Skip to main content

Verken de stranden van Jæren

Groot en levendig of klein en beschut?In Jæren ga je gegarandeerd het perfecte strand vinden.

Ognasanden: makkelijk bereikbaar met de auto of de trein. Kom je met de Jærbanen, dan is het vanaf het station ongeveer een kwartiertje lopen naar het strand. Reis je met de auto, dan is het handig te weten dat de Noordzeeroute dwars door Ogna loopt. Bij het strand vind je een camping met een kiosk, toegankelijke wandelpaden en meerdere prachtige wandelroutes.

Brusandstranden: dit strand is verbonden met Ognasanden en heeft een eigen camping met plaatsen voor campers en caravans. Het is een prima plek voor als je wilt gaan zwemmen, surfen of vissen. Je vindt er ook Hitlertennene ('Hitlers tanden') - een historisch herkenningspunt gebouwd door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De stranden Nærlandstranden en Refsnesstranden liggen in de buurt van de vuurtoren van Obrestad en de Jæren Scenic Route. Refsnesstranden is goed toegankelijk. Er lopen paden vanaf de parkeerplaats naar het strand, en er zijn ook douches in de buurt.

Orrestranden is een andere stop langs de Scenic Route en ligt vlakbij de gemeente Klepp. Hier zijn goede parkeermogelijkheden en sanitaire voorzieningen. Ook kun je eten en drinken kopen bij informatie- en recreatiecentrum Orre Friluftshus. Dit strand heeft ook de prestigieuze certificering Blue Flag (blauwe vlag) ontvangen.

Borestranden is populair bij surfers en ligt langs de Jæren Norwegian Scenic Route. Hier kun je leren surfen, een beginnersles kitesurfen volgen en overnachten bij het strand. In de zomer kun je bij de kiosk ook surfmateriaal huren en versnaperingen kopen. Bij de parkeerplaats zijn douches en toiletten.

Hellestøstranden is een recreatiegebied bij Sola dat voor iedereen toegankelijk is, en in de zomer is het een perfecte plek voor zonaanbidders. Het is een populaire surfspot, en hier wordt ook het jaarlijkse vliegerfestival gehouden.

Ølbergstranden is een klein zandstrand waar je in de zomer prima kunt zwemmen en zonnen. Hier kun je het hele jaar door ook mooie wandelingen maken. Sommige mensen beweren dat je bij Ølbergkiosken het allerlekkerste softijs van de hele streek kunt krijgen. Het strand ligt ten zuidwesten van de luchthaven Stavanger Sola en bij de haven van Ølberg.

Vigdelstranden is een kleiner strand op korte afstand van Ølberg. Er loopt een pad naar het strand en er zijn toiletten in de buurt.

Solastranden is ondiep en daarom populair bij kiters en surfers. Aan de noordkant van het strand ligt het Sola Strand Hotel en een golfbaan. Het strand ligt ook dicht bij de luchthaven Stavanger Sola.

Regestranden is een strand naast Solastranden. Er is een groot parkeerterrein en je kunt er in de buurt ook straatkunst spotten.

Zoek je volgende avontuur

Topactiviteiten en schitterende stranden in Jæren

Laat je inspireren

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's