Pancake with blueberry
.
Photo:
Esten Borgos/matprat.no
Pancake with blueberry
.
Photo:
Esten Borgos/matprat.no
In Noorwegen zijn pannenkoeken vaak groot en dun (behalve sveler en lapper).
Ze lijken meer op Franse crêpes dan op American pancakes ...
Pancakes with blueberry
.
Photo:
Astrid Hals/Matprat.no
Pancakes with blueberry
.
Photo:
Astrid Hals/Matprat.no
... maar in tegenstelling tot de Fransen genieten wij niet alleen van pannenkoeken als dessert, maar we eten ze ook als lunch of avondeten.
Norwegian pancakes
.
Photo:
Sara Johannessen/Matprat.no
Norwegian pancakes
.
Photo:
Sara Johannessen/Matprat.no
En je kunt ze beleggen met wat je maar wilt! Favoriet beleg is bijvoorbeeld spek, zoete bruine kaas, boter en suiker. Maar de absolute topper is toch echt bosbessenjam.
Bekijk het recept maar eens.
Norwegian brown cheese
.
Photo:
Runar Andersen
Norwegian brown cheese
.
Photo:
Runar Andersen
Pannekaker - traditionele dunne pannenkoeken op z'n Noors
Ingrediënten
(voor 4 porties)
4 eieren
300 gram suiker
1 l zure melk
1/2 el baksoda
650 gram bloem
Werkwijze
1. Klop de eieren en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de zure melk en de baksoda toe en meng alles goed door elkaar.
2. Voeg de bloem toe en roer die door het mengsel totdat het glad is. Maar roer niet te veel, want dan wordt het beslag te dun.
3. Bak ze meteen in olie of boter totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.