Dierenparken en aquaria

Tips voor gezinsvakanties in Noorwegen

Spanning en plezier. Water en gletsjers. Unieke activiteiten en coole hotels. Hier heb je een aantal ideeën voor een memorabele gezinsvakantie!

Gezinsvriendelijke avonturen in de natuur

Bekoorlijke boomhutten

Eropuit in de vrije natuur

Top 10 ervaringen voor adrenalinejunkies

We houden allemaal van dieren en het is superleuk om dichtbij dieren te komen die je niet als huisdier kunt houden.

In heel Noorwegen vind je tal van kindvriendelijke bestemmingen, en heel wat van deze plekken liggen dichtbij een zoo, een dierenpark, of een aquarium. Wil je wilde, Noorse dieren in hun natuurlijke habitat observeren, dan heb je geluk. Heel wat bedrijven organiseren safari’s in Noorwegen, van muskusossen in de bergen van Dovrefjell en walvissafari’s in Noord-Noorwegen tot ontmoetingen met de koning van het bos: de eland.

10 van de populairste dierenparken

De meeste Noorse kinderen dromen van een uitstap naar de Dyreparken-zoo en amusementspark in Kristiansand in Zuid-Noorwegen, en helemaal terecht. De zoo herbergt bijna 150 verschillende soorten, waaronder chimpansees, leeuwen en giraffen.

In Oost-Noorwegen kom je vlakbij verschillende dieren, van geiten en schapen tot wolven en reptielen. Ga even langs bij het berenpark Bjørneparken in Flå om veelvraten, Siberische tijgers en beren vanop veilige afstand te kunnen bewonderen. Er is ook de krokodillenwereld Krokodilleland, waar je ruitkrokodillen, een boa constrictors en een reuzeschildpad kunt bewonderen!

Dankzij de meer dan 20 verschillende dierensoorten, is het Langedrag Nature Park in Nesbyen ook een geweldige plek om te bezoeken. Help met het werk op de boerderij, aai geitenlammetjes en bekijk de lynxen en wolven. Je kunt hier zelf een nachtje of twee op de boerderij overnachten. Zo heb je heel wat tijd om te verkennen en alle dieren te spotten.

Een andere populaire bestemming voor gezinnen met kinderen in Oost-Noorwegen is het Hunderfossen Adventure Park in de regio Lillehammer. Daar is er ook een aparte zone met dieren die Barnas Gård (de kinderboerderij) wordt genoemd. Hier kunnen de kleintjes spelen met herten, damherten, emoes en parelhoenders. Houd je van slangen en hagedissen, ga dan in de Noorse hoofdstad naar het Oslo Reptile Park.

Eén van de belangrijkste attracties van het familiepark Namsskogan in Namdalen in Trøndelag, is de beer. Je kunt ook verblijven op een veilige overnachtingsplek in het park, vlak naast de beren of de veelvraten. Het Polar Park in Bardu, net buiten Narvik in Noord-Noorwegen heeft, zoals de naam al doet vermoeden, tal van dieren uit het Noordpoolgebied.

In Noorwegen vind je ook heel wat bijzondere dieren in de buurt van de oceaan. Houd even halt bij een aquarium en bewonder allerlei dieren, van krabben en platvissen tot kabeljauw, zeehonden, pinguïns en schattige otters. De twee grootste aquaria zijn Atlanterhavsparken in Ålesund en het Bergen Aquarium in Bergen. Polaria in Tromsø is het noordelijkst gelegen aquarium in de wereld.

Ongeacht welk dierenpark je bezoekt, neem een kijkje wanneer de dieren gevoederd worden. Vaak is dit één van de hoogtepunten!

Het hele gezin kan ook genieten van een boerderijverblijf en een spectaculaire treinreis. Of wat dacht je van een verblijf bij een historisch hotel?

Vind zoos, aquaria en safari’s

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's