Skip to main content

Magisch maart

Eindelijk staat de lente weer voor de deur!

Ben je er klaar voor?

#1

Zonnige dagen doorbrengen met vrienden

Als de temperatuur na een lange winter eindelijk weer opwarmt, haasten de Noren zich naar buiten om van het lentezonnetje te genieten, lekker te gaan picknicken en buiten een utepils te drinken (dat zoveel betekent als op een zonnige dag buiten een koud biertje drinken).

#2

Het zonnetje komt weer tevoorschijn

Maart is een magische maand om eens een bezoekje te brengen aan de eilandengroep Spitsbergen. Het daglicht neemt geleidelijk toe na een lange, donkere periode en zorgt elke dag weer voor fantastische overgangen qua licht. Deze periode wordt niet voor niets 'de pastelwinter' genoemd!

Maak maar een mooie, rustige tocht door de Arctische natuur op een elektrische sneeuwscooter. Ga, voor je eigen veiligheid, altijd met een gids op stap.

#3

Bewonder het onvergetelijke noorderlicht…

… voordat het te laat is!

Het noorderlicht danst tussen eind september en eind maart in Noord-Noorwegen regelmatig aan de hemel. Dit verbluffende natuurfenomeen maakt binnenkort plaats voor de al even unieke middernachtzon, dus haast je als je dit seizoen het noorderlicht nog wilt zien!

De Northern Lights Express

Waarom combineer je je noorderlichtervaring niet met een treinreis over de meest noordelijk gelegen spoorweg van Noorwegen, de Northern Lights Express, naar skiparadijs Narvik?

#4

Vissen op skrei in het noorden

Het skreiseizoen is nog volop aan de gang. Skrei is Atlantische kabeljauw die naar het hoge noorden trekt, vandaar wordt het ook wel Arctische kabeljauw genoemd. Eind maart kun je het wereldkampioenschap kabeljauwvissen meemaken op de Lofoten in Noord-Noorwegen.

Ga eens op skrei-avontuur!

#5

Baan je al smullend een weg door het gezellige Trondheim

Het skreiseizoen in maart is echt een feestje voor fijnproevers, en in Trondheim zijn er het hele jaar door uitstekende culinaire ervaringen te beleven. De gezellige stad is in 2022 door Condé Nast Traveller uitgeroepen tot één van de beste culinaire bestemmingen ter wereld en heeft voor ieders smaak wel iets lekkers te bieden.

Slenter door het charmante, compacte stadscentrum en de idyllische wijk Bakklandet en geniet niet alleen van alles wat je ziet, maar ook van al die heerlijke smaken!

#6

Tijd voor wellness

Een beetje luxe is wel op z'n plaats na een lange winter. Trakteer jezelf op een weldadige wellnesservaring in een schitterende omgeving!

#7

Workations (werkvakanties)

Meer behoefte aan vrije tijd maar moet je toch werken?

Dan is dit de perfecte maand voor een workation, want maart valt een beetje buiten het seizoen en is wat goedkoper. Ook zijn er minder bezoekers, dus heb je meer rust om je manier van werken letterlijk en figuurlijk vanuit een ander perspectief te bekijken.

Geef je creativiteit een boost tijdens een workation op één van deze fantastische plekken!

#8

Een skiparadijs

Maart is ook het hoogtepunt van het skiseizoen. In Noorwegen loopt het seizoen meestal tot ergens in mei.

Leer nieuwe vaardigheden of ga mee op een begeleid avontuur voor beginners (in het Engels)!

#9

Sneeuwschoenwandelen

Je hoeft geen ski's onder je voeten te hebben om van de besneeuwde bergen te genieten. Trek gewoon je sneeuwschoenen aan en maak een sneeuwschoenwandeling onder leiding van een gids.

#10

Blokhutgeluk

Kruip lekker weg in een warme blokhut als de weergoden het buiten een beetje te bont maken.

Er zijn veel knusse blokhutten in het land: van eenvoudig en rustiek tot super luxe berghutten!

#11

Bezoek de culturele hoofdstad van Europa

Bodø is als eerste stad ten noorden van de poolcirkel uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa 2024.

Combineer cultuur met activiteiten in de buitenlucht in het prachtige Noord-Noorwegen!

Grandioze wilde dieren

In Noord-Noorwegen zijn ook heel der koloniën zeearenden. Neem je sterkste telelens mee zodat je tijdens een zeearendsafari foto's zoals deze kunt maken!

#12

En dan is het Pasen

Of het nou in maart of in april valt, met Pasen trekken veel Noren naar de bergen voor een laatste rondje lenteskiën en om te genieten van zonnige dagen.

Binnenkort: april

Lees meer over het klimaat en ontdek meer heerlijke voorjaarservaringen in Noorwegen.

Recent bekeken pagina's