Skip to main content

Ingrediënten:

Zachte aardappellefse

300 g aardappelen

100 g bloem

100 g room

½ theelepel zout


Stokviscrème

200 g verdunde stokvis

1 ei

200 ml zonnebloemolie

½ knoflookbol

½ theelepel zout

1 theelepel citroensap

Mosterdzaad

Bereiding:

Zachte aardappellefse

  1. Schil de aardappelen en kook tot ze zacht zijn.
  2. Stamp de aardappelen tot puree.
  3. Meng de room en bloem erdoor.
  4. Voeg zout naar smaak toe.
  5. Gebruik een deegroller om het deeg plat te maken tot de gewenste dikte. Maak ronde lefse met een glas.
  6. Bak beide kanten van de lefse op middelhoog vuur. 

Stokviscrème

  1. Kook de stokvis gaar in een pan met gezouten water.
  2. Voeg ei, mosterdzaad, knoflook, zout, citroensap en olie toe aan een kom. Mix met een handmixer om aioli te maken.
  3. Voeg zout en citroen naar smaak toe.
  4. Combineer de stokvis steeds met een beetje meer aioli tot je de gewenste textuur hebt.
  5. Serveer de stokviscrème op lefse (of crackers/brood) en voeg er naar wens iets aan toe, zoals ingelegde ui, spek of gebakken zeewier van de Lofoten.

Geniet ervan!

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's