RECEPT:
Lefse met stokviscrème
Een combinatie van aardappellefse, een soort Noorse 'tortilla', met een heerlijke, superlekkere crème van traditionele Noorse stokvis = de echte smaak van het noorden!
Elk jaar zwemt de migrerende Atlantische kabeljauw (skrei) van de Barentszzee naar de kust van Noord-Noorwegen om te paaien, waarmee een van de grootste seizoensgebonden visserijen ter wereld wordt ingeluid.
De skrei wordt aan rekken gehangen en droogt maandenlang buiten op natuurlijke wijze.
"Stokvis uit de Lofoten" is een beschermde oorsprongsbenaming (BOB) in Europa, net als Champagne bijvoorbeeld!
Probeer het heerlijke recept van Mymint, dat ze serveerde toen ze meedeed aan de competitie voor de prijs voor jonge chef-koks bij de Bocuse d´Or in Trondheim in 2024!
Een bezoek aan Noord-Noorwegen in de winter is een must voor vissers en fijnproevers.
De skrei verschijnt meestal rond half februari en blijft tot april.
Probeer onze geheime truc voor geluk tijdens het vissentijdens je reis naar de Lofoten, Vesterålen of Senja!
Wanneer kom je de heerlijke skrei zelf proeven?