Skip to main content

Rijstepap zoals de Kerstman die het liefst eet

Ingrediënten

voor 4 porties

200 ml rijst met korte korrel (ca. 150 gr)

400 ml water

1 liter melk

1 el zout

Suiker

Kaneel

Boter

Bereiding

Tijd: 60 min
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

1. Breng het water met de rijst aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10 minuten zachtjes koken totdat de rijst het meeste water heeft opgenomen.

2. Voeg de melk toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur lager. Laat de rijstepap een uur op laag vuur inkoken of totdat die dik en romig is. Af en toe doorroeren zodat de rijstepap niet aanbrandt.

3. Breng op smaak met wat zout.

Serveer met een klontje boter en suiker en kaneel erop. Het is ook gebruikelijk de rijstepap te bestrooien met rozijnen en te eten met dunne plakjes fenalår, Noorse gedroogde lamsbout.

Bron​: Matprat.no

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's