Skip to main content

Lapper - traditionele dikke pannenkoekjes van Hå gamle prestegard

Ingrediënten

4 eieren

300 gram suiker

1 l zure melk

1/2 el baksoda

650 gram bloem

Bron: Hå gamle prestegard

Bereiding

1. Klop de eieren en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de zure melk en de baksoda toe en meng alles goed door elkaar.

2. Voeg de bloem toe en roer die door het mengsel totdat het glad is. Maar roer niet te veel, want dan wordt het beslag te dun.

3. Bak ze meteen in olie of boter totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Serveer ze met zoete bruine kaas of jam. Smakelijk!

Recepten voor zoetekauwen

Probeer de Noorse manier van kos maar eens met wafels, zoete broodjes en andere soorten gebak en desserts.

Het Noorse Kookboek

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's