Skip to main content

Wandelen met de Noorse Wandelvereniging (DNT)

Een uitgebreid netwerk van hutten maakt het mogelijk om meer van Noorwegen te ontdekken tijdens de vakantie. Wandel van hut naar hut langs de kust, in de bossen en in de bergen.

Van blokhut naar blokhut

De Norwegian Trekking Association (DNT) beheert in heel Noorwegen ruim 550 trekkershutten. Zo heb je tijdens je wandelvakantie volop keuze qua comfortabele en betaalbare accommodatie.

Er zijn drie soorten DNT-blokhutten: accommodaties met personeel, blokhutten waar je zelf kunt koken en basic blokhutten.

Accommodaties met personeel
In accommodaties met personeel wordt er voor je ontbijt en avondeten gezorgd. Je maakt je eigen lunchpakketje klaar tijdens het ontbijt en je slaapt in kamers voor twee, vier of meer personen. Je kunt op voorhand reserveren, maar dat is niet echt nodig want er is altijd wel een bed voor je vrij. Houd er rekening mee dat deze accommodaties niet het hele jaar door open zijn.

Blokhutten waar je zelf kunt koken
De blokhutten waar je zelf kunt koken zijn uitgerust met een keuken en een voedselvoorraad. Je betaalt aan de hand van een prijslijst die in de blokhut aanwezig is.

Basic blokhutten
De basic blokhutten zijn eenvoudiger en hebben geen voedselvoorraad. Uiteraard is er wel een kookgelegenheid. Voor de sleutel van je blokhut hoef je alleen maar DNT-lid te worden.

In alle blokhutten is beddengoed aanwezig, maar het is wel de bedoeling dat je zelf je lakens, lakenzak of slaapzak meeneemt. In accommodaties met personeel kun je ook beddengoed huren.

Kaarten

De wandelroutes van de DNT zijn gemarkeerd met een rode T op stenen en rotsen. Ze staan ook duidelijk aangegeven op de kaarten. Voor heel Noorwegen zijn er wandelkaarten beschikbaar op de DNT-website.

Ga mee op een begeleide meerdaagse wandeling

Meegaan op een georganiseerde tocht met de DNT staat voor goed gezelschap, plaatselijke weetjes en informatie over veiligheid tijdens het wandelen. En het is nog handig ook: door de DNT georganiseerde groepstochten zijn inclusief vervoer van Oslo recht naar de bergen, alle maaltijden en overnachtingen in accommodaties met personeel of in blokhutten waar je zelf kunt koken. Een ervaren DNT-gids is de hele tocht aanwezig.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's