RECEPT:
De beroemde warme chocomel van Hotel Bristol
Hot chocolate from Hotel Bristol
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visit Norway
Hot chocolate from Hotel Bristol
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visit Norway
Lekkerrrrr!
Zoet en romig, met een vleugje vanille ... en heel veel echte chocolade!
Hot chocolate from Hotel Bristol
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visit Norway
Hot chocolate from Hotel Bristol
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visit Norway
Het stijlvolle en historische Hotel Bristol in Oslo staat bekend om z'n lekkere warme chocomel, die volgens velen de beste van de hele stad is.
Neem een vriend of vriendin mee, of een boek, en ontspan je in de stijlvolle bibliotheekbar waar je vaak een glimp kunt opvangen van een beroemde schrijver.
Hotel Bristol
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visit Norway
Hotel Bristol in Oslo
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visit Norway
Voilà!
Het is ons gelukt het magische recept van Hotel Bristol te bemachtigen zodat je het perfecte kos-moment ook thuis kunt beleven.
Het is makkelijk te maken en perfect voor koude avonden.
Hot chocolate from Hotel Bristol in Oslo
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visit Norway
Hot chocolate from Hotel Bristol in Oslo
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visit Norway
De beroemde warme chocomel van Hotel Bristol
Ingrediënten
700 ml melk
300 ml slagroom
160 g pure chocolade van goede kwaliteit (minimaal 60% cacao)
1 vanilleboon
Werkwijze
Verwarm de melk, de slagroom en de vanilleboon voorzichtig in een pan.
Als het mengsel warm is, voeg dan de chocolade toe en roer tot die helemaal gesmolten is.
Zeef de drank en serveer met licht opgeklopte slagroom.
Ga je er in november of december naartoe, dan ligt er op een klein stukje wandelen één van de grootste Noorse kerstmarkten en tal van andere prachtige plekken en bezienswaardigheden.
Oslo heeft niet alleen restaurants met Michelin-sterren, maar ook heerlijk street food en ontelbare gezellige cafétjes.