Skip to main content

Ingrediënten

(4 hele wafels)

100 g amandelaardappel (mandelpotet) of Gulløye-aardappel  

1 ei 

35 g bloem

1 el eendenvet of boter

½ theelepel bakpoeder

200 ml room 

Zout en peper  

Zeewier van Lofoten Seaweed Company (optioneel)

Circa 30 g gerookte zalm

Kruidenmayonaise (peterselie en dragon of andere kruiden die je lekker vindt) 

Bron: Stian Haugnes, chef-kok bij Thon Hotel Svolvær


Bereiding

Kook de aardappelen gaar in ongezouten water.

Giet het water af, stoom de aardappelen droog en stamp ze. Je kunt ook koude, eerder gekookte aardappelen gebruiken.

Roer eendenvet/boter, ei, bloem en bakpoeder erdoor.

Verdun het beslag met room tot het de gewenste textuur heeft en breng op smaak met zout en peper.

Bak de wafels in een wafelijzer tot ze goudkleurig en licht krokant zijn. Je kunt ook een tosti-ijzer gebruiken of kleine pannenkoekjes bakken in een koekenpan.

Laat het afkoelen.

Serveer met plakjes gerookte zalm en kruidenmayonaise (meng de gewenste hoeveelheid mayonaise met kruiden naar smaak).

Garneer met versgesneden kruiden.

Zoals we in Noorwegen zeggen: Vel bekomme! (Bon appetít!)

Ons Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's