Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnachtingsmogelijkheden

  DanCenter – jouw specialist voor vakantiehuizen in Noorwegen

  Norgesbooking – boek je perfecte verblijf in een blokhut in Noorwegen

  Campcation –  Boek je camping in heel Noorwegen met Campcation

  Campanyon - Ontdek unieke overnachtingen in de natuur

  Thon Hotels – met een geweldig ontbijt

  Strawberry – een bijzondere hotelketen

  Scandic Hotels – in alle belangrijkste steden van Noord tot Zuid

  Radisson Blu Hotels – boek je hotel in Noorwegen

  Classic Norway Hotels – van karakteristieke hotels tot authentieke vissershutten

 • Reizen in Noorwegen

  Vy – groen reizen zou gemakkelijk moeten zijn

  SJ NORD – het avontuur begint op de trein

  Vy express – gemakkelijk groen reizen met de bus

  NOR-WAY Bussekspress – reis milieuvriendelijk met snelbussen

  Widerøe – de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië

  AutoEurope – altijd een vlotte huurervaring

  Rent-A-Wreck – de slimme optie voor autoverhuur

  Arctic Campers – de verhuurdienst voor campers in Noorwegen

  Cabin Campers – je vakantiehuis op vier wielen

 • Tours en rondtochten

  Hurtigruten – 'De mooiste boottocht ter wereld'

  Fjord Tours – het bedrijf achter Norway in a nutshell® - de meest populaire rondreis door Noorwegen

  Authentic Scandinavia – reizen samengesteld door locals

  Up Norway – luxe op maat door insiders

  Discover Norway – ski-, fiets- en wandeltochten in Noorwegen

  Norrøna Hvitserk – expedities en avontuurlijke vakanties

  Booknordics.com –  honderden avonturen, excursies en dagcruises in Noorwegen

  Fjord Travel – duurzame meerdaagse tochten

  Go Fjords – rondleidingen en activiteiten in heel Noorwegen

  50 Degrees North – onvergetelijke reizen in Noorwegen, op maat en voor kleine groepen.

  Norwegian Holidays – vakantiepakketten voor een lage prijs met Norwegian. Vlucht, hotel en huurauto

  My Nordic Travel – stel zelf je reisschema op

  Skivakanties in Rauland – ga lekker skiën in het mooie berggebied

 • Offers

Search
or search all of Norway
A man sitting on a cliff whilst looking at the northern lights over Andøya in Vesterålen, Northern Norway
Northern lights in Lofoten.
Photo: Lise Haug Halvorsen

Waar op aarde liggen de beste plekken om het noorderlicht te zien? De plaatselijke bevolking, die met dit magische natuurfenomeen opgroeide, verklapt enkele geheime uitzichtpunten.

Ben je de gebruikelijke reisadviezen beu? Adviezen die je maar al te graag in de richting van het noorderlicht sturen? Maar wat als je het overlaat aan de wijsheid van de lokale bevolking?

In Noord-Noorwegen wonen bijna 500.000 mensen en hier ontmoet je er zeven van: een kajakker, een rendierherder, een lokale radiomedewerker, een surfer, een cultureel coördinator in een ziekenhuis, een muzikant en een taxichauffeur.

Bewonder het noorderlicht samen met de locals

Ze mogen dan verschillende levens leiden, maar ze hebben één ding gemeen: ze kennen de beste plekjes in de buurt om het noorderlicht in alle rust te kunnen bewonderen. Het klimaat in Noorwegen is vaak milder dan in andere delen van de wereld waar het noorderlicht te zien is. Daarom zul je er sowieso vaker de locals buiten terugvinden om net als jij dit magische fenomeen te beleven. Dit kan overal het geval zijn: op de Lofoten, in de regio Tromsø, dicht bij de Noordkaap, op Spitsbergen of op een bergplateau van de inheemse Sami-bevolking in Finnmark.

Het ’stedelijke’ noorderlicht in Tromsø

’We mogen onszelf gelukkig prijzen dat we het noorderlicht quasi elke dag kunnen zien, bijvoorbeeld in de ochtend op weg naar school or naar het werk,’ zegt Aggie Frost, een bekende muzikante die bekend staat om haar onderkoelde, arctische sound. Ze maakte zelfs een akoestisch nummer met als titel Aurora Lily. Naast zelf muziek te componeren, werkt ze ook als communicatiemanager voor de Norwegian Arctic Philharmonic Orchestra.

