RECEPT:
Pinnebrød
Kampvuurbrood
Op zoek naar de perfecte snack voor onderweg? Probeer dan pinnebrød maar eens. Letterlijk vertaald is dat brood op een stokje - erg populair bij de Noren!
Dit recept is makkelijk, dus hiervoor hoef je geen keukenprins(es) te zijn. Wikkel het deeg gewoon om een stokje en bak het boven een kampvuurtje.
Het brood smaakt op zich prima, maar is nog lekkerder als je het rond een worstje wikkelt!
Je kunt het deeg op voorhand maken. Dan hoef je alleen nog maar het perfecte stokje te vinden om je brood te bakken.
Zo maak je het deeg:
Let er vóór het bakken op dat je het brood niet te dik wikkelt, anders is de buitenkant al gaar en de binnenkant nog rauw.
Je kunt ook suiker en kaneel door het deeg doen en er kampvuur-kaneelbroodjes van maken! Of waarom niet wat chocolade aan het deeg toevoegen?
Je kunt er ook platbrood van maken en ze in een pan bakken.
Zelf een kampvuur maken? Vergeet niet dat kampvuren maken in of bij de bossen verboden is tussen 15 april en 15 september.
Op zoek naar de meeste kampvuurkos (gezelligheid), maar dan zo makkelijk mogelijk? Ga naar een restaurant met een vuurkorf buiten!
Bij Grefsenkollen Restaurant in Oslo kun je je eigen vuurkorf huren en in het restaurant pinnebrød bestellen om zelf te bakken!