Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Arctic Race of Norway riders crossing the Sortlandsbrua bridge
Sortland.
Photo: Arctic Race of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Bloed, zweet en gejuich

Voetbal is de grootste sport in Noorwegen, maar voor de Noorse nationale identiteit is de wintersport misschien wel nog belangrijker.

Zeg 1994 Olympische Winterspelen in Lillehammer tegen een willekeurige Noor en de kans is groot dat hij of zij de ogen sluit en met een speelse glimlach nog eens terugdenkt aan dit grootse evenement. Veel van de Olympische arena’s uit die tijd worden vandaag de dag nog steeds gebruikt (dat geldt overigens in mindere mate ook voor die uit de Olympische Spelen in 1952 in Oslo).

Langlaufen heeft in Noorwegen een lange en sterke traditie. Het werd er geboren en is een van de weinige sporten waarvan de Noren met recht kunnen zeggen dat ze tot de absolute top behoren. Skispringen, biatlon en alpineskiën trekken ook regelmatig een groot aantal toeschouwers, in elk geval tijdens internationale wedstrijden.

De skischans in Holmenkollen, die je op kilometers afstand boven Oslo uit ziet torenen, is de meest bezochte attractie in Noorwegen en de plaats waar elke winter een wereldbekertoernooi wordt georganiseerd. In Holmenkollen vind je ook het oudste skimuseum ter wereld.

Voetbalfans kunnen in Noorwegen in een groot aantal stadions de sfeer gaan proeven. Rosenborg BK in Trondheim is al een paar decennia het meest succesvolle team, terwijl Vålerenga de grootste club in Oslo is. Ook Brann in Bergen heeft een luidruchtig en lekker enthousiast publiek.

Andere sporten die veel toeschouwers trekken zijn ijshockey, motorsporten, handbal en atletiek. Wat atletiek betreft is Oslo de vaste zomerlocatie van de traditionele Bislett Spelen – een IAAF Diamond League evenement.

Je kunt ook genieten van diverse jaarlijkse wielerwedstrijden zoals de Arctic Race of Norway. Aan deze wedstrijd doen de beste profwielrenners ter wereld mee en wordt midden in de prachtige Noorse natuur gereden.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad