Skip to main content

Het beste van twee werelden

Stel je voor dat je over een weg rijdt met prachtige uitzichten over de fjorden, bergen, watervallen en gletsjers. Je komt aan bij een spectaculair uitkijkpunt op het perfecte moment. Je stopt er even en neemt het uitzicht in je op zonder dat je je hoeft te concentreren op de weg.

Op 18 Noorse wegen gebeurt precies dit. Hier is er interactie tussen de Noorse architectuurdesign, en de natuur. Ze staan elkaar niet in de weg, maar wil de natuur net beter tot haar recht laten komen en creëren ook nieuwe ervaringen. De Noorse toeristische routes combineren natuur, architectuur en design tot een geheel dat groter is dan de som van alle delen. Deze zijn ook dan enkele van de hoogtepunten van de Noorse natuur.

Maak met ons een roadtrip over de toeristische route Andøya en lees tips over de leukste ervaringen op het eiland. Daarmee bedoelen we reusachtige walvissen, ruige natuur, verrassende architectuur en heel veel andere wow-momenten!

De 18 panoramische ritten zijn enkele van de mooiste stukjes weg in Noorwegen en nemen je mee langs de kust en door de bergen in de noordelijke, westelijke en centrale delen van Noorwegen. In totaal lopen ze over 2.136 kilometer weg en op elke pad vind je verschillende geweldig mooie bezienswaardigheden zoals uitkijkpunten, kunstinstallaties of rustplaatsen met bijzonder luxueuze toiletten.

Tal van beroemde Noorse architecten en designers hebben aan dit project bijgedragen, zoals Snøhetta, Reiulf Ramstad Arkitekter, Jensen & Skodvin en Carl-Viggo Hølmebakk. Er waren ook een aantal internationale bijdragers bij betrokken, zoals de Frans-Amerikaanse Louise Bourgeois en de Zwitser Peter Zumthor.

Plan je reis

Bekijk de 18 wegen en zoek uit waar je heen wilt.

Laat je inspireren

Op deze bestemmingen vind je enkele van onze spectaculairste panoramische wegen.

Lees meer

Recent bekeken pagina's