’Wanneer je in de binnenstad van Tromsø bent en je weinig tijd hebt, dan zou mijn weinig spannende tip zijn om naar de straat Parkgata te gaan. Deze straat ligt dicht bij het stadspark Kongsbakken waar er geen straatverlichting is om de ervaring te verstoren,’ zegt Aggie.

In deze donkerdere straat naast het park voel je een wezenlijk verschil met de andere drukke straten in de stad.

Een paar kilometer van het centrum van Tromsø ligt het prachtige Prestvannet-meer.

’Dit natuurreservaat zonder kunstmatige verlichting ligt op slechts 20 minuten wandelen van het stadscentrum en is een beeldschone plek om in alle rust het noorderlicht te bewonderen,’ gaat ze verder.

Met haar muziekgroep ’Frost’ heeft Aggie vaak getoerd in vele delen van Noorwegen die onder het noorderlichtovaal liggen. Ze waren bijvoorbeeld in Alta waar ze een nieuw openbaar zwembad met openluchtbubbelbaden hebben.

’In een bubbelbad zitten onder het noorderlicht is een eerder luxueuze noordpoolervaring,’ zegt ze lachend.

Aggie Frost with large pink sunglasses in Tromsø in Northern Norway
Aggie Frost, Tromsø.
Photo: Aggie Frost

De taxichauffeur op Spitsbergen

Wiggo Antonsen is een drukbezette taxichauffeur in Longyearbyen, de administratieve nederzetting op Spitsbergen, dat ongeveer halverwege tussen het Noorse vasteland en de Noordpool ligt. Hij is niet alleen een plaatselijke persoonlijkheid maar ook een internationale beroemdheid, dankzij zijn memorabele deelname aan de populaire BBC-documentaireserie ’Life on the Edge’.

'Sommige toeristen denken dat ze naar het einde van de wereld moeten reizen om het noorderlicht te zien, maar mijn motto is dat je niet verder moet reizen dan nodig. In de allesomvattende duisternis van Spitsbergen is de magische ervaring overal hetzelfde,’ zegt hij en je kunt een glimlach in zijn weelderige baard zien verschijnen.

Wiggo Antonsen raadt de noorderlichtapp 'Aurora Forecast 3D' aan, die melding maakt van wanneer het noorderlicht te zien is. Nu we het er toch over hebben, hij zegt ook dat je je best goed voorbereidt om goede foto’s van het noorderlicht te kunnen maken. Hij raadt je zeker aan een statief mee te brengen. 'Het effect op het eindresultaat is enorm. Het noorderlicht op de gevoelige plaat vastleggen kun je vergelijken met een foto proberen te maken van hyperactieve kinderen,’ zegt hij.

'Maar vraag mij niet om hulp. Ik ben taxichauffeur, geen fotograaf,’ zegt hij lachend.

'Ik krijg constant grappige verzoeken, zoals van een toerist uit India die me vroeg rond te rijden tot we een ijsbeer tegenkwamen.’ vertelt Wiggo.

'Van een job als taxichauffeur word ik niet rijk, maar ik blijf wel lekker hier.’

Wiggo Antonsen with a pipe in his mouth on Svalbard in Northern Norway
Wiggo Antonsen, Svalbard.
Photo: BBC World

De rendierherder in Finnmark

Rendierherder Jon Mikkel Eira woont in de buurt van het dorp Karasjok in de provincie Finnmark en runt samen met zijn familie het etablissement Ravdol Reindeer Herding in de buurt van het Nattvatn-meer.

’Het grootste voordeel van een reis naar Finnmark om het noorderlicht te zien is dat de regio minder vaak wordt aangeprezen als noorderlichtbestemming dan andere regio’s. Er wonen hier ook minder mensen en er is veel ongerepte natuur met rustige uitzichtpunten,’ zegt Jon Mikkel.

Het centrum van Karasjok is zo compact dat je maar een eindje van de hoofdstraat af moet om een onverstoord zicht te hebben op het noorderlicht,’ zegt hij.

’Waar je ook heen gaat, ongeacht de afstand, onthoud om warme kleding te dragen,’ waarschuwt hij.

In de winter kan het stevig vriezen op dit bergplateau in het binnenland. In 2018 hadden we onze koudste dag in februari, met een temperatuur van - 37,8 graden Celsius. De perfecte temperatuur volgens Jon Mikkel.

’Hoe kouder, hoe beter. Met lage temperaturen heb je een goede kans op een heldere hemel,’ zegt hij.

Hoewel het een koude en compacte plek is, heeft Karasjok drie hotels en ook kampeerplekken met moderne huisjes die geschikt zijn voor de winter. De Noorse hoofdweg E6 loopt er ook door.

’Op een uurtje rijden richting de stad Lakselv vind je een bewegwijzerd uitzichtpunt dat ook perfect geschikt is om het noorderlicht te bewonderen,’ zegt Jon Mikkel.

’De andere kant op, richting Finland maar nog steeds langs de E6, vind je ook een aantal andere goede uitzichtpunten,’ gaat hij verder. Volgens hem krijgen de locals ook nooit genoeg van het noorderlicht. Toch wordt de zon die in januari het einde van de poolnacht aankondigt als nog een grotere gebeurtenis beschouwd.

Jon Mikkel Eira, Karasjok.
Photo: Jil Yngland

De kajakker rond de Lofoten en het eiland Kvaløya

Tijdens de dag heeft Anita Andresen een gewone kantoorbaan. Maar zodra de werkdag erop zit, gaat ze op pad met een groepje mensen die ze haar ’peddelvrienden’ noemt.

Het hele jaar door komen ze soms enkele keren per week samen om hun passie voor kajakken te delen. Dit gebeurt rond het eiland Kvaløya of in de eilandengroep van de Lofoten.

’Weinig dingen komen in de buurt van de sensatie te kajakken met het noorderlicht boven je en tegelijkertijd ook onder je in het water, dankzij het weerspiegelende effect dat we in het Noors ’morild’ noemen,’ legt Anita uit.

Morild is het melkachtige effect in het zeewater, een fosforiserend fenomeen dat veroorzaakt wordt door bioluminescerend plankton.

Terwijl ze van de natuur aan het genieten waren, zijn Anita en haar kajakvrienden al eens erg dicht in de buurt van walvissen gekomen. Eigenlijk binnen een afstand van 10 meter. ’Voor zover ik weet is er nog nooit een ongeval geweest. Zo peddelen we in het gezelschap van nieuwsgierige zeehonden en verschillende vogelsoorten.’

Anita heeft leren kajakken via haar vriendin Lise Haug Halvorsen die het Elements Arctic Camp bestuurt, een bedrijf dat gespecialiseerd is in georganiseerde kajaktochten.

Aan het einde van hun avondtocht beslist de groep of ze naar huis terugkeren of ze de nacht doorbrengen in een goed geïsoleerde slaapzak in een hangmat.

Anita Andresen on a kayak below the Northern Lights close to Tromsø in Northern Norway
Anita Andresen, Tromsø.
Photo: Elements Arctic Camp

De surfer op de kust van het eiland Andøya

Anders Stave is dokter in de stad Andenes op de Vesterålen en is de drijvende kracht achter de plaatselijke ontmoetingsplek voor surfers. De Andøya Surf Club is een vriendengroep die open staat voor zowel nieuwe leden als reizende surfers.

’Het lichtgolven boven je zien terwijl je aan het surfen bent op de zeegolven is een heel bijzondere, maar ook zeldzame ervaring,’ vertelt Anders.

De grootste uitdaging is niet alleen het donkere seizoen, maar ook het feit dat enkel het noorderlicht voor een klein beetje licht zorgt, wanneer je op je board aan het balanceren bent.

’De nuttige regels van de Noorse bergcode die zeggen dat je goede kleding moet dragen om op onverwachte weersveranderingen te anticiperen, gelden ook in de zee,’ zegt Anders. Hij herinnert zich ook nog het moment dat er plots een aantal orka’s opdoken die ongeveer 10 meter lang waren, met vinnen van ongeveer twee meter. ’Toegegeven, het was best eng en we beslisten om richting kust terug te keren voor er iets zou gebeuren.’

Anders en zijn vrienden vervangen geregeld hun wetsuits door wollen kleren om de heuvel van de beroemdste plek van het eiland te beklimmen, het Andøya Space Centre.

