Skip to main content

Ontdek avontuurlijke nieuwe ervaringen in 2024

1. Bodø – de culturele hoofdstad van Europa in 2024

De culturele hoofdstad van Europa is cooler dan ooit! Maak je klaar voor meer dan 1.000 voorstellingen, concerten, kunsttentoonstellingen, de interessante Sami-cultuur en dit alles gecombineerd met de prachtige Arctische natuur. Dit vind je dit jaar allemaal in de regio Bodø in Noord-Noorwegen.

Bodø 2024 (artikel in het Engels)

2. Hout je van de natuur?

In Bodø mag je ook het spectaculaire nieuwe Wood Hotelniet missen. Het hotel isgelegen op de berg Rønvikfjellet en is slechts 15 minuten verwijderd van het stadscentrum. Alle 177 kamers bieden een spectaculair panoramisch uitzicht over Bodø en het Vestfjord. Je kunt er in de zomer terecht voor de middernachtzon en in de winter het noorderlicht uitstekend bewonderen.

Open: 31 mei 2024

3. Kunstsilo in Kristiansand

Ontdek Kunstsilo, een oude graansilo in Kristiansand in Zuid-Noorwegen die is omgebouwd tot één van de meest innovatieve kunstinstellingen van Noord-Europa. Het huist de Tangen-collectie, de grootste kunstcollectie van Noords modernisme, met een restaurant op de bovenste verdieping.

Open: lente 2024

4. Bocuse d’Or Europa 2024

Zie hoe de beste chef-koks uit 20 Europese landen het tegen elkaar opnemen met culinaire kunst in Trondheim, de Europese hoofdstad van Gastronomie 2023. Het is een onmisbare bestemming voor foodies in Noorwegen en dit prestigieuze evenement zal ook heerlijke ingrediënten uit heel Noorwegen onder de aandacht brengen.

Wist je dat Noorwegen het land is met de meeste Bocuse d’Or-medailles?

19-20 maart

5. Nieuwe avonturen voor skiërs

Windschermen en verwarmde stoelen? Ja, graag!

De nieuwe luxe uitgeruste stoeltjeslift met 6 zitplaatsen, Vidsynexpressen, in het skioord Hafjell moet je zelf ervaren!

Skistar Hemsedal heeft ook een nieuwe Lodge Express skilift met 6 stoelen, plus een nieuwe sleeplift bij SkiStar Snow Park. Skistar introduceert ook functionele skilessen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Je kunt zelfs al het benodigde materiaal huren, waaronder zitski's.

6. Oslo(ve) vieren

In 2024 is het 400 jaar geleden sinds de grote brand in de middeleeuwse stad die we nu kennen als Oslo. Koning Christian IV had bevolen dat er een nieuwe stad moest worden gebouwd ten westen van Bjørvika, bij het fort Akershus, en noemde het Christiania.

Het is ook 100 jaar geleden sinds de naam van de stad terug is veranderd naar Oslo.

Beide gebeurtenissen worden gedurende het jaar herdacht.

Wist je trouwens dat Oslo recent ook een officiële naam heeft gekregen in het prachtige Sami? Oslove!

7. Een vernieuwd skimuseum

Welkom in het onlangs gerenoveerdeHolmenkollen Ski Museum in Oslo, 's werelds grootste museum voor de geschiedenis van skiën, poolreizigers en sneeuw. Je kunt ook genieten van het beste uitzicht van Oslo vanaf de top van de skischans bij Holmenkollbakken en de spanning van het springen ervaren in de skisimulator!

Geopend: 3 december 2023

8. Meer avontuur in 2024:

  • Ambassaden: De voormalige Amerikaanse ambassade in Oslo is omgetoverd tot een sociale en culturele ontmoetingsplaats genaamd Ambassaden, met een wijnbar, restaurant, dakterras en conferentiecentrum. Ambassaden is nu geopend.

  • HetNobel Vredescentrum vertelt inspirerende verhalen over de Nobelprijs voor de Vrede en de strijd voor een betere wereld. Het centrum was gesloten voor renovatie, maar is nu weer open voor bezoekers.

  • Kongsberg viert haar 400-jarig bestaan met een groot aantal evenementen en activiteiten gedurende het hele jaar.

  • Restaurant Credo in Trondheim verhuist naar Oslo in de Nationale Bibliotheek van Noorwegen. Hier start het bekroonde restaurant een gloednieuw concept met speciale aandacht voor de Noorse eetcultuur, voedseltradities en culturele geschiedenis.

  • Ambassaden: The former American embassy in Oslo has been transformed into a social and cultural meeting place, Ambassaden, featuring a wine bar, restaurant, rooftop terrace, and conference centre. Ambassaden is open now.


9. Unieke nieuwe accommodatie

Kom heel dicht bij de natuur!Vidsyn Midjås biedt twee moderne, betoverende glazen berghuisjes op een bergboerderij in Dalen, Telemark. Geniet van een heerlijk verblijf met prachtige landschappen, comfortabele bedden en een vuurplaats die gemaakt is voor knusse gesprekken onder de sterrenhemel.

10. Kracht van de natuur

Wow! Bezoek deze gloednieuwe torenhuisjes op zonne-energie bij Manshausenin Leinesfjord, Noord-Noorwegen. De twee huizen zijn vernoemd naar de legendarische Noorse poolreizigers Roald Amundsen en Fridtjof Nansen!

11. Čoarvemátta

Na de zomer wordt in Kautokeino een nieuw gebouw geopend voor het Sámi Nationaal Theater Beaivváš en de Sámi middelbare school en Rendierhouderijschool. Het project van Snøhetta heet Čoarvemátta en is geïnspireerd door de Sámi-woorden voor hoorn en wortel. Het binnenste gewricht van een rendierhoorn is de inspiratie voor de vorm van het gebouw, terwijl de buitenkant op een lavvu lijkt. Het doel is om een educatieve faciliteit te creëren die gewijd is aan de Sámi-cultuur, kunst, rendierhouderij en verhalen.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's