Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Flåmsbanen Flåmsbanen
Credits
Flåmsbanen.
Photo: Morten Rakke
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Neem de trein

De Noorse spoorwegen, NSB, heeft de meeste treinen in Noorwegen en beschikt over een goed spoorwegennet van Kristiansand in het zuiden tot Bodø boven de poolcirkel.

Noorwegen heeft meer dan 3.000 strekkende kilometer aan spoor, 775 tunnels en meer dan 3.000 bruggen. Veel sporen voeren door prachtige landschappen en bieden een panoramisch zicht op voorsteden, bergen, meren en fjorden.

De beroemdste spoorweg is Bergensbanen - door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de beste spoorwegen ter wereld. Bergensbanen voert van Oslo naar Bergen. Onderweg passeer je de Hardangervidda, een van de hoogste bergplateaus in Europa. De spectaculaire Flåm-spoorbaan is een van de steilste sporen ter wereld.

En wat dacht je van het Dovre-spoor tussen Oslo en Trondheim of het Rauma-spoor tussen Dombås en Åndalsnes, het Alpenstadje aan het fjord?

Oslo is niet alleen de hoofdstad van Noorwegen, maar ook het belangrijkste spoorwegknooppunt. Het uitgebreide spoorwegennet spreidt zich als een waaier rondom Oslo uit.

Lees meer over de Noorse Nationale Spoorwegen.

Bekijk het zelf

Andere manieren om naar Noorwegen te reizen

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad