Skip to main content

Kampvuurbrood

Ingrediënten

400 ml (200 g) tarwebloem

1/2 tl zout

2 tl suiker

2 tl bakpoeder

5 el bakolie

Ca. 150 ml water

Bron: Matprat.no

Bereiding

1. Meng alle droge ingrediënten.

2. Voeg de olie en het water toe en kneed alles totdat het deeg glad en niet te plakkerig is.

3. Maak je een dubbele portie deeg, gebruik dan iets minder dan de dubbele hoeveelheid olie. Anders kan het deeg wat plakkerig worden.

4. Smeer een beetje olie rond het deeg en doe het in een broodzak of bakje (door de olie blijft het deeg niet aan de zak plakken).

5. Sprokkel een paar stokjes en wikkel het deeg errond.

6. Bak ze boven de vlammen (in open vuur kan het brood verkolen) en draai de stokjes regelmatig om.

Smakelijk!

Rugzakrecepten

Bekijk eten en tussendoortjes voor je avontuur in de buitenlucht.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's