Skip to main content

Mis je die heerlijke Noorse wafels? Of wil je indruk maken op je vrienden met een oh-la-la-maaltijd met skrei of koningskrab op het menu?

Bekijk dan ons Noorse Kookboek maar eens. Daarin hebben we niet alleen recepten verzameld van een aantal van onze favoriete traditionele Noorse gerechten, maar ook hemelse recepten van de beste Noorse chef-koks en voedselproducenten. Van een heerlijk lamsstoofpotje en rendierhaas tot zoete, luchtige Noorse boller - er is echt voor ieder wat wils.

Al kun je de meeste ingrediënten in je eigen land ook wel vinden, er gaat niets boven dit alles in Noorwegen zelf proeven. Want daar zijn de beste en meest verse ingrediënten te vinden en kun je het heerlijke Noorse eten bij de bron proeven!

Dankzij de lange kustlijn, hoge bergen en de uitgestrekte landbouwgebieden heeft Noorwegen een aantal van de beste ingrediënten ter wereld. Dat heeft geleid tot een culinaire revolutie die oude tradities combineert met innovatieve nieuwe technieken en manieren van presenteren. Het is dan ook geen verrassing dat Noorwegen het meest bekroonde land is van de culinaire wedstrijd Bocuse d’Or.

Klaar om aan de slag te gaan? Als opwarmertje voor je vakantie kun je vast een paar heerlijke recepten uit het Noorse Kookboek uitproberen. Met onze uitgebreide ingrediëntenlijsten en stap-voor-stap werkwijzen ben je in een mum van tijd een pro in je eigen keuken. 

Vis, schaal- en schelpdieren | Vlees | Veggie | Dessert | MasterclassKerst

Noorwegen valt bij Bocuse d’Or het vaakst in de prijzen

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Maak eens bacalao, zalm in lefse en andere lekkere gerechten met zeevruchten uit Noorwegen.

Recepten voor vleesliefhebbers

Proef het exotische rendiervlees maar eens, en andere traditionele Noorse favorieten.

Veggie recepten

Probeer maar eens een plantaardig, kruidig aardappelstoofpotje, een frisse salade met aardbeien en rabarber en andere lekkere recepten zonder vlees.

Recepten voor zoetekauwen

Probeer de Noorse manier van kos maar eens met wafels, zoete broodjes en andere soorten gebak en desserts.

Rugzakrecepten

Bekijk eten en tussendoortjes voor je avontuur in de buitenlucht.

Noorwegen voor lekkerbekken

Ga mee op culinaire rondreis door Noorwegen.

Recent bekeken pagina's