Skip to main content

Waar ga je in Noorwegen naartoe met kleine kinderen

Unknown Component
civid: 665eefdad827d0706756983d
name: plugins_common_social_share (widget)

In Noorwegen op reis met kleine kinderen? Hier geven we je de beste tips over waar je het beste naartoe kunt gaan, dingen die je kunt doen en praktische adviezen voor een leuke gezinsvakantie.

Noorwegen is erg veilig en kindvriendelijk. In feite is het hele land een natuurlijke speeltuin, en we vinden het niet erg als onze kinderen een beetje vies worden ... we moedigen dat zelfs aan! En maak je geen zorgen ... als het regent valt er ook binnen genoeg te beleven. Hier volgen een aantal goede tips om te zorgen dat de kinderen het geweldig naar hun zin hebben – en papa en mama dus ook!

1. Een dagje naar het strand

Zonnig weer (of in ieder geval geen stromende regen), een emmer en een vislijn om krabbetjes te vangen ... dat is alles wat je nodig hebt voor een leuke stranddag!

Stranden zijn perfect voor avonturen met het hele gezin. Ga krabbetjes vangen, huur een waterfiets, duik in het frisse water vanaf een pier en geniet hier en daar van een ijsje. Of maak met de kleintjes een wandeling langs de kust en ga op zoek naar mooie schelpen en andere schatten.

Op de meeste stranden is er plaats genoeg voor het hele gezin. Vergeet op warme dagen niet om een parasol mee te nemen voor wat schaduw! Je vindt in Noorwegen heel wat stranden met een Blauwe Vlag. Dat betekent dat het water en de kustlijn schoon zijn en dat ze voor iedereen veilig en toegankelijk zijn.

Zoek het perfecte plekje:

2. Leuke boerderijbezoekjes

In het hooi spelen, knuffelen met de boerderijdieren of misschien voor het eerst gaan paardrijden? Naar een gezellige boerderij gaan is gegarandeerd een succes, zowel voor jezelf als voor de kinderen.

Overal in het land vind je boerderijen die je kunt bezoeken en die veel leuke boerderij-activiteiten aanbieden. Laat de kids lekker rondrennen en de geiten begroeten, de dieren voeren en, op sommige plaatsen, (mee)rijden op een echte tractor! Wil je langer blijven? Sommige boerderijen hebben ook overnachtingsmogelijkheden zodat je gezin langer van het leuke en relaxte platteland kan genieten.

Bekijk deze boerderijen met volop activiteiten voor het hele gezin maar eens:

Op zoek naar een echt unieke ervaring? Begroet een paar lama's of maak een begeleide wandeltocht met alpaca's! Deze schattige, charmante dieren maken je onderweg gegarandeerd aan het lachen.

Hier kun je ze ontmoeten:

3. Pretparken voor de kleintjes

De meeste Noorse pretparken hebben speciale speelplaatsen met activiteiten die perfect zijn voor kleine kinderen. Je vindt zelfs parken die helemaal in het teken staan van de allerkleinsten, zoals avonturenpark Lilleputthammer. Dat ligt naast attractiepark Hunderfossen in de buurt van Lillehammer in Oost-Noorwegen. De kinderen zullen zich in de miniatuurstad van het park een reus voelen en dolle pret beleven in de mini-achtbanen!

Kristiansand dierentuin en pretpark (Dyreparken) is de grootste in z'n soort in Noorwegen en heeft speciaal voor de kleintjes veel spannende attracties en leuke activiteiten. Zowel in Dyreparken als in het uitstekende attractiepark Kongeparken in Stavanger kun je overnachten in sprookjesachtige huisjes of coole glampingtenten. Een nacht om nooit te vergeten! Beide parken hebben natuurlijk ook heel wat actie voor grotere kinderen.

Maak je maar op voor een leuk dagje met de kids:

4. Dierentuinen en wildparken

Kom dicht in de buurt bij de beren, wolven en andere dieren in een dierentuin of wildpark, of beleef een leuke dag in een aquarium! In sommige parken kun je zelfs de machtige koning van het bos aaien: de eland. Of wat dacht je van een nachtje bij de wolven? In dierentuin en pretpark Namsskogan kun je veilig en wel slapen in een wolvenhol - een onvergetelijke ervaring.

Vergeet de voedertijden niet te checken zodat je de fascinerende dieren van dichtbij kunt bekijken!

Zoek een dierentuin, wildpark of aquarium:

5. Wandelen met de kinderen

Wandelen kan een leuk avontuur voor het hele gezin zijn. Het hoeft geen lange wandeling te zijn - korte wandelingen kunnen net zo leuk zijn! Zoek makkelijke wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, idyllische meren waar je samen kunt vissen en een mooie plek om even te zwemmen.

De bossen en bergen zitten boordevol spannende mysteries die de kinderen kunnen verkennen. Mierenhopen bestuderen, in bomen klimmen en paden verkennen - om er maar een paar te noemen. Kun jij vogels en dieren spotten? De natuur is de beste speeltuin!

Plan wat extra tijd in als je gaat wandelen met kleine kinderen, en neem ook een reep chocola en veel water mee.

Meer handige tips over wandelen met de kinderen:

6. Leuke fietsparken

Fietsparken worden in Noorwegen steeds populairder, en in het hele land duiken er nieuwe op. Ze zijn voor jong en oud erg leuk en ook prima geschikt voor kleinere kinderen die net hebben leren fietsen. Probeer maar eens een pumptrackcircuit. Daar 'pomp' je over het circuit in plaats van te trappen. Het is zo makkelijk dat zelfs het kleinste gezinslid het kan.

In de omgeving van Trysil, Hemsedal, Geilo en Hafjell zijn meerdere geweldige fietsparken te vinden:

Recent bekeken pagina's