Skip to main content

Plan je reis naar de regio Stavanger

Prachtige fjorden, witte zandstranden en Preikestolen - de klif die je gezien moet hebben. Je vindt er ook een bruisend cultureel leven en toprestaurants. Dit zijn nog maar een paar redenen om de regio Stavanger, ook bekend als de 'Rand van Noorwegen', te bezoeken.

Twee trekpleisters in de regio Stavanger zijn Sola Strand en de indrukwekkende Preikestolen (de Preekstoel), door Lonely Planet genoemd als het meest adembenemende uitzichtpunt ter wereld. Het torent 604 meter boven het Lysefjord uit en werd gebruikt als locatie voor een zenuwslopende scène in de speelfilm Mission: Impossible – Fallout. Het is dan ook niet verrassend dat Preikestolen (de Preekstoel) de meest bezochte bezienswaardigheid van Rogaland is.

Stavanger is ook een levendige studentenstad. Dankzij het compacte centrum kun je de stad gemakkelijk te voet verkennen. Geniet van overheerlijk eten, ga op koopjesjacht en bekijk de coole streetart voordat je een wandelingetje maakt langs de best bewaard gebleven houten huizen van Europa in de wijk Gamle Stavanger.

In 1969 is er olie aangeboord in de Noordzee. Sinds die tijd speelt de regio Stavanger een belangrijke rol in de Noorse economie.

Stavanger/Sandnes is de Europese hoofdstad qua olie en energie, en de meeste inkomsten van de regio zijn afkomstig uit de oliesector.

In Sandnes vind je recreatiegebieden met natuurlijke fenomenen zoals de berg Kjeragbolten en de piek van de berg Dalsnuten. Sandnes is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, en er zijn veel nieuwe gebouwen bijgekomen zoals het nieuwe stadhuis aan de haven.

Een paar jaar geleden was Stavanger/Sandnes de culturele hoofdstad van Europa, en de regio heeft nog steeds een b(l)oeiend en afwisselend cultureel leven. Bekijk deze insider tips voor een lang weekend in Stavanger.

Meer inspiratie is te vinden op de officiële website van de regio Stavanger.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | EvenementenHoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Vind meer bezienswaardigheden

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Ontvang de beste aanbiedingen van onze partners Radisson Blu HotelsScandic Hotels, Strawberry en Thon Hotels.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Evenementen in de regio Stavanger

Van festivals en concerten tot shows en tentoonstellingen.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van de regio Stavanger.
Plan je reis naar Stavanger met Entur.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

De regio Stavanger biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Recent bekeken pagina's