Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
The North Cape plateau covered in snow The North Cape plateau covered in snow
Credits
North Cape.
Photo: Beate Juliussen /www.nordnorge.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Het noordelijkste punt van Europa

Ver boven de Poolcirkel gelegen, de Noordkaap biedt poolavonturen zoals met een hondenslede rijden in de winter, en een zomerdag die maandenlang duurt.

Stel je een plek in het verre noorden voor, waar de Atlantische Oceaan de ijskoude wateren van de Noordelijke IJszee ontmoet.

Deze plek is Nordkapp, de Noordkaap in westelijk Finnmark in Noord-Noorwegen. Als je hier staat, is de archipel Svalbard het enige wat tussen jou en de Noordpool in ligt, en de zomerzon schijnt voor tweeënhalve maand aan één stuk door; van halverwege mei tot eind juli.

De eerste toerist was de Italiaanse priester Francesco Negri, welk de Noordkaap bezocht in 1664. Vandaag de dag reizen jaarlijks meer dan 200.000 mensen in zijn voetsporen tijdens de twee of drie maanden dat de zomer hier duurt. De belangrijkste toeristenattracties zijn het plateau bovenop de Noordkaap en het nabijgelegen Knivskjellodden. Vanaf het plateau is het 307 meter recht naar beneden langs de klif naar de zee. Het bezoekerscentrum van de Noordkaap heet de Noordkaaphal, en hier worden jaarlijks verschillende tentoonstellingen gehouden. Hier vind je ook een kerkje, de St. Johanneskapell, en als de noordelijkste oecumenische kapel ter wereld, is het een populaire plaats voor huwelijken.

Veel bezoekers komen om van de middernachtzon te genieten die over het plateau op de Noordkaap schijnt. Buiten het seizoen zijn er schitterende zonsondergangen over de Noorse Zee zien of zonsopkomsten over de Barentszee.

De wandeling naar de natuurlijke rotsboog Kirkeporten geeft indrukwekkende vergezichten over de Noordkaap. Een grotere uitdaging is de wandeling naar Knivskjellodden, van waar je een schitterend uitzicht hebt over de Noordkaap die zuidoostelijk van je aan de andere kant van de baai ligt. Ook kun je gaan vissen naar koningskrabben, de gigantische en lelijke monsters van de Barentszzee, en deze smakelijke gedrochten na afloop opeten.

Wat je vooral niet moet missen zijn de lieflijke, kleurrijke vissersdorpjes in dit ruige landschap. Skarsvåg is het noordelijkste vissersdorpje ter wereld, Kamøyvær biedt de galerie "Oostelijk van de Zon" en Gjesvær heeft schitterende uitzichten over de archipel Gjesværstappan.

Tijdens de winter loont het om het witte, boomloze landschap met een sneeuwscooter te verkennen. Of je kunt ijsvissen, met een quad erop uit of een sneeuwschoentocht maken. Wees wel altijd voorbereid op het bijzondere Noorderlicht.

Meer inspiratie op de officiële website van de Noordkaap.

Puffin bird, the North Cape
Gjesvær
Finnmark Reiseliv
Winter excursion with snowmobile to The North Cape
Een sneeuwscootersafari naar de Noordkaap
Visit Nordkapp AS
King crab safari, the North Cape
Koningskrabsafari bij de Noordkaap
Destinasjon 71 nord
The North Cape
De Noordkaap
Sveinung Svendsen
Ad

Wat te doen

Waar te verblijven


Raak geïnspireerd


Dynamic Variation:

Reizen naar en in de omgeving

 • North Cape car

  Met de auto

  Het is mogelijk om met de auto of caravan helemaal tot aan de Noordkaap te komen. De Noordkaap is waar de E69 ophoudt. Onderweg is er een tunnel die 212 meter onder het water gaat. 

  Voor busreizen naar de Noordkaap bekijk je de Snelandia website

  AD: Auto Europe - altijd een vlotte huurervaring

 • North Cape boat

  Per boot

  De beroemde Noorse Kustexpress Hurtigruten meert aan in Øksfjord, Hammerfest, Havøysund en Honningsvåg. Veel bezoekers nemen de Hurtigruten van Tromsø naar Hammerfest of naar Honningsvåg nabij de Noordkaap.

  AD: Hurtigruten - "De mooiste zeevaart ter wereld"

 • North Cape plane

  Per vliegtuig

  De dichstbijzijnde luchthaven is Honningsvåg, 32 kilometer van de Noordkaap.

  Vanaf de luchthaven Lakselv is het ongeveer 3 uur met de bus en vanaf Alta 3-4 uur.

  AD: Vlieg moet Widerøe naar Honningsvåg


 

De Noordkaap biedt meer

Waarom wachten tot je in Noorwegen bent om te zien wat je wilt doen? Bekijk nu direct wat je kunt doen.

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad