Bezoek een van
de gastronomische
hoofdsteden van Europa:
Trondheim en Trøndelag
Kom naar de bakermat van de allerbeste vis, schaal- en schelpdieren van de hele wereld ...
... en krijg een nieuwe kijk op versheid.
Proef de verfijnde smaken van ingrediënten uit de ruige, krachtige wildernis en uit de bergen.
Kruipbramen, rendiervlees en verse vis - recht uit de meren en uit zee.
Hier zijn koks niet vies zijn van rock-'n-roll en toveren met verrassende ingrediënten ...
... en met de oogst van langzaam groeiende gewassen uit de landelijke gebieden.
De vruchtbare en mineraalrijke grond heeft de regio gezegend met een overdaad aan geurige en kleurige producten.
Tast toe!
Welkom in Trondheim en Trøndelag, waar elke maaltijd een reis vol culinaire excellentie is.
'Zelfs in Dubai kreeg ik sint-jakobsschelpen uit Trøndelag geserveerd. Ze waren wel ontzettend duur, maar werden aangeprijsd als 'de beste ter wereld'. En daar ben ik het helemaal mee eens!'
Helle Øder Valebrokk
Specialiteiten die je moet hebben geproefd:
• Krab, langoustines en andere schelpdieren uit Hitra en Frøya
• Zeevruchten en zoetwatervis uit de hele regio
• Rendier, eland en hert
• Vleeswaren en zelfgemaakt platbrood
• Lokale bakwaren: Lefse, lemse, pjalt
• Kruipbramen
• Nidelven Blå blauwe kaas van Gangstad Gårdsysteri, Kraftkar blauwe kaas van Tingvollost en andere bekroonde kazen van Eggen Gardsysteri, Munkeby monastery, Elvekanten Ysteri, Hitra Gårdsmat, Grindal Ysteri en Orkladal Ysteri.
• Merken om naar uit te kijken Rørosmat, Trondheims Matperler.
Lees de hele gids voor foodies die naar Trondheim en Trøndelag willen
Beleef culinaire ervaringen die je niet mag missen!