Skip to main content

Plan je reis naar Setesdal

Traditionele dorpjes, levendige folkloretraditie en activiteiten die je hartslag de lucht injagen. In de Setesdal-vallei vind je achter elke hoek een nieuw avontuur.

De Setesdal-vallei ligt centraal in Zuid-Noorwegen en golft door een landschap dat varieert van vlaktes tot prachtige wilde bergen. De Riksveg 9 neemt je mee door de vallei langs een aantal gastvrije dorpjes.

Setesdal staat misschien wel het bekend om voor zijn levendige folkloretraditie, maar je kunt je er ook wagen aan tal van actieve avonturen, zowel met als zonder de kinderen. Beklim een via ferrata, ga raften op de Otra-rivier, of bedwing een uitdagend parcours in een fietspark.

De winter kan in de vallei lang duren, tot grote vreugde van tal van skiliefhebbers. Dankzij geweldige langlaufroutes, twee skicentra en gemakkelijk toegankelijke bergen die perfect geschikt zijn voor toerskiën is Setesdal de ideale winterbestemming.

Ben je meer op zoek naar cultuur, dan kun je meer leren over mineralen, een folkloremuseum bezoeken of zien hoe zilveren juwelen gemaakt worden. Welke vakantie je ook verkiest, de Duurzame Bestemming Setesdal zorgt er sowieso voor dat het groen is!

Gedetailleerde reisinformatie vind je op de officiële website van Setesdal.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten in de winter

Bekijk enkele van de leukste winteractiviteiten van Setesdal

Vind meer buitenactiviteiten

Topactiviteiten in de zomer

Mis deze toppers niet!

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hoe kom je in Setesdal

Gedetailleerde reisinformatie vind je op de officiële website van Setesdal.
Plan je reis naar Setesdal met Entur.

Op weg naar duurzaamheid

Het certificaat Sustainable Destination is een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen tegen te gaan. De bestemming biedt niet alleen aangename ervaringen aan zijn bezoekers, maar moet ook de lokale natuur, cultuur en omgeving behouden, sociale waarden versterken en economisch levensvatbaar zijn. De gemeente en de reisindustrie moeten nauw samenwerken om te verzekeren dat de bestemming een geweldige plek is zowel om in te wonen, als te bezoeken.

Kom meer te weten over duurzame bestemmingen in Noorwegen

Sustainable destination

Reis door Zuid-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Setesdal biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's