Skip to main content

Watervallen van Noorwegen

Veel watervallen vallen op spectaculaire wijze van een hoge bergklif naar beneden, het fjord in. Andere zijn dan weer een onderbreking van de normale waterloop van een rivieren. Ze maken allemaal een integraal onderdeel uit van het gevarieerde, Noorse landschap.

De hoogste watervallen in Noorwegen vallen meer dan 800 meter naar beneden, en volgens de World Waterfall Database is Vinnufallet de hoogste. Deze ligt in in Sunndalen in Noordwest-Noorwegen, een gebied met veel prachtige watervallen, waaronder Åmotan en Mardalsfossen.

Enkele van de bekendste bezienswaardigheden zijn Vøringsfossen in de Måbødalen-vallei en De Zeven Zusters (’De syv søstre’) in Geiranger – deze werd zo genoemd omdat de waterval lijkt op het haar van zeven vrouwen. De machtige Kjosfossen is één van de vele hoogtepunten op de Flåm-spoorlijn. Daar staan tijdens het toeristische zomerseizoen actrices verkleed als het mythologische wezen Huldra te dansen en zingen voor de waterval.

Ontdek Vøringsfossen tijdens een Hardangerfjord in a nutshell-reis met Fjord Tours.

Voor Noren zijn watervallen meer dan een mooi plaatje. Tal van watervallen in ons land worden gebruikt voor energiedoeleinden, waardoor een groot deel van de lokale industrie en huizen op een milieuvriendelijke energie krijgen.

Verken de Noorse watervallen

Voel de flow

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's