Een andere plek die Anders kan aanraden is de grootste golfbreker in Noord-Europa, die aan de haven van zijn thuisstad Andenes ligt. ’Hier heb je de combinatie van de zee en het noorderlicht, terwijl je het gevoel krijgt dat je op een gigantisch surfboard staat,’ zegt hij lachend.

’Er zijn natuurlijk meer manieren om het noorderlicht te bewonderen,’ voegt hij toe. ’Zelf heb ik leuke ervaringen gehad tijdens het snowboarden in de buurt van de kust. Dat moet je ook eens proberen.’

Anders Stave, Andøya.
Photo: Anders Stave

De radiomedewerker bij een station aan de Noordkaap

Natuurfotograaf Kjell Bendik Pedersen werkt bij Radio Nordkapp, een radiostation dat allerlei leuke plaatselijk verhalen in de kijker plaatst en een trouw publiek heeft in de buurt van het wereldberoemde uitzichtpunt bij de Noordkaap.

In de winter is het bergplateau officieel gesloten en je kunt er enkel heen tijdens een georganiseerde en begeleide groepstocht. Toch kent Kjell Bendik veel andere, minstens even speciale plekjes om een geweldig uitzicht van het noorderlicht te hebben en er de perfecte foto van te kunnen nemen. Eigenlijk is dat zijn specialiteit.

De Skipsfjorden-baai behoort tot zijn absolute favorieten.

’Bij de Seibukta-baai is er een parking langs de weg E69 die in de winter sneeuwvrij wordt gemaakt. Daar kun je in een rustige omgeving het noorderlicht bewonderen.’ legt Kjell Bendik uit.

Ik hou ook erg van het Tufjord aan de kust van het eiland Magerøya. Er is een uitzichtpunt onderweg naar de Noordkaap en dankzij het onverstoorde landschap kan ik zonder problemen met de timelapse van mijn camera werken,’ zegt hij.

Kjell Bendik woont in Honningsvåg, de grootste stad van de regio met een bevolking van ongeveer 2.000 inwoners,  maar in de buurt van de Noordkaap vind je ook kleine dorpjes zoals Kåfjord, Repvåg, Skarsvåg, Nordvågen, Kjelvik, Valan, Gjesvær, en Kamøyvær.

’In Honningsvåg is er amper elektrische verlichting en een donker hoekje volstaat al om volop van het noorderlicht te kunnen genieten. Daarna kun je nog een biertje gaan drinken,’ grijnst Kjell Bendik.

De lichtjes van Inger Lise in de provincie Troms

In de enorme provincie Troms woont Inger Lise Ebeltoft, cultureel coördinator in het ziekenhuis van Tromsø en voormalig internationaal topmodel in Milaan, Parijs, en New York. Ze kwam terug naar het noorderlicht en naar Tromsø, de plek van haar jeugd.

Inger Lise ziet vooral de mogelijkheden van het platteland rond Tromsø om het noorderlicht te gaan bekijken. Zo vermijd je de storende stadsverlichting.

’Wil je het noorderlicht ten zuidwesten van Tromsø zien, rijd dan ongeveer een uurtje rijden tot het charmante dorpje Hansnes en neem eventueel de veerboot naar het grote eiland Vannøya of het rustige kleinere eiland Karlsøy,’ zegt Inger Lise.

’Ten westen van Tromsø kun je met de auto of de bus naar het enorme eiland Kvaløya, waar er tal van rustige plekjes zijn, zoals de dorpjes Kvaløyvågen en Skulsfjord, en het ronduit prachtige schiereiland Sommarøy,’ gaat ze verder.

Ga je oostwaarts, dan kun je richting het Balsfjord gaan. Op een uurtje tijd ben je er, zelfs als je helemaal tot het binnenste deel van het fjord gaat, richting het dorpje Nordkjosbotn.

In de tuin van het familiehuis langs het water lag Inger Lise tijdens haar kindertijd vaak op haar rug naar het noorderlicht te turen. ’Natuurlijk vind ik het noorderlicht nog steeds mysterieus en boeiend, want elke keer ziet het er anders uit,’ zegt ze.

Inger Lise Ebeltoft in Tromsø in Northern Norway
Inger Lise Ebeltoft, Tromsø.
Photo: Private
Download de app NorwayLights

Een app die je helpt het beste moment te vinden om noorderlicht te bewonderen.

iPhone: Download NorwayLights
Android: Download NorwayLights
Windows: Download NorwayLights

Hoe neem je foto's van het noorderlicht

1. Camera: een camera met verwisselbare lens is de beste, maar in principe kun je eender welke camera gebruiken. Hoe groter en moderner de beeldsensor, hoe scherper je foto’s zullen zijn.

