Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Bandet, Skagastølsbu Bandet, Skagastølsbu
Credits
Bandet, Skagastølsbu.
Photo: Håvard Myklebust/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Overnachtingen

Een uitgebreid netwerk van hutten maakt het mogelijk om meer van Noorwegen te ontdekken tijdens de vakantie. Wandel van hut naar hut langs de kust, in de bossen en in de bergen.

 

Wandelen van hut naar hut

Den Norske Turistforening (DNT) beschikt over bijna 550 hutten in heel Noorwegen, waardoor je een ruime keuze aan fatsoenlijke, betaalbare accommodatie hebt op je wandelvakantie.

Er zijn drie types van DNT hutten: service, selfservice en unserviced.

  • De service hutten bieden ontbijt en diner, en je kunt je eigen lunchpakket aan de ontbijttafel klaarmaken. Je verblijft in kamers voor 2-4 of meer personen. Het is mogelijk, maar het is niet nodig om een ​​bed te reserveren: er is altijd wel een plek om te slapen.
  • De selfservice hutten hebben een kooktoestel en voedingswinkels die je kunt gebruiken en je betaalt aan de hand van een prijslijst die beschikbaar is in de hut.
  • De unserviced hutten zijn meer eenvoudig en er wordt geen eten geserveerd, je hebt wel de beschikken over een kooktoestel. Om een ​​sleutel voor de unserviced hutten te krijgen, moet je een DNT-lid zijn (zie meer informatie hieronder).

Alle hutten beschikken over beddengoed, maar je moet je eigen deken of slaapzak meenemen. Bij bemande hutten is beddengoed te huur.

Neem deel aan een begeleide wandeling

Als je meedoet aan een georganiseerde wandeling betekent het dat je in goed gezelschap bent, je op de hoogte bent van de lokale informatie en veiligheid. Ook nuttig: DNT pakketreizen voor groepen zijn inclusief vervoer van Oslo direct naar de bergen, accommodatie bij bemande berghutten of selfservice hutten en inclusief maaltijden. Een ervaren DNT reisleider is gedurende de hele reis aanwezig.

Kaarten

Wandelkaarten van Noorwegen zijn verkrijgbaar bij turistforeningen.no/kartbutikken. DNT wandelpaden zijn gemarkeerd met een rode "T" op steenhopen en rotsen en op zijn duidelijk weergegeven op de wandelkaarten.

Meer informatie

Je kunt meer informatie vinden op de website van DNT. Er is ook een handige online zoekfunctie om je te helpen met het vinden van je DNT tour.

Seizoen

Veel DNT hutten zijn het hele jaar open, maar dat wil niet zeggen dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn gedurende het hele jaar. De meeste bemande hutten openen aan het einde van juni en sluiten medio september of oktober.

De onderhouden huisjes van Haukeliseter en Preikestolen (de Preekstoel) blijven het hele jaar geopend.

DNT lidmaadschap

Lidmaatschap is niet verplicht, maar geeft je een aantal voordelen. Als lid krijg je verlaagde tarieven op alle DNT hutten evenals vele particuliere berghutten en hotels en je hebt voorrang ten opzichte van niet-leden wanneer bedden worden verdeeld in de hutten. Houd er ook rekening mee dat alleen leden de sleutel voor de unserviced DNT hutten kunnen verkrijgen. Je kunt de huidige prijzen voor een lidmaatschap vinden op de website van DNT (pdf).Lees meer

Your Recently Viewed Pages