RECEPT:
Pannekaker
Traditionele dunne pannenkoeken op z'n Noors
In Noorwegen zijn pannenkoeken vaak groot en dun (behalve sveler en lapper).
Ze lijken meer op Franse crêpes dan op American pancakes ...
... maar in tegenstelling tot de Fransen genieten wij niet alleen van pannenkoeken als dessert, maar we eten ze ook als lunch of avondeten.
En je kunt ze beleggen met wat je maar wilt! Favoriet beleg is bijvoorbeeld spek, zoete bruine kaas, boter en suiker. Maar de absolute topper is toch echt bosbessenjam.
Bekijk het recept maar eens.
Pannenkoeken zijn perfect om te maken tijdens je wandeling en horen helemaal bij de Noorse friluftsliv-traditie.
Vergeet alleen je koekenpan niet!
Interessante tip: Doe het beslag in een fles. Zo kun je het niet alleen makkelijk en zonder knoeiboel meenemen, maar ook handig in de pan gieten.
Wil je een persoonlijker tintje aan het recept geven? Ga eens bosbessen plukken in het bos en maak je eigen bosbessenjam!