Skip to main content

Elandburgers

Ingrediënten

(voor 4 stuks)

500 g elandgehakt (gemalen elandvlees)

1 tl zout

1 el aardappelmeel

1 el tarwebloem

1 ei

1/2 tl peper

1/4 tl gemalen nootmuskaat

1 tl gedroogde tijm

200 ml kookroom

2 el margarine om in te bakken

Bron: Matprat.no

Bereiding

1. Kneed het zout door het gehakt totdat je een stevige massa hebt. Kneed er het aardappelmeel, de tarwebloem en de specerijen door. Voeg het ei toe en kneed alles goed.

2. Doe er in twee keer de room bij en meng tussentijds alles goed.

3. Verdeel het mengsel in 8 balletjes en maak daar op een natte snijplank burgers van. Bak ze aan elke kant ca. 2 minuten totdat het vlees net gaar is.

4. Serveer de elandburgers bij het avondeten met groenten, gekookte aardappelen en bosbessenjam.

Je kunt ook hertenvlees/-gehakt gebruiken en hertenburgers maken. Een broodje met een warme burger met gebakken uitjes en salade is ook lekker, of je kunt een groot bord elandburgers samen met andere warme en koude (bij)gerechten als buffet serveren.

Smakelijk!

Recepten voor vleesliefhebbers

Proef het exotische rendiervlees maar eens, en andere traditionele Noorse favorieten.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's