Recept van Tom Victor Gausdal:
Vissoep voor feinschmeckers
"Dit is een luxere versie van de traditionele Noorse vissoep."
Tom Victor Gausdal
Chef en voormalig Bocuse d'Or zilveren medaillewinnaar
"De bouillon is op basis van schelpdieren. Daarnaast heb ik schaaldieren en mosselen aan de soep toegevoegd om hem iets meer subtiele smaak te geven."
"Ik serveer het met kaviaar en knapperig brood bovenop."
Wil je dit recept van een voormalig Bocuse d'Or winnaar proberen? Het is helemaal niet zo moeilijk! Volgens Tom Victor Gausdal is de belangrijkste overweging het gebruiken van ingrediënten van hoge kwaliteit.
Tijd om te koken!
De eigenaar van haute cuisine restaurant Feinschmecker in Oslo, Lars Erik Underthun, heeft ook zijn versie van een traditionele, Noorse vissoep gedeeld.
Heb je zin in meer visgerechten? De lange kustlijn van Noorwegen zorgt voor de allerverste zeevruchten en met de zeevruchtenrestaurants dicht bij de bron...
...kun je genieten van de vangst van de dag in een idyllisch landschap, zoals hier bij Cornelius in de buurt van Bergen.