook nieuwe ervaringen. De Norwegian Scenic Routes combineren natuur, architectuur en design tot een geheel dat groter is dan de som van alle delen. Deze zijn ook dan enkele van de hoogtepunten van de Noorse natuur.

Maak met ons een roadtrip over de Scenic Route Andøya en lees tips over de leukste ervaringen op het eiland. Daarmee bedoelen we reusachtige walvissen, ruige natuur, verrassende architectuur en heel veel andere wow-momenten!

Ontdek het zelf in de onderstaande video over vier vrienden die samen langs de Norwegian Scenic Route Sognefjellet rijden.

De 18 panoramische ritten zijn enkele van de mooiste stukjes weg in Noorwegen en nemen je mee langs de kust en door de bergen in de noordelijke, westelijke en centrale delen van Noorwegen. In totaal lopen ze over 2.136 kilometer weg en op elke weg vind je verschillende geweldig mooie bezienswaardigheden zoals uitkijkpunten, kunstinstallaties of rustplaatsen met bijzonder luxueuze toiletten.

Tal van beroemde Noorse architecten en designers hebben aan dit project bijgedragen, zoals Snøhetta, Reiulf Ramstad Arkitekter, Jensen & Skodvin en Carl-Viggo Hølmebakk. Er waren ook een aantal buitenlanders bij betrokken, zoals de Frans-Amerikaanse Louise Bourgeois en de Zwitser Peter Zumthor.

Plan je reis

Bekijk de 18 wegen en zoek uit waar je heen wilt.

Laat je inspireren

Op deze bestemmingen vind je enkele van onze spectaculairste panoramische wegen.

Lees meer

Recent bekeken pagina's