Skip to main content

Eten en drinken in Oslo

Van sterrenrestaurants en het beste van de Scandinavische keuken tot streetfood op de hoek van de straat. Oslo heeft een breed scala aan bruisende restaurants, cafés en bars.

Eten in Oslo is zo vers als maar kan zijn. Hier kun je vlak aan de haven genieten van vis en andere zeevruchten. Je kunt ook kiezen voor eetgelegenheden waar chef-koks ter plaatse ingrediënten kweken, of voor restaurants op groene plekken in de stad zoals de Vulkan-bijentuin of Losæter. In Losæter komt Maeemo-chef Esben Holmboe Bang vaak rozenblaadjes plukken die op het menu in zijn restaurant terecht zullen komen.

Holmboe Bang zegt: ’Er gaat nu zoveel vooruit in Oslo! Combineer dat met de nabijheid van de zee en de natuur, en je weet dat het het de perfecte plek is om een restaurant te runnen.’ Bij Maaemo gebruiken ze alleen Noorse ingrediënten en omdat citroenen niet in Noorwegen worden verbouwd, zijn mieren een spannend vervangingrediënt. Ze voegen namelijk een zure smaak toe.

“Ons concept is dat we onze klanten een gevoel willen meegeven van wat Noorwegen inhoudt”, legt Holmboe Bang uit. Tijdens de uitreiking van 'The World's 50 Best Restaurants Awards' werd Maaemo opgenomen in de lijst van 50 beste eetgelegenheden ter wereld.

Maar er zijn ook talloze andere en vriendelijker geprijsde opties waar je Noorwegen kunt gaan proeven – regelmatig worden door getalenteerde chefs nieuwe en minder opvallende eettentjes geopend, waar ze zelf overigens ook graag komen.

Ook de internationale keuken heeft in Oslo hoge ambities en dat bewijzen restaurants als het Thaise Plah, het Italiaanse Baltazar, de Japanse eethuizen Alex Sushi en Omakase van Alex Cabiao, het Frans georiënteerde À l’aise en pintxos-bar TXOTX.

Sociale eterijen en concepten als eetstalletjes waar je een tafel deelt met anderen, vind je in Mathallen, Oslo Street Food en vlak bij de fjord in Vippa. Ook wordt in Oslo de foodtruck steeds populairder. Maar je kunt lekker eten ook combineren met shoppen, bijvoorbeeld op markten als Mat & mer, Maschmanns, Mathallen, Fiskeriet en Fisketorget, of in een van de vele nieuwe onafhankelijke cafeetjes annex bakkerijen.

‘s Avonds mag je natuurlijk de laatste trend aan funky bars niet missen, waar van alles wordt geserveerd van op lokale brouwsels gebaseerde drankjes tot sterke dranken van Noorse distilleerderijen. En, niet te vergeten: een paar van de beroemdste koffiebarista's ter wereld – Tim Wendelboe bijvoorbeeld – zijn in Oslo gevestigd. Dus ja, in Oslo vind je het meeste van wat Noorwegen zoal aan lokaal eten en drinken te bieden heeft.

Vind meer inspiratie op de officiële website van Oslo.

Laat je inspireren

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Trek in meer?

Filter je zoekopdracht en bekijk de aanbiedingen hieronder. De officiële website van Oslo  staat boordevol inspiratie.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's