Skip to main content

17 kindvriendelijke campings

Kamperen in Noorwegen is superleuk, want je kunt het combineren met tal van gezinsvriendelijke activiteiten. Campingexpert Jan-Henrik Larsen lijst enkele van de vele sites op, waar je kinderen het zeker naar hun zin zullen hebben.

’In Noorwegen staat kamperen voor kwaliteit,’ zegt Jan-Henrik Larsen. Bij de Norwegian Hospitality Association (NHO Reiseliv) is hij verantwoordelijk voor het promoten van kamperen. De organisatie werkt met een classificatie van campings.

Natuurlijk gaan gezinnen met kinderen in Noorwegen kamperen, enkel en alleen voor de kwaliteit van de campings. Over het hele land kun je vaak heel dicht bij de natuur verblijven, zelf in een stedelijk gebied.

’Reizigers zeggen vaak dat Noorwegen veilig en schoon is, en dat het land een stil hoekje van de wereld is,’ gaat Jan-Henrik verder.

’Naast de rust en de stilte zijn er voor gezinnen ook talrijke leuke activiteiten die kinderen de rest van hun leven zullen bij blijven,’ zegt hij.

Ga kamperen op een speelplaats

Veel campings hebben onlangs hun speelterreinen een upgrade gegeven en uitgebreid met tal van spannende activiteiten.

Activiteiten in de buurt variëren van spelen op het strand en peddelen in het water, tot heuse klimparken. Op sommige campings kun je je ook vermaken met leuke computerspelletjes. Je kunt ook naar een pretpark, een waterpretpark of eropuit trekken om het leven van de Vikings te verkennen.

’Gelukkig is geen enkele Noorse camping dezelfde,’ zegt Jan-Henrik. Hij raadt je dan ook aan ze op te zoeken en zo je reisroute door Noorwegen te plannen.

De plaatsen hieronder zijn enkele van de talrijke sites in de Norwegian Camping Guide (in het Noors, Engels en Duits). Veel van hen vind je ook terug in de lijsten van de Norsk bobil- og caravanklubb (de Noorse vereniging voor campers en caravans).

We beginnen met een aantal tips om gezinsvriendelijk te gaan kamperen. Langs je route liggen ongetwijfeld tal van andere plekken die soortgelijke inspanningen hebben gedaan.

Fagernes als uitvalsbasis

Fagernes in Valdres, Oost-Noorwegen

Fagernes in Valdres ligt aan de voet van de bekendste bergen van Noorwegen. Uit welke richting je ook komt, met de auto geraak je gemakkelijk tot aan de kampeerplaats in Fagernes.

Breng je vakantie actief door in de vallei van Ål

Ål in de Hallingdal-vallei, Oost-Noorwegen

De groene, v-vormige Hallingdal-vallei is één van de bekendste valleien van Oost-Noorwegen en een populaire bestemming voor toeristen. De Hallingdalselva-rivier loopt vlak langs het Hallingdal Vakantiepark.

Ontdek Grimstad

Grimstad, Zuid-Noorwegen

Zet je tent op bij Moysand familiecamping in Grimstad, een charmante stad aan de kust in Zuid-Noorwegen. De gemeente Grimstad grenst aan de stad Arendal in het oosten en aan Lillesand in het westen.

Kamperen langs het Hardangerfjord

Kinsarvik in de regio Hardangerfjord, Fjord-Noorwegen

Hardangertun Hytter & Familiepark in het dorp Kinsarvik ligt aan een baai waar het Sørfjord en het Eidfjord samenkomen en het belangrijkste gedeelte van het Hardangerfjord vormen.

Spelen in Zuid-Noorwegen

Risør in Zuid-Noorwegen

Ga met de kinderen naar Sørlandet Feriesenter vlakbij Risør in Zuid-Noorwegen. De regio Risør bestaat uit kleine eilanden die een buffer zijn tussen het vasteland en de open zee van Skagerrak.

Geniet van de sprookjesachtige omgeving van Nordfjord

Nordfjord in Fjord-Noorwegen

North of the Sognefjord you’ll find the beautiful coastline of Nordfjord. Byrkjelo camping by the Storelva river offers a family-friendly pool and easy hiking routes.

Waar het rustige Telemark luid wordt

Telemark, Oost-Noorwegen

Maak optimaal gebruik van de diversiteit van Norsjø Ferieland op het platteland in Telemark. Dit is van oudsher een centrale aanlegplaats in het Telemarkkanaal.

Ontspannen in Ballangen

Nordland, Noord-Noorwegen

Breng je dagen door bij de camping Ballangen in Noord-Noorwegen. De kampeerplaats is gelegen aan het Ofotfjord, op een paar uur van de Lofoten. De dichtstbijzijnde grotere stad is Narvik.

Verblijf vlakbij Tromsø

Tromsø, Noord-Noorwegen

De provincie Troms biedt enkele van de meest exotische ervaringen binnen Noorwegen. Tromsø lodge and camping combineert de wilde Noordse natuur met de binnenstad van Tromsø.

Met het gezin bij de Zweedse grens

Indre Østfold, Oost-Noorwegen

Ontdek Inner Østfold en Aremark op de camping Kirkeng, dicht bij de Zweedse grens. In het bos en bij de meren kun je genieten van tal van activiteiten.

Hornnes Camping & Mineralparken

Evje in de Setesdal-vallei, Zuid-Noorwegen

Kampeer bij Hornnes Camping in de buurt van Eyje in Setesdal en ook vlakbij het Mineralparken, een amusementspark voor het hele gezin. Bij Hornnes kun je deelnemen aan de verschillende activiteiten of tijd voor jezelf nemen in het meer private gebied van de camping.

Ga zwemmen in Setesdal

De Setesdal-vallei, Zuid-Noorwegen

De Otra-rivier loopt in Setesdal vanuit het Byglandsfjorden-meer naar het zuiden. Waar de rivier een bocht maakt vind je de idyllische Odden camping op een rustige landtong.

Word wakker met een prachtig panorama in Molde

Molde in Noordwest, Fjord-Noorwegen

De stad Molde heeft een pittoreske charme en panoramische uitzichten. Kviltorp camping combineert plezier in de stad met kindvriendelijke activiteiten.

De kust van Helgeland wordt jouw eigen paradijs

Mosjøen in Helgeland, Noord-Noorwegen

De kust van Helgeland ligt vol prachtige schiereilanden, en kleine en grotere eilanden. De Mosjøen camping is gemakkelijk bereikbaar vanaf de E6, de belangrijkste weg van Noorwegen. In de buurt ligt zowel een binnen- als een buitenwaterpretpark.

Zwem en klim in Telemark

Bø in Telemark, Oost-Noorwegen

The county of Telemark in the westernmost part of Eastern Norway is where wide-open valleys meet high mountains. Bø camping is a true playground and lies close to both a large waterpark and a climbing park.

Ervaar de zuidelijke charme

Lindesnes, Zuid-Noorwegen

Het meest zuidelijke deel van Noorwegen biedt zon, zee en plezier voor het hele gezin. Solstrand camping ligt op de plek waar de wilde Audna-rivier in de zee uitmondt.

Leven op het strand in het zuidwesten

Jæren in de regio Stavanger, Fjord-Noorwegen

Het kustlandschap van Jæren is populair voor zijn prachtige, witte stranden. 60 kilometer van Stavanger vind je de Brusand camping met een groot speelterrein en leuke activiteiten.

De beste deals van onze partners

Boek je volgende vakantie-avontuur in Noorwegen meteen.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's