Skip to main content

Het huisje als tweede thuis

Zodra het weekend of een schoolvakantie aanbreekt, trekken de Noren massaal naar de bossen, bergen en de zee. Ze brengen hun vrije tijd graag door in een huisje dicht bij de natuur. Doe zoals de locals en huur een huisje of boek een overnachting in een berghut tijdens je vakantie in Noorwegen.

In Noorwegen kunnen chalets heel eenvoudig zijn (geen stroom en water uit een waterput), maar ook super luxe. Er zijn in het hele land ontelbare mogelijkheden.

Een vakantie in een huisje kan een budgetvriendelijk alternatief zijn voor gezinnen, vrienden en stellen. Huur een huisje voor de hele groep en geniet van elkaars gezelschap in een intieme omgeving. Op veel plaatsen in Noorwegen zijn er ook huisjes voor het hele gezin. Die zijn groter, en dat is ideaal als je met een grote groep met kinderen reist.

Het perfecte uitje

Er staat je binnenshuis heel veel kos te wachten! Vakantie in een huisje is niet alleen een avontuur op zich, maar biedt je ook rust en stilte in een gezellige omgeving. Als je op zoek bent naar privacy, dan is dit de perfecte manier om aan de drukte te ontsnappen.

Die echte Noorse hyttekos wil je voor geen goud missen! Je kunt makkelijk een vakantiehuisje boeken bij professionele aanbieders zoals DanCenter of Norgesbooking. Hieronder kun je ook een selectie van de grote aanbieders bekijken.

Zorg dat je van tevoren hebt geboekt, want vakanties in een huisje zijn in Noorwegen erg populair, vooral rond belangrijke feestdagen.

Huisjes kunnen ook dienst doen als uitvalsbasis voor je avonturen. Je kunt chalets huren in de buurt van de grootste Noorse skigebieden. Dat is perfect als je je vakantie in een huisje wil combineren met sneeuw en panoramische uitzichten.

Zorg wel dat je je huiswerk hebt gedaan voordat je aankomt. Meestal zijn er in de buurt wel geweldige wandeltochten, begeleide tochten en leuke activiteiten voor het hele gezin te vinden.

Zoek jouw vakantie in een huisje:

Chalets op campings

Veel campings hebben chalets te huur. Van kleine en eenvoudige tot grote, goed uitgeruste chalets met een woonkamer, aparte slaapkamers, een keuken, een douche en een wc. Op campings kun je meestal ook beddengoed huren, of je neemt gewoon je beddengoed mee van thuis.

Lees meer over kamperen en chalets op campings in Noorwegen.

Trekkershutten

Wil je gaan wandelen in Noorwegen, dan kun je overnachten in één van de ruim 500 accommodaties met personeel of in blokhutten waar je zelf kunt koken. Die zijn van de Norwegian Trekking Association (DNT). Keuze genoeg, want ze staan door het hele land. Je vindt er zowel privékamers als slaapzalen. De grootste landeigenaar van Noorwegen, Statskog, verhuurt trouwens ook huisjes.

Boomhutten

Word wakker tussen de vogels in de boomtoppen! Slaap in een comfortabel bed omgeven door de diepe rust van het bos. Breng een nachtje of twee door in één van de vele gezellige boomhutten die overal in Noorwegen te vinden zijn.

Bekijk meer unieke overnachtingsmogelijkheden.

Zoek een huisje

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's