2. Afstandsbediening: een ontspankabel die op je camera past is onmisbaar, wil je de trilling verminderen bij het nemen van een foto. Die kabel kan gebruikt worden samen met of ter vervanging van een zelfontspanner die de meeste camera’s vandaag de dag ingebouwd hebben. Heb je geen afstandsbediening, gebruik dan de zelfontspanner.

3. Stabiel statief: vermijd onscherpe foto’s door het bewegen van de camera. Een goede statiefkop die elke as onafhankelijk kan aanpassen is de beste optie. Is je statief niet stabiel, probeer een zwaar voorwerp op te hangen aan de middenkolom.

4. Lens: gebruik een groothoeklens met bij voorkeur een brandpuntsafstand tussen de 10 en 24 millimeter en een apertuur van maximum f/1.4 (maar f/4 zal desnoods ook werken) De focus moet je manueel kunnen aanpassen.

Lees meer over hoe je foto's van het noorderlicht maakt.

De favoriete plekjes van de locals

Bekijk enkele beste bestemmingen om het noorderlicht te zien.

De beste plekken om het noorderlicht te zien
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  De beste deals van onze partners

  Boek je volgende vakantie-avontuur in Noorwegen meteen.

  • Aurora Dinner Cruise by Brim Explorer
   Credits
   Aurora Dinner Cruise by Brim Explorer
   Photo: Romain Charrier
   Aurora Dinner Cruise
   Arctic tapas under the Northern Lights

   Join our Northern Lights Cruise and enjoy a delicious arctic tapas menu from our local partner in Tromsø while we look for the Northern Lights! | Brim Explorer.

  • Kirkenes Snowhotel from the outside at nighttime
   Credits
   Kirkenes Snowhotel from the outside at nighttime
   Photo: Visit Norway
   Arctic Winter Adventure
   Snowhotel Kirkenes, Hurtigruten & Tromsø.

   6-day winter adventure tour including an overnight stay at Kirkenes Snow Hotel, a cruise with Hurtigruten to Tromsø, and a wide selection of optional winter activities. | Authentic Scandinavia

  • Magical Northern Light by Up Norway
   Credits
   Magical Northern Light by Up Norway
   Photo: Sorrisniva
   Magical Northern Lights
   Go dogsledding and whalewatching

   This journey encourages you to create your own magical connection in Alta, going on adventures such as dogsledding, snowmobiling and ice-fishing, and seeking the illuminations of the polar night. | Up Norway.

  • Man standing on deck looking at the northern lights
   Credits
   Man standing on cruiseship - northern lights
   Photo: Visit Norway
   Short Winter Cruise
   Experience Tromsø and a Hurtigruten Cruise

   4-day tour including a cruise with Hurtigruten. Choose from a wide selection of winter activities, including dog sledding and northern lights excursions. | Authentic Scandinavia

  • Looking out from a glass dome in northern Norway
   Credits
   Camping in northern Norway
   Photo: Glød Explorer
   Aurora Canvas Dome
   Save 10% by joining our Adventure Club

   Spend a night in a glass dome under the northern lights. Wake up inside the remote pine forest of Alta overlooking majestic snow-covered mountains. Private bathroom and sauna facilities available. | Booknordics.com

  • Tromsø
   Credits
   Tromsø
   Photo: Truls Tiller
   Tromsø Winter Break
   Tromsø, Northern Lights and Dog Sledding

   4-day winter break to Tromsø in Northern Norway, including dog sledding and a northern lights chase by minibus. Additional winter activities can be added. | Authentic Scandinavia

  • Crystal Lavvu Stay with Whale Watching and Northern Lights by Book Nordics
   Credits
   Crystal Lavvu Stay with Whale Watching and Northern Lights by Book Nordics
   Photo: Book Nordics
   Crystal Lavvu Stay with Whale Watching and Northern Lights
   Spend your night in a Crystal Lavvu under the Northern Lights

   Spend your night in a Crystal Lavvo in the Lyngen Alps. We pick you up in Tromsø and take you out on an adventure of a lifetime! Dinner, breakfast, transportation and whale watching included. | Book Nordics

  • Lofoten & Northern Lights by 50 Degrees North
   Credits
   Lofoten & Northern Lights by 50 Degrees North
   Photo: Piotr Krzeslak / Shutterstock
   Lofoten & Northern Lights by 50 Degrees North
   Authentic experience in the Lofoten Archipelago

   4-day tour with Aurora Chase Guided tour, RIB boat tour,  and accommodation  in a traditional fisherman's cabin. | 50 Degrees North

  • Ice Hotel, Northern Lights and Tromsø by Fjord Travel
   Credits
   Ice Hotel, Northern Lights and Tromsø by Fjord Travel
   Photo: Terje Rakke / VisitNorway.com
   Ice Hotel, Northern Lights and Tromsø
   Dog sledding, King crabs, Reindeer sleigh

   Experience Norway’s best northern lights destinations, Kirkenes & Tromsø, on this amazing 7-day round trip from Oslo. | Fjord Travel

  • Sleigh Ride Under the Northern
   Credits
   Sleigh Ride Under the Northern
   Photo: Book Nordics
   5-Day Northern Lights and Winter Adventure in Lyngen
   Exciting winter activities and northern lights

   Want to gaze up at the northern lights dancing in the pitch black sky? Or swing crampons and an ice axe deep into a frozen waterfall? How about a cross-country skiing course followed by a trip in remote mountains? Or dog sledding? This trip lets you experience all of these activities and more! | Hvitserk

  • Northern Lights Dinner Cruise outside Tromsø by Go Fjords
   Credits
   Northern Lights Dinner Cruise outside Tromsø by Go Fjords
   Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway
   Northern Lights Dinner Cruise outside Tromsø
   Dinner, boat tour, northern lights hunt

   On board an hybrid-electric boat outfitted with panoramic windows, you will glide silently into the darkness of the Tromsø fjords while savouring a delicious dinner and keeping an eye out for the magical northern lights. | Go Fjords

  • Northern Lights Stay at Lyngen Lodge by 50 Degrees North
   Credits
   Northern Lights Stay at Lyngen Lodge by 50 Degrees North
   Photo: Graham Austick / Lyngen Lodge
   Northern Lights Stay at Lyngen Lodge
   Mountain Lodge and winter adventures under the Northern Lights

   5-day stay in boutique lodge with transfers, dog sledding, all meals, snowmobiling, and sea safari. | 50 Degrees North

  • Norwegian Fjords & Northern Lights by Authentic Scandinavia
   Credits
   Norwegian Fjords & Northern Lights by Authentic Scandinavia
   Photo: Grim Berge
   Norwegian Fjords & Northern Lights
   Oslo, Bergen, Flåm and Tromsø

   6-day winter adventure. See the fjords and the Arctic city Tromsø. Amazing winter activities like dog sledding, northern lights safari, and much more can be added. | Authentic Scandinavia

  • Northern Lights Safari by Fjord Travel
   Credits
   Northern Lights Safari by Fjord Travel
   Photo: Sven-Erik Knoff
   Northern Lights Safari
   Dog sledding and Aurora safari

   Join us on a 6-day northern lights round trip to Tromsø
   from Oslo. Fly to Tromsø where you will experience all the highlights of the region, including several opportunities to chase the northern lights. | Fjord Travel

  • Tromsø Wildlife & Northern Lights by Authentic Scandinavia
   Credits
   Tromsø Wildlife & Northern Lights by Authentic Scandinavia
   Photo: Brim Explorer
   Tromsø Wildlife & Northern Lights
   Tromsø City Break with a Wildlife Cruise

   4-day break to Tromsø including a wildlife cruise and hunt for the northern lights. With one day free, you will have the opportunity to add additional winter activities like dog sledding, a reindeer safari, and more. | Authentic Scandinavia

  • Hurtigruten and northern lights
   Credits
   Hurtigruten and the northern lights
   Photo: Visit Norway
   Northern Lights Cruise
   Visit Tromsø, the North Cape and Kirkenes

   6-day tour, including a return cruise from Tromsø to Kirkenes with Hurtigruten. Visit the North Cape and try winter activities including dog sledding and snowmobiling. | Authentic Scandinavia

  Ontdek het zelf

  Meer activiteiten onder het noorderlicht

  Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven