Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two people kayaking next to a fishing boat in Reinefjorden in Lofoten
Kayaking in Lofoten.
Photo: CH/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Peddelen over de diepe blauwe zee

Een cruise nemen is leuk, maar als je echt de diepe en rustige Noorse fjorden of de woeste Noorse oceaankust van dichtbij wil meemaken, is het leuker en intiemer om deze per kajak of kano te verkennen.

De kust van Helgeland in het noordwesten van Noorwegen wordt gezien als een van de beste gebieden in het land om op zee te kajakken.

De smalle fjorden, hoge bergen, en een grote verscheidenheid aan eilanden zorgen voor een speciale ervaring. Hier vind je verlaten strandjes, helemaal voor jezelf, of kun je in een rorbu (een traditionele vissershut) verblijven, en de lokale culinaire traditie als onderdeel van je roeitocht proberen.

Ook kun je per kajak van het ene naar het andere eilandje in de Lofoten peddelen, de kajak het strand opslepen en een van de vele pieken beklimmen voordat je weer in je kajak stapt en verder vaart.

Als je nog niet veel gekajakt hebt, of rustiger vaarwater wilt proberen, zijn de fjorden in het westen van Noorwegen zeer de moeite waard. Bijvoorbeeld het UNESCO wereldnatuurerfgoed de Nærøyfjord. Het water is minder koud, en de zon is warm in juli en augustus. Zonsopkomst is nog steeds heel vroeg en zonsondergang heel laat.

Veel Noren hebben zelf kano's die ze op de vele meertjes in het binnenland gebruiken. Doorgaans nemen ze een tent en een kampeerfornuis om te koken mee (en vaak een hengel voor het hoofdingrediënt). Allemansretten, de Noorse natuurwetgeving uit 1957, staat het voor iedereen toe om van het niet omheinde platteland gebruik te maken. Dit houdt in dat iedereen voor maximaal 48 uur kan gaan kamperen waar ze willen.

Risør
Risør.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life AS/visitnorway.com
Geiranger, Møre og Romsdal
Geiranger.
Photo: Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
Storesand, Hvaler
Hvaler.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com
Alta
Alta.
Photo: CH / Visitnorway.com
Ad

Top 10 plaatsen om te gaan kajakken

Dit zijn de beste plekken om te kajakken in Noorwegen, volgens Olympisch kampioen Eirik Verås Larsen.

1. Vestfjorden
Dichtbij Oslo, en het is schitterend om te zien wat voor natuur er kan voorkomen zo dicht bij de stad.

2. Sandefjord en Tønsberg
Met een kajak kun je over de ondiepe wateren door het labyrint van eilandjes varen, en het gebied op eigen houtje gaan ontdekken.

3. Van Arendal naar Tønsberg
Een kajaktoch die dagen duurt. Maar je kunt vrijwel overal langs de route kamperen, je eigen vis vangen, en genieten van het leven in de natuur.

4. Hidra
Een regio die bekend staat als de Noorse Riviéra, waar je om het hele eiland heen kunt peddelen, en de idyllische dorpjes langs de waterkant kunt bewonderen.

5. Flekkefjord
Deze fjord ligt beschut omgeven door hoge bergen rondom, en je kunt over de fjord dwars door het stadje kajakken.

6. Skipnes in Vesterålen
Verblijf in een oude vissershut, en neem je tijd om dit unieke kustlandschap in je op te nemen

7. De kust van Helgeland
Een paradijs voor kajakkers met veel te zien en te ontdekken rond ieder van de duizenden eilandjes.

8. Sotra en Øygarden
Een dramatisch en pittoresk landschap ten westen van Bergen, welk de landbarriere tussen het Noorse vasteland en de Noordzee vormt.

9. Finnøy
Een eenvoudig te bereiken gebied tussen Haugesund en Stavanger, bekend om haar vele zeevogels en trekvogels. Neem een verrekijker mee en hou er rekening mee dat je niet te dicht bij de vogels komt.

10. De Vegaeilanden
Een fascinerend UNESCO Werelderfgoed, welk bestaat uit tientallen eilanden, die dicht genoeg bij de kust van Helgeland liggen dat een bezoek aan beide gebieden prima gecombineerd kan worden voor een langere trip.

Kajakken op de glinsterende zee

Ga mee met de Britse acteur David Spinx, als hij gaat kajakken en op kabeljauw gaat vissen langs de kust van de Lofoten.

Zoek naar aanbiedingen voor kajak en kanovakanties

Het is niet nodig om te wachten tot je hier bent om je trip te plannen.

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad