Skip to main content

Dierenparken en aquaria

Weet jij hoe groot de Noorse eland eigenlijk is? Of heb je ooit een slang vastgehouden of een lynx gezien? Zie ze allemaal in een van de vele dierentuinen, parken en aquariums in Noorwegen.

We houden allemaal van dieren en het is superleuk om dichtbij dieren te komen die je niet als huisdier kunt houden.

In heel Noorwegen vind je tal van kindvriendelijke bestemmingen, en heel wat van deze plekken liggen dichtbij een zoo, een dierenpark, of een aquarium. Wil je wilde, Noorse dieren in hun natuurlijke habitat observeren, dan heb je geluk. Heel wat bedrijven organiseren safari’s in Noorwegen, van muskusossen in de bergen van Dovrefjell en walvissafari’s in Noord-Noorwegen tot ontmoetingen met de koning van het bos: de eland.

10 van de populairste dierenparken

Dierentuin en pretpark Dyreparken, Kristiansand

De meeste Noorse kinderen dromen van een uitstap naar de Dyreparken-zoo en amusementspark in Kristiansand in Zuid-Noorwegen, en helemaal terecht. Dit is de grootste dierentuin van Noorwegen en je vindt er bijna 150 verschillende diersoorten, waaronder chimpansees, leeuwen en giraffen, maar ook Noorse dieren als elanden, lynxen, wolven en veelvraten.

Berenpark Bjørneparken, Flå

In Oost-Noorwegen kom je vlakbij verschillende dieren, van geiten en schapen tot wolven en reptielen. Ga even langs bij het berenpark Bjørneparken in Flå om veelvraten, Siberische tijgers en beren vanop veilige afstand te kunnen bewonderen. Er is ook de krokodillenwereld Krokodilleland, waar je ruitkrokodillen, een boa constrictors en een reuzeschildpad kunt bewonderen!

Natuurpark Langedrag, Nesbyen

Dankzij de meer dan 20 verschillende dierensoorten, is het Langedrag Nature Park in Nesbyen ook een geweldige plek om te bezoeken. Help met het werk op de boerderij, aai geitenlammetjes en bekijk de lynxen en wolven. Je kunt hier zelf een nachtje of twee op de boerderij overnachten. Zo heb je heel wat tijd om te verkennen en alle dieren te spotten.

Hunderfossen Eventyrpark, Lillehammer

Een andere populaire bestemming voor gezinnen met kinderen in Oost-Noorwegen is het Hunderfossen Adventure Park in de regio Lillehammer. Daar is er ook een aparte zone met dieren die Barnas Gård (de kinderboerderij) wordt genoemd. Hier kunnen de kleintjes spelen met herten, damherten, emoes en parelhoenders

Reptielenparken

Als je van slangen en hagedissen houdt, bezoek dan het Oslo Reptielenpark in de Noorse hoofdstad. Hier zie je ook schildpadden, vissen, spinnen, kikkers, krokodillen, apen en verschillende andere dieren die je niet iedere dag tegenkomt.

Den lille dyrehage

Reis iets verder naar het zuiden, naar Brokelandsheia net buiten Risør, en bezoek Den Lille Dyrehage (De Kleine Dierentuin), waar je meer dan 60 verschillende diersoorten vindt, waaronder apen, stokstaartjes, reptielen en nog veel meer.

Namsskogan familiepark, Namdalen

Eén van de belangrijkste attracties van het familiepark Namsskogan in Namdalen in Trøndelag, is de beer. Je kunt ook verblijven op een veilige overnachtingsplek in het park, vlak naast de beren of de veelvraten.

Het Polar Park, Narvik

Het Polar Park in Bardu, net buiten Narvik in Noord-Noorwegen heeft, zoals de naam al doet vermoeden, tal van dieren uit het Noordpoolgebied.

Aquariums

In Noorwegen vind je ook heel wat bijzondere dieren in de buurt van de oceaan. Houd even halt bij een aquarium en bewonder allerlei dieren, van krabben en platvissen tot kabeljauw, zeehonden, pinguïns en schattige otters. De twee grootste aquaria zijn Atlanterhavsparken in Ålesund en het Bergen Aquarium in Bergen. Polaria in Tromsø is het noordelijkst gelegen aquarium in de wereld.

Ongeacht welk dierenpark je bezoekt, neem een kijkje wanneer de dieren gevoederd worden. Vaak is dit één van de hoogtepunten!

Vind zoos, aquaria en safari’s

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's