Pinnebrød by the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Pinnebrød by the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Op zoek naar de perfecte snack voor onderweg? Probeer dan pinnebrød maar eens. Letterlijk vertaald is dat brood op een stokje - erg populair bij de Noren!
Pinnebrød by the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Pinnebrød by the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Dit recept is makkelijk, dus hiervoor hoef je geen keukenprins(es) te zijn. Wikkel het deeg gewoon om een stokje en bak het boven een kampvuurtje.
Making pinnebrød
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Making pinnebrød
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Het brood smaakt op zich prima, maar is nog lekkerder als je het rond een worstje wikkelt!
Making pinnebrød on the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Making pinnebrød on the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Je kunt het deeg op voorhand maken. Dan hoef je alleen nog maar het perfecte stokje te vinden om je brood te bakken.
Zo maak je het deeg:
Whittle in the woods
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Whittle in the woods
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Kampvuurbrood
Ingrediënten
400 ml (200 g) tarwebloem
1/2 tl zout
2 tl suiker
2 tl bakpoeder
5 el bakolie
Ca. 150 ml water
Werkwijze
1. Meng alle droge ingrediënten.
2. Voeg de olie en het water toe en kneed alles totdat het deeg glad en niet te plakkerig is.
3. Maak je een dubbele portie deeg, gebruik dan iets minder dan de dubbele hoeveelheid olie. Anders kan het deeg wat plakkerig worden.
4. Smeer een beetje olie rond het deeg en doe het in een broodzak of bakje (door de olie blijft het deeg niet aan de zak plakken).
5. Sprokkel een paar stokjes en wikkel het deeg errond.
6. Bak ze boven de vlammen (in open vuur kan het brood verkolen) en draai de stokjes regelmatig om.