Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man who has caught a big cod in Nusfjord i Lofoten
Nusfjord, Lofoten.
Photo: Matthias Wendt / Visitnorway.com

Wintervissen in Noorwegen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hoe kouder het water, des te groter de vis. Ga met andere natuurliefhebbers op visavontuur in Noorwegen en beleef de frisse winterse lucht en wateren boordevol vis.

Massa’s ruimte, massa’s vis

De zomer is het hoogseizoen, maar voor de grootste vis zijn de lente en de herfst de beste tijd om naar Noorwegen te komen. Tijdens het laagseizoen is er meer ruimte voor jou en hoef je minder lang te zoeken naar een vissersplek.

Dankzij de Golfstroom en de warme luchtstromen zijn de kustgebieden en de fjorden ijsvrij, zelfs in de winter. Het water zit dan vol met grote vissen, dus is er een grotere kans dat ze bijten. IJsvissen is één van de meest populaire winteractiviteiten in Noorwegen. Al helemaal in het noorden, waar het wemelt van de meren.

Elk jaar komen enthousiastelingen met hun vishengels naar Noorwegen om forel en zalm aan de haak te slaan. Na een succesvolle dag, is het gebruikelijk om even te stomen in een sauna of gezellig voor de open haard te liggen.

Tijdens de winter heb je een goede kans om walvissen te zien, of wat dacht je van het noorderlicht? Een koningskrabexpeditie is ook een mogelijkheid.

Andere winteractiviteiten zijn onder andere skiën, langlaufen en een ritje op een sneeuwmobiel of hondenslee.

Bekijk de vis- en overnachtingsaanbiedingen tijdens het laagseizoen. Veel van de aanbiedingen zijn inclusief bootverhuur, visuitrusting en vis schoonmaak faciliteiten.

Wintervisbestemmingen
In Noord-Noorwegen bijten de vissen het best in de winter. Haal een gemakkelijke vangst binnen dankzij de migrerende kabeljauwen die bij de kust… Read more
Wintervissen in Noord-Noorwegen
Een overvloed aan vissoorten nabij de kust, adembenemende landschappen met fjorden, grote en kleine eilanden en rust, ver weg van alle drukte.… Read more
Wintervissen in Trøndelag
De overvloed aan vismogelijkheden tijdens het laagseizoen in Zuid-Noorwegen laten vissers genieten van een unieke rustige sfeer, glasheldere meren en… Read more
Wintervissen in Zuid-Noorwegen
Ongeacht het seizoen zul je in Møre og Romsdal het vissersavontuur van je leven beleven met het prachtige landschap van Fjord-Noorwegen aan de… Read more
Wintervissen in Møre og Romsdal
Talloze meren, heldere wateren, ongerepte wildernis en gezellige accommodatie. Gjøvik is een winterparadijs voor ijsvissers. Read more
IJsvissen in Gjøvik
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Besluit wat je wilt doen – niet wanneer

  Het ontwaken van de lente

  Noorwegenexperten weten dat er tal van vissers- en buitenactiviteiten te vinden zijn in maart en april, zowel in de fjorden als aan de kust.

  Vooral in de centrale en noordelijke delen van Noorwegen kun je overal een geweldige visserservaring meemaken, als de kust zich vult met paaiende kabeljauw. Als je ervan droomt een kanjer van een vis aan de haak te slaan, is dit de beste periode.

  Zuid-Noorwegen heeft uitstekende vismogelijkheden in het voorjaar - vooral voor iedereen die op zoek is naar kabeljauw, leng en zeeforel in de fjorden of de zee. Het komt bijna niet voor dat een visser met lege handen terugkomt.

  Het Noorse lenteweer is meestal vrij mild, stabiel en droog. In veel regio's in Noorwegen zijn de maanden maart, april en mei de droogste maanden van het jaar. Doordat de afstand in vogelvlucht tussen het meest zuidelijke en meest noordelijke punt van Noorwegen bijna 1.700 kilometer is, varieert het weer in de verschillende delen van het land.

  Møre & Romsdal
  Møre & Romsdal.
  Photo: Oddgeir Visnes / Visitnorthwest

  Een gouden herfst

  De herfstmaanden september en oktober zijn ook zeer geschikt voor een visvakantie in Noorwegen. Het water wemelt dan van allerlei soorten zoutwatervissen.

  De makreel en heek, die je normaal alleen in de zomer terugvindt, kom je op sommige plekken nog tot eind oktober tegen. Tijdens de herfstmaanden heb je een goede kans om gigantische koolvis en heilbot aan de haak te slaan in Centraal- en Noord-Noorwegen. In Centraal-Noorwegen en naar het zuiden heb je volop kans op het vangen van leng.

  Rustig, zonnig herfstweer boven de 10 graden is niet zeldzaam. De nazomer kun je ook in Noorwegen ervaren, zowel in het zuiden als in het noorden. In het noorden en op grote hoogte valt de eerste sneeuw meestal ergens in oktober. In veel delen van Noorwegen begint de winter pas in november. De overgang van herfst naar winter duurt in het zuiden en het midden van het land een paar weken. In het noorden duurt het meestal maar een paar dagen.

  De transformatie van de warme en sprankelende kleuren in de herfst naar een magisch winterwonderland zal je zeker versteld doen staan als je tijdens deze periode in Noorwegen bent.

  Meer visaanbiedingen

  Je hoeft niet te wachten tot je er bent om je reis te plannen. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven