Skip to main content

In Noorwegen kun je zowat overal langlaufen. Toch hebben een aantal bestemmingen het voor ski- en langlaufliefhebbers extra handig en leuk gemaakt, of je nou topsporter bent, met je gezin komt of als je het gewoon eens wilt proberen.

Hier beleef je het beste wat de Noorse winter te bieden heeft, en daar heb je niet per se ski’s voor nodig. Sluit aan bij een begeleide tocht of ga naar een skischool en rust de volgende dag lekker uit. Dan kun je mooi een tocht met een hondenslee maken of plezier beleven op de rodelbaan!

De grootste Noorse wintersportgebieden zijn ook fantastisch voor langlaufers. Ze hebben een indrukwekkend netwerk van goed onderhouden pistes en paden, waardoor je verschillende activiteiten gemakkelijk kunt combineren.

Een aantal drukbezochte langlaufbestemmingen zijn gemakkelijk bereikbaar en liggen in de bergen van Oost-Noorwegen.

In Lillehammer en het Gudbrandsdalen-dal zijn er maar liefst 11 populaire langlaufgebieden! Om er een paar te noemen: Venabygdsfjellet, Gålå, Rondablikk in de buurt van Kvamsfjellet en Skeikampen en Sjusjøen, dat bekend staat als één van de beste langlaufbestemmingen van Noorwegen.

In Hallingdal liggen er ruim 2.000 kilometer goed onderhouden pistes en paden op je te wachten. Een groot aantal daarvan liggen rond Geilo, Golsfjellet, Hemsedal en Nesbyen.

Ook Hovden, Beitostølen, Trysil, en Oppdal bieden buitengewone mogelijkheden om te langlaufen. En vanuit de hoofdstad kun je met de metro rechtstreeks naar het fantastische Oslomarka-bos.

Fjord-Noorwegen en Noord-Noorwegen hebben allebei skipistes waarvan je alleen maar kunt dromen.

In Fjord-Noorwegen kun je de verlichte skipistes zien van de skigebieden Nordfjordeid, Voss Resort en van Årmotslia in de buurt van Myrkdalen Fjellandsby in Voss. Dat is 's avonds een lust voor het oog! Of neem je lange latten mee de Fløyen in Bergen op waar je heerlijk kunt langlaufen dicht bij de stad.

Ten noorden van de poolcirkel heeft bijna iedere stad en elk dorp netjes onderhouden pistes en paden. Ga op langlaufavontuur in Alta, Harstad, Mo i Rana, Vesterålen, Bardufoss of in skigebied Måselv Fjellandsby. Wil je zelf de pistes verkennen waar de Noorse langlaufster Vegard Ulvang opgroeide? Reis dan naar Kirkenes en ga daar op avontuur.

Combineer een citytrip met skiën in Bodø en Tromsø, of breng een bezoekje aan Jakobsbakken in Sulitjelma waar ook het Noorse nationale team soms traint. Het is dan ook geen verrassing dat ook Spitsbergen voor skiërs een droom is die uitkomt.

Wie weet krijg je wel de kans om een skitochtje te maken terwijl het noorderlicht zichtbaar is aan de hemel.

Kriskras door het land

Voor meer informatie, klik op de icoontjes op de kaart.

Winteractiviteiten in heel Noorwegen

Lees meer over de leukste plekken voor winteractiviteiten.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's