Skip to main content

Kleine gidsen voor grote skiavonturen

Flow, snelheid en geweldige bewegingen! Ben je er klaar voor om alpineskiën van de beste te leren? Krijg goede raad van deze onverschrokken kinderen in deze mini-masterclass, waar ze je helpen bij de voorbereiding van een alpine skiavontuur in Noorwegen.

Mensen zeggen vaak dat Noren geboren worden met ski’s aan hun voeten. Is dat bij jou niet het geval? Maak je zeker geen zorgen. Morten, Alexandra en Pernille skiën al hun hele leven en in deze masterclass laten deze zesjarigen je alle basiskneepjes zien.

De beste tips om te gaan alpineskiën

Of je nu vier of veertig bent, je zult leren welke uitrusting je moet gebruiken en en hoe je die best draagt voor een optimale stijl. ’Eén iets dat we heel vaak te zien krijgen is de brilopening. Je moet ervoor zorgen dat er geen opening is tussen je skibril en je helm. Het is veiliger en het ziet er ook veel beter uit,’ zegt Alexandra.

De jonge instructeurs willen je ook laten zien hoe je een pizzastuk maakt met je ski’s (en waar je het voor nodig hebt), en zullen ook enkele belangrijke tips en tricks delen.

Gezinsvriendelijke skigebieden

Spring uit bed recht in je skischoenen en ga naar de pistes!

Dankzij de talrijke ski-in/ski-out-opties bij veel skigebieden in Noorwegen hoef je niet de muilezel van je kinderen te spelen en al hun materiaal meesleuren.

Hier hebben de meeste skigebieden verschillende pistes met een variatie aan moeilijkheidsgraden. Ze variëren van pistes voor beginners tot off-piste zones voor de meer gevorderde skiërs.

Ouders kunnen gemakkelijk op de jongste kinderen letten, zonder dat ze constant vlakbij moeten zijn. Als het vertrouwen groeit en ook de vaardigheden beter worden, dan zijn er steeds pistes en skiparken met nieuwe uitdagingen.

Klaar om te leren hoe je de pistes in Noorwegen de baas kunt? Bekijk deze vijf introductievideo’s!

Stap 1: welke uitrusting heb je nodig

Eén ding staat vast en de kinderen zijn het ermee eens: ’er zijn heel wat rare dingen beschikbaar.’ Hier laten ze je zien welke uitrusting je nodig hebt, wat je moet dragen en… hoe je dit het beste niet draagt. Ze laten je ook een klein kledingstuk zien dat wel eens handig kan zijn als je er plots uitziet alsof je Rudolfs rode neus hebt gestolen!

Stap 2: hoe krijg je de basis onder de knie

Ben je net beginnen met skiën, of heb je het nog nooit eerder gedaan? Hier krijg je te horen wat je moet weten. ’Het eerste wat je moet leren is stoppen,’ zegt Pernille. En de beste manier om te stoppen is…?

Stap 3: hoe maak je indruk

Pernille zegt dat ’als je er als een pro uitziet, dan moet je ook pauzeren als een pro’. Dit is slechts één van de vele geheimen over hoe je indruk kunt maken op de piste.

Stap 4: hoe je het park de baas krijgt

Alexandra heeft nog een tip voor jou: ’Als je zin hebt in wat extra plezier, ga dan naar het park’. Hier kun je coole dingen leren, over de box glijden en kleine sprongen uitproberen.

Stap 5: hoe je gek kunt doen op de piste

Denk je dat skiën na een paar uur saai begint te worden? Dan zit je er goed naast! Volgens deze kinderen ’is de beste manier om plezier te maken, samen plezier maken’. Hier vind je een paar dingen waarmee je creatief aan de slag kunt.

Waar kun je gaan skiën

Veel van de grootste skigebieden in Noorwegen liggen in Oost-Noorwegen, van Trysil, Hemsedal en Geilo tot Hafjell, Kvitfjell, Beitostølen en Norefjell.

In Fjord-Noorwegen zijn er twee skicentra voor je dagelijkse dosis downhillskiën: Myrkdalen Fjellandsby en Voss resort. Wil je gaan skiën in Trøndelag, neem dan een kijkje naar het Oppdal Ski Centre. Bij Narvikfjellet Ski Resort in Noord-Noorwegen kun je van bovenop de berg helemaal tot aan het fjord skiën, en dat zelfs onder het noorderlicht!

En het beste is dat al deze skigebieden op een redelijke afstand van grote luchthavens liggen. De skigebieden in Oost-Noorwegen liggen ook op rijafstand van de havens waar de autoferry’s uit Denemarken of Zweden aankomen.

Wil je meer van het winterseizoenin Noorwegen meemaken? Lees meer over alpineskiën en leuke dingen die je kunt doen zonder ski’s aan je voeten of bekijk de leuke blokhutten die je kunt huren met Norgesbooking.

Verken de beste skibestemmingen in Noorwegen

Meer informatie vind je door te klikken op de symbolen op de kaart.

De beste deals van onze partners

Boek je volgende vakantie-avontuur in Noorwegen meteen.

Recent bekeken pagina's