Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two men in a boat sea fishing in Tromsø
Tromsø.
Photo: CH / VisitNorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Leven als een vis in het water

Vissen is in Noorwegen een manier van leven. Eindeloze meren en rivieren en een lange kustlijn betekenen uitstekende mogelijkheden voor een grote vangst

'Waar niemand zou geloven dat je daar kunt leven' is de titel van een Noorse documentaire series die de laatste jaren zeer populair is op tv. Dit klinkt misschien raar, maar vergeet niet dat een grote hoeveelheid Noren nog steeds op het platteland leeft, naast de steile hellingen bij de fjorden, in het bos of vlakbij grote rivieren.

Het feit dat het merendeel van het land bewoond is en goed bereikbaar zorgt voor een groot aantal mogelijkheden voor visavonturen in Noorwegen, zowel in zoetwater als op zee. Landinwaarts, bijvoorbeeld in Hemsedal en Gjøvik, vind je de beste plekken voor zoetwatervissen en vliegvissen. Duizenden meren, rivieren en beken vol forel, zalm, vlagzalm, snoek en trekzalm wachten op jou.

Of ga naar de wilde, ruige en grotendeels ongerepte kustlijn om je droomvangst te vangen. Dankzij het koude en heldere water en een sterke focus op duurzaamheid, zitten de Noorse zeeën vol met vis en schelpdieren.

De oceaan zit letterlijk vol met een verscheidenheid aan grote vis als kabeljauw, schelvis, schol, koolvis, roodbaars, leng, lom, heilbot, en makreel.

De kustlijn van Noorwegen is een indrukwekkende 101.388 kilometer lang. Volgens de National Geographic kun je hier de wereld 2.5 keer mee omwikkelen. Dat is niet alleen een leuk feitje - het verklaart waarom de zee een manier van leven is voor de bevolking van Noorwegen. Hoewel de visserij zich vandaag de dag heeft ontwikkeld tot een grote, moderne industrie, is de traditionele visserij nog steeds belangrijk en een leuk tijdverdrijf.

'Noorwegen - waar god een kabeljauw is', schreef The Guardian, enigszins gekscherend.

Dus als je een authentieke ervaring in Noorwegen wilt, is een visvakantie een goed idee. Tijdens het zomer hoogseizoen kun je de hele dag door vissen onder de middernachtzon, of trotseer de koude winter om op skrei (migrerende kabeljauw) te vissen of ga ijsvissen onder het noorderlicht.

De beste visbestemmingen

Vissen in Noorwegen
campaign
Fishing in the Geirangerfjord
Ga vissen bij de Romsdalsfjord met de meest uiteenlopende visgronden van Noorwegen, of ga vissen op zee bij de Atlantische Weg. Read more
Vissen in Møre og Romsdal
campaign
Hitra
De kust van Trøndelag, in Centraal-Noorwegen, staat bij zeevissers bekend, omdat alles wat je nodig hebt voor een geweldig visavontuur hier te… Read more
Vissen bij de kust van Trøndelag
campaign
Flatanger
In Noord-Noorwegen is er geen tekort aan visverhalen en de verhalen neigen al gauw te gaan over gigantische vissen, maar zijn er ook feiten achter… Read more
Zeevissen in Noord-Noorwegen
campaign
Fly fishing in Hemsila river, Hemsedal in Norway
Hemsedal is een bekende vakantieplek om te vliegvissen. Het is gunstig gelegen in de bergen tussen Oslo en Bergen, op slechts een uur rijden van de… Read more
Vliegvissen in Hemsedal
campaign
Fishing in Skurdalen
Uvdal en Geilo in Hol zijn uitstekende uitvalsbasissen voor visavonturen in het grootste nationale park van Noorwegen. Read more
Vissen in nationaal park Hardangervidda
campaign
Lyngør
De vakantieoorden en de kust van Skagerrak bieden voor zowel individuele vissers als groepen uitzonderlijke viservaringen. Er zijn ook genoeg… Read more
Zeevissen in Zuid-Noorwegen
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Snel en comfortabel naar Noorwegen met Fjord Line

  De waardige Hanzestad Bergen – ook wel bekend als de poort naar de fjorden – is een moderne stad met veel charme. Omringd door fjorden en bergen ontmoet je een levendige geschiedenis en geniet je van het uitzicht op de oceaan in de gezellige cafés.

  Autopakket voor 2 personen vanaf 236 euro (enkele reis, incl. standaard hut i.p.v. slaapstoelen)

  • 1 auto (max 1,95 m hoog en 5 m lang)
  • 2 personen inclusief belastingen en toeslagen, en slaapstoelen

  Boek vanaf 236 euro

  Langesund is een charmant stadje in de provincie Telemark dat een veelzijdigheid aan activiteiten en natuur biedt. Goed te combineren met een bezoek aan Oslo, dat zich op slechts twee uur rijafstand van Langesund bevindt.

  Camperpakket voor 2 personen vanaf 97 euro (enkele reis)

  • 1 camper (max. 2,95 m hoog en max 6 m lang)
  • 2 personen inclusief belastingen en toeslagen

  Boek nu: camperpakket vanaf 97 euro

  Zo kan je het aanbod van Fjord Line, dé ferry naar Noorwegen, omschrijven. Met Fjord Line reis je met moderne veerboten rechtstreeks naar de fjorden.

  Dankzij de frisse zeelucht en het animatieprogramma aan boord, ben je al voordat je aankomt in de vakantiestemming.

  Waar je ook wilt zijn in Noorwegen - het begint allemaal met Fjord Line.

  Lees meer over Fjord Line

  Veiligheid op het water

  Veiligheidstips voor jezelf en voor anderen

  Houd deze vuistregels in gedachten als je op of aan het water bent:

  1. Veiligheid voorop - altijd. Plannen vermindert risico's, dus meer zorgeloos plezier.
  2. Neem het nodige materiaal mee. Zorg dat het materiaal in goede staat verkeert en dat je het bij de hand hebt.
  3. Houd rekening met de zee en het weer. Vaar alleen uit wanneer het veilig is.
  4. Houd je aan de regels van de zee en zorg dat je die ook kent.
  5. Draag een zwemvest of reddingsvest.
  6. Zorg dat je nuchter en uitgerust bent. Bestuur geen boot als je alcohol of drugs gebruikt hebt.
  7. Houd rekening met je omgeving en onthoud dat veiligheid, het milieu en ieders welzijn een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is.

  Meer veiligheidstips vind je op de website van de Norwegian Maritime Authority (Noorse zeevaartautoriteiten).

  Zoek andere visaanbiedingen

  Je hoeft niet te wachten tot je er bent om te ontdekken wat er allemaal te doen is. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven