Skip to main content

RECEPT:
Noorse wafels

Zacht en zoet, gegarneerd met heerlijke jam en zure room ...

... of hartig, met de lekkere combinatie van spek en ei?

In Noorwegen is het altijd wafeltijd.

Probeer het recept thuis en experimenteer met verschillende toppings. Het is gemakkelijk en zo lekker!

Noorse wafels

Ingrediënten

6 grote eieren
100 g suiker
1 theelepel vanille-extract
200 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1/8 theelepel zout
240 g zure room
120 g gesmolten boter

Methode

1. Klop in een grote mengkom met een handmixer de eieren, suiker en vanille-extract tot een romige massa.

2. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout erdoor tot een goed mengsel.

3. Voeg de zure room en de gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag. Laat het 20 minuten rusten voordat je de wafels in het wafelijzer maakt.

4. Verwarm een hartvormig wafelijzer en spuit het in met antiaanbakspray of wrijf het in met gesmolten boter.

5. Giet een pollepel beslag op het wafelijzer, sluit het, en bak tot het lichtbruin is. Serveer met boter en bruine kaas, of met slagroom met jam.

Voor het best mogelijke resultaat gebruik je het beste een traditioneel, Noors, hartvormig wafelijzer!

Wafel = kos!

Overal in het land kun je vers gemaakte Noorse wafels krijgen – van gezellige cafés tot berghutten en Michelinrestaurants!

Als je een traditionele wafel wilt, vraag er dan één met heerlijke, zoete, bruine kaas.

Recepten voor zoetekauwen

Probeer de Noorse manier van kos maar eens met wafels, zoete broodjes en andere soorten gebak en desserts.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's