Skip to main content

RECEPT:
Pinnebrød
Kampvuurbrood

Op zoek naar de perfecte snack voor onderweg? Probeer dan pinnebrød maar eens. Letterlijk vertaald is dat brood op een stokje - erg populair bij de Noren!

Dit recept is makkelijk, dus hiervoor hoef je geen keukenprins(es) te zijn. Wikkel het deeg gewoon om een stokje en bak het boven een kampvuurtje.

Het brood smaakt op zich prima, maar is nog lekkerder als je het rond een worstje wikkelt!

Je kunt het deeg op voorhand maken. Dan hoef je alleen nog maar het perfecte stokje te vinden om je brood te bakken.

Zo maak je het deeg:

Kampvuurbrood

Ingrediënten

400 ml (200 g) tarwebloem

1/2 tl zout

2 tl suiker

2 tl bakpoeder

5 el bakolie

Ca. 150 ml water

Bron: Matprat.no

Bereiding

1. Meng alle droge ingrediënten.

2. Voeg de olie en het water toe en kneed alles totdat het deeg glad en niet te plakkerig is.

3. Maak je een dubbele portie deeg, gebruik dan iets minder dan de dubbele hoeveelheid olie. Anders kan het deeg wat plakkerig worden.

4. Smeer een beetje olie rond het deeg en doe het in een broodzak of bakje (door de olie blijft het deeg niet aan de zak plakken).

5. Sprokkel een paar stokjes en wikkel het deeg errond.

6. Bak ze boven de vlammen (in open vuur kan het brood verkolen) en draai de stokjes regelmatig om.

Smakelijk!

Let er vóór het bakken op dat je het brood niet te dik wikkelt, anders is de buitenkant al gaar en de binnenkant nog rauw.

Je kunt ook suiker en kaneel door het deeg doen en er kampvuur-kaneelbroodjes van maken! Of waarom niet wat chocolade aan het deeg toevoegen?

Je kunt er ook platbrood van maken en ze in een pan bakken.

Zelf een kampvuur maken? Vergeet niet dat kampvuren maken in of bij de bossen verboden is tussen 15 april en 15 september.

Op zoek naar de meeste kampvuurkos (gezelligheid), maar dan zo makkelijk mogelijk? Ga naar een restaurant met een vuurkorf buiten!

Bij Grefsenkollen Restaurant in Oslo kun je je eigen vuurkorf huren en in het restaurant pinnebrød bestellen om zelf te bakken!

Rugzakrecepten

Bekijk eten en tussendoortjes voor je avontuur in de buitenlucht.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's