Elk meat cakes
.
Photo:
Sara Johannesen / Matprat.no
Elk meat cakes
.
Photo:
Sara Johannesen / Matprat.no
Lekker sappige elandburgers zijn altijd een feest - of het nou gewoon bij het avondeten of voor een speciale gelegenheid is.
Elk meat cakes
.
Photo:
Sara Johannesen / Matprat.no
Elk meat cakes
.
Photo:
Sara Johannesen / Matprat.no
Je kunt ze het hele jaar door in de supermarkt kopen, en ook in sommige delicatessenzaken, en ze zijn de perfecte snack voor onderweg!
Neem ze mee in je rugzak als je gaat wandelen en warm ze op boven het kampvuur.
De burgers op zich zijn prima, maar als je een volledige maaltijd wilt, doe er dan aardappelen en groenten bij.
Zo maak je zelf elandburgers thuis:
Elk meat cakes
.
Photo:
Mari Svenningsen / Matprat.no
Elk meat cakes
.
Photo:
Mari Svenningsen / Matprat.no
Elandburgers
Ingrediënten
(voor 4 stuks)
500 g elandgehakt (gemalen elandvlees)
1 tl zout
1 el aardappelmeel
1 el tarwebloem
1 ei
1/2 tl peper
1/4 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gedroogde tijm
200 ml kookroom
2 el margarine om in te bakken
Show MoreShow Less
Werkwijze
1. Kneed het zout door het gehakt totdat je een stevige massa hebt. Kneed er het aardappelmeel, de tarwebloem en de specerijen door. Voeg het ei toe en kneed alles goed.
2. Doe er in twee keer de room bij en meng tussentijds alles goed.
3. Verdeel het mengsel in 8 balletjes en maak daar op een natte snijplank burgers van. Bak ze aan elke kant ca. 2 minuten totdat het vlees net gaar is.
4. Serveer de elandburgers bij het avondeten met groenten, gekookte aardappelen en bosbessenjam.
Je kunt ook hertenvlees/-gehakt gebruiken en hertenburgers maken. Een broodje met een warme burger met gebakken uitjes en salade is ook lekker, of je kunt een groot bord elandburgers samen met andere warme en koude (bij)gerechten als buffet serveren.