Skip to main content

10.000 stappen

Laat je verrassen in 10.000 stappen

Wij Noren wandelen veel. En één van de dingen die we het leukst vinden aan onze grote steden, is dat je ze gemakkelijk te voet kunt verkennen. Ze zijn zo compact en hebben zoveel leuks te bieden dat het niet nodig is om veel tijd door te brengen in krappe trams, bussen en metro's. 

Hoewel je ook je hoge hakken moet meenemen, zijn wandelschoenen misschien nog belangrijker. Maak een wandeling die je je leven lang zult herinneren, door kunstmusea van wereldklasse, charmante wijken, kleurrijke streetfoodmarktjes en weelderige parken. Jij kiest je eigen route!

Met een knipoog naar het advies van de WHO om 10.000 stappen per dag te lopen, nodigde Visit Norway vijf reisjunkies van over heel Europa uit om deel te nemen aan het 10.000-stappenproject. De deelnemers kregen een route van 10.000 stappen, ongeveer 7 tot 8 kilometer, om een Noorse stad te verkennen en een geweldig avontuur in Noorwegen te beleven.

Onze hoofdstad Oslo werd in 2019 uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad omwille van haar toewijding aan het behoud van natuurgebieden en het verminderen van vervuiling. Veel centrale gebieden in Oslo zijn autovrij, wat de compacte stad nog beter beloopbaar maakt.

Je kunt ook gemakkelijk te voet op verkenning in Bergen, Trondheim, Stavanger en Tromsø, waar de meeste bezienswaardigheden, restaurants en hotels op loopafstand van het stadscentrum liggen.

Te voet word je omringd door de bezienswaardigheden, geluiden en geuren. Trek dus je meest comfortabele wandelschoenen aan en loop 10.000 stappen in de richting die jou het leukst lijkt!

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's