Skip to main content

RECEPT:
De beroemde warme chocomel van Hotel Bristol

Lekkerrrrr!

Zoet en romig, met een vleugje vanille ... en heel veel echte chocolade!

Het stijlvolle en historische Hotel Bristol in Oslo staat bekend om z'n lekkere warme chocomel, die volgens velen de beste van de hele stad is.

Neem een vriend of vriendin mee, of een boek, en ontspan je in de stijlvolle bibliotheekbar waar je vaak een glimp kunt opvangen van een beroemde schrijver.

Voilà!

Het is ons gelukt het magische recept van Hotel Bristol te bemachtigen zodat je het perfecte kos-moment ook thuis kunt beleven.

Het is makkelijk te maken en perfect voor koude avonden.

De beroemde warme chocomel van Hotel Bristol

Ingrediënten

700 ml melk

300 ml slagroom

160 g pure chocolade van goede kwaliteit (minimaal 60% cacao)

1 vanilleboon

Bron: Hotel Bristol

Bereiding

Verwarm de melk, de slagroom en de vanilleboon voorzichtig in een pan.

Als het mengsel warm is, voeg dan de chocolade toe en roer tot die helemaal gesmolten is.

Zeef de drank en serveer met licht opgeklopte slagroom.

De high tea van Hotel Bristol is ook echt een aanrader. Smakelijke sandwiches, warme scones, petit fours en uiteraard een pot thee. Ja, graag!

Je kunt natuurlijk ook warme chocolademelk in plaats van thee krijgen als je dat wilt.

Hotel Bristol is één van de meest exclusieve hotels van Noorwegen en ligt midden in de stad.

Ga je er in november of december naartoe, dan ligt er op een klein stukje wandelen één van de grootste Noorse kerstmarkten en tal van andere prachtige plekken en bezienswaardigheden.

Oslo heeft niet alleen restaurants met Michelin-sterren, maar ook heerlijk street food en ontelbare gezellige cafétjes.

Bekijk de beste eetgelegenheden in Oslo